Creixem en família. Taller de 6 sessions
INFORMACIÓ I FORMULARI D'INSCRIPCIÓ
Taller de 6 sessions:
CALENDARI:

- Dimarts 23/10/2018: Tècniques d'estudi: com podem els pares ajudar a millorar el rendiment acadèmic dels nostres fills?
- Dimarts 30/10/2018: Assetjament (bulling)
- Dimarts 06/11/2018: Autoestima i confiança en els fills
- Dimarts 13/11/2018: Ansietat i eines per al control emocional
- Dimarts 20/11/2018: Alimentació emocional
- Dimarts 27/11/2018: Comunicació entre pares i fills

HORARI: de 17.30 a 19 h

LLOC: Centre Cívic i Cultural El Colomí (carrer de Tarragona, 22. Vila-seca)

60 PLACES, que s'assignaran per ordre d'inscripció de les famílies de Vila-seca o que tenen fills escolaritzats a Vila-seca. Activitat oberta a la comunitat educativa de Vila-seca (mestres, professors i professores). Els familiars dels nens que han obtingut plaça per la lectura assistida amb gossos tenen assegurada plaça en aquests tallers. En el cas que quedin vacants, admetrem persones d'altres comunitats educatives.

Oferim servei gratuït d'acollida per a infants a partir de 3 anys; només cal que ho indiqueu en el present formulari d'inscripció.

Tant les sessions de "Creixem en família" com les de lectura assistida amb gossos i el servei d'acollida per a infants són gratuïts.

INSCRIPCIONS:

La inscripció als 6 tallers "Creixem en família" es farà des del 8 fins al 19 d'ocubre de 2018 (inclòs). Tanmateix, si queden places vacants, deixarem els formularis d'inscripció oberts, i admetrem inscripcions fins al 26 de novembre, per aquelles persones interessades en assistir només a algun/s dels tallers programats.
Lectura assistida amb gossos (infants)
Oferim 16 places perquè infants amb necessitats específiques en el seu desenvolupament lector puguin fer 6 sessions de 20 minuts cadascuna, de teràpia lectora amb gossos, mentre els pares participen en les activitats "Creixem en família". Aquestes 16 places s'assignaran de forma coordinada amb les 7 escoles del municipi, i a proposta seva. Si hi esteu interessats/des, cal que us poseu en contacte amb la direcció de la vostra escola.

Es respectarà el criteri de l'escola a l'hora de seleccionar els nens i nenes que hi participin. Això ve motivat perquè, per al bon funcionament d'aquests tallers, és necessari que els grups siguin homogenis tant pel que fa les edats com respecte de les dificultats de lectoescriptura dels nens que hi participin. Per això els infants hauran de ser proposats per les seves escoles

La proposta inclou la participació de com a mínim un dels progenitors d'aquests 16 nens en les sessions de "Creixem en família", de manera que mentre els pares fan els tallers, els nens estaran fent els 20 minuts de teràpia lectora amb gossos, i, durant el temps restant, gaudiran del servei gratuït d'acollida que oferim per a tots els fills dels pares i mares participants de l'activitat.

Atès que només podem oferir 16 places per aquest programa de teràpia lectora assistida amb gossos, es demana que els pares i infants que obteniu una d'aquestes places us comprometeu a assistir-ne a les sis sessions.
Contingut de les 6 sessions "Creixem en família":
Sessió 1. Tècniques d'estudi: com podem els pares ajudar a millorar el rendiment acadèmic dels nostres fills.

Aquesta activitat ens donarà claus per ajudar els nostres fills a millorar el seu rendiment acadèmic. A càrrec e Mònica Sanromà i Tania Molero, del Departament de Pedagogia de la URV.

Sessió 2. Assetjament (bulling)

A càrrec de José Oriol Rios González, del Departament de Pedagogia de la URV. Aquesta activitat ens donarà claus per detectar i combatre l'assegjament escolar o bulling.

Sessió 3. Autoestima i confiança en els fills

Des de petits, anem construint la nostra autoestima. Educar els fills no vol dir canviar-los, sinó acompanyar-los en els seus processos vitals, donant-los suport emocional per a que puguin desenvolupar els seus potencials. L'autoestima i la confiança són dos valors pilars que ens permeten estimar-nos i acceptar-nos a nosaltres mateixos per a poder estimar i acceptar els altres.

A càrrec de Cristina Duran Salvadó, màster en pedagogia sistèmica.

Sessió 4. Ansietat i eines per al control emocional

L'educació emocional és la gran assignatura pendent de la nostra societat. L'ansietat és el curtcircuit, el col·lapse emocional i malauradament moltes persones la pateixen i reben tractaments farmacològics com a primera resposta. El que tots (adults, joves i nens) podem fer és aprender a gestionar les nostres emocions. Què són les emocions? Per a què serveixen? Creus que pots "passar" d'elles? En aquesta xerrada-taller trobaràs les respostes!

A càrrec de Cirstina Duran Salvadó, màster en pedagogia sistèmica.

Sessió 5. Alimentació emocional

La forma d'alimentar-nos influeix en l'estat de salut, i el nostre estat emocional influeix en la forma d'alimentar-nos.

A càrrec de Minerva Castillo, coach formadora en benestar i salut.

Sessió 6. Comunicació entre pares i fills

Per arribar a gaudir d'una bona comunicació, cal que aprenguem a observar i escoltar l'altre. Les paraules no són ni el primer ni l'únic mitjà que emprenem per comunicar-nos. Sovint de manera inconscient, el nostre cos, els nostres gestos, el nostre to de veu comuniquen més i més veritablement que les pròpies paraules. En aquesta xerrada-taller posarem en pràctica aspectes de la comunicació que, sens subte, ens ajudaran a millorar l'entesa entre pares i fills.

A càrrec de Cristina Duran Salvadó, màster en pedagogia sistèmica.
FORMULARI D'INSCRIPCIÓ
Nom *
Your answer
Cognoms *
Your answer
Telèfon *
Your answer
Correu electrònic
Your answer
Fareu ús del servei gratuït d'acollida per a infants a partir de 3 anys? *
Required
En cas afirmatiu, indiqueu l'edat i el nom dels infants
Your answer
Algun dels vostres fills/es participa en el Programa de lectura assistida amb gossos? (És a dir, si des de la vostra escola us han assignat plaça perquè un fill/a vostra pugui fer les 6 sessions de lectura assistida amb gossos) *
En cas afirmatiu, indiqueu l'edat, el nom i el curs de l'infant que farà la lectura assistida amb gossos
Your answer
Centre/s escolar/s de procedència dels vostres fills *
Required
Observacions
Your answer
Organitza:
El Pla Educatiu d’Entorn per a les Famílies informa de les diferents activitats que es realitzen a través de la pàgina web i de l’APP de l’Ajuntament de Vila-seca, i a la xarxa social de Facebook amb què s’informa i es fa difusió de les activitats programades, per la qual cosa si teniu cap inconvenient a rebre informació per correu electrònic o bé que en fem difusió a través d’imatges, feu-nos-ho constar a l’adreça ensenyamentvilaseca@gmail.com.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy