Intresseanmälan Volontär
Som volontär kan du hjälpa till med visning av festivalens byggnader, objekt och platser.

Volontärarbete på Open House Stockholm är en bra möjlighet att bredda ditt nätverk, få erfarenhet och lära känna staden.

Som volontär på Open House Stockholm kan du hjälpa till att föra fram unik arkitektur och design till allmänheten.

Det finns många sätt för dig att engagera dig på. Vi söker områdesansvariga, objektvärdar, informationsvärdar, guider och fotovärdar, läs mer om de olika rollerna nedan.
Namn *
Your answer
Telefonnummer *
Your answer
E-mail *
Your answer
De olika rollerna för volontärer
Områdesansvarig
Som områdesansvarig är du ansvarig för flertalet objekt/programpunkter inom ett begränsat geografiskt område. Du håller kontakten med utställarna och är behjälplig med att svara på deras frågor innan och under festivalhelgen. Du ansvarar för ett antal objektvärdar som finns vid objekten inom ditt område. Du är projektgruppens förlängda arm under festivalhelgen och en viktig pusselbit i festivalens genomförande. Gillar du att ha många bollar i luften samt vill utveckla dina ledaregenskaper? Välkommen med din intresseanmälan. Som områdesansvarig deltar du i några planeringsmöten inför festivalen tillsammans med projektgruppen, ett informationsmöte för volontärer samt arbetar under hela festivalhelgen.

Objektvärd
Som objektvärd är du precis som det låter, värd vid ett objekt. Du hälsar besökarna välkomna, delar ut programblad och hjälper utställaren med att exempelvis ordna köer, läsa av biljetter, räkna besökare mm samt svarar på frågor om festivalen. Du arbetar direkt under en områdesansvarig som finns till din hjälp och stöd under festivalhelgen. Som objektvärd kan du vara med och arbeta så mycket du vill under festivalhelgen, dock är minimikravet att du kan delta en halv dag under festivalhelgen samt ett informationsmöte för volontärer innan festivalhelgen. Att delta som objektvärd är ett ypperligt tillfälle att börja engagera sig på och bli en del av festivalen.

Informationsvärd
Som informationsvärd jobbar du med festivalens informationsverksamhet under festivalhelgen. Du, tillsammans med andra informationsvärdar befinner dig på centralt utvalda platser (exempelvis Festivalhub/infocenter) och svarar på besökarnas frågor om festivalen. Lokalkännedom inom Stockholmsområdet är att föredra för att kunna hjälpa besökarna och guida dem rätt till de olika objekten. Vi ser också gärna att du är trygg inom din kommunikation på både svenska och engelska. Som informationsvärd kan du vara med och arbeta så mycket du vill under festivalhelgen, dock är minimikravet att du kan delta en halv dag under festivalhelgen samt ett informationsmöte för volontärer innan festivalhelgen. Att delta som informationsvärd är ett ypperligt tillfälle att börja engagera sig på och bli en del av festivalen.

Guide
De flesta objekt har egna guider som håller i visningar under festivalhelgen. Men ibland kan det behövas extra hjälp med guidning och det är där du som guide kommer in i bilden. Du guidar besökarna på ett objekt eller i en stadsdel vilket betyder att du håller i en visning och berättar om byggnaden eller platsen. Att vara guide kan i vissa fall kräva ökad arbetsinsats innan festivalen för att läsa in sig på objektet. Detta sker i god tid och i samråd med utställaren och projektgruppen. Som guide håller du kontakten med utställaren vid det objekt du ska guida, förbereder dig för ditt uppdrag samt deltar vid ett informationsmöte för volontärer. Gillar du att tala inför en grupp människor och lära dem något nytt samtidigt som du får utveckla dig själv och din kunskap inom arkitektur och samhällsbyggnad? Då passar det utmärkt för dig att vara guide under festivalen. Det går också bra att kombinera att vara guide med att vara värd.

Fotovärd
Som fotovärd jobbar du med festivalens fotoverksamhet under festivalhelgen. Du, tillsammans med andra fotovärdar besöker objekten och fotar under festivalen. Vi ser gärna att du har viss erfarenhet av fotografering sedan tidigare. Som fotovärd kan du vara med och arbeta så mycket du vill under festivalhelgen, dock är minimikravet att du kan delta en halv dag under festivalhelgen samt ett informationsmöte för volontärer innan festivalhelgen. Att delta som fotovärd är ett ypperligt tillfälle att börja engagera sig på och bli en del av festivalen.
Vilken eller vilka av följande roller är du intresserad av? *
Required
Obs.
Är du intresserad av rollen som områdesansvarig krävs det även att du skickar in ett CV och en kort presentation om dig själv till info@openhousestockholm.se
Har du varit volontär för Open House tidigare? Om ja, vilken roll och i vilken stad?
Your answer
Vilka dagar kan du vara med och hjälpa till med Open House Stockholm? Du kan välja fler alternativ.
Open House Stockholm samtycke till lagring av personuppgifter *
Required
Återkallande av samtycke
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi får behandla dina personuppgifter. Återkallande av samtycke sker genom att skicka ett mail till info@openhousestockholm.se där du säger att du inte samtycker längre.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Open House Stockholm. Report Abuse