B A K K U R S E R
Välkomna på bakkurs på Englas Skafferi i Skogstorp Hvilohem, Mullhyttan utanför Örebro. 

S U R D E G S B A K N I N G
Ingrid Hoelstad på Englas Skafferi är surdegsbagare på två sidor klotet och har under sjutton år drivit eget surdegsbageri - först i Lännäs, senare i Nora och nu i Mullhyttan utanför Örebro. Under femton år har över tusen deltagare smittats av hennes passion på bakkurser i surdegsbakning och kreativt receptskapande, både i Sverige och på Nya Zeeland.

”Min målsättning är att inspirera till surdegsresultat som överträffar insatsen. Det är grunden för mitt bakande – det ska alltid ha varit mödan värt!”

S K O G S T O R P H V I L O H E M 700 kvadrat i tre plan med en hektar mark runt huset välkomnar på skön, kreativ avkoppling. En rofylld plats där vårt lilla surdegsbageri och espressomaskinen står i centrum av verksamheten. Dubbelrum, tvåbäddsrum och enkelrum står bäddade på boendevåningen, där nybakat och nybryggt dukas upp till en långsam frukost. En generös veranda med morgonsol, gemenskaps-utrymmen fördelade på våra tre våningar med flygel, trumrum och mediarum inbjuder till umgänge, skapande och själsligt varande.  

Sign in to Google to save your progress. Learn more
K U R S U T B U D

K V Ä L L S K U R S

En introduktion i surdegsbakning - en grundlig kvällskurs där vi går igenom surdegens karaktär och bakförmåga. Hur man startar, matar och använder en surdegskultur. Vi använder lokalproducerat, ekologiskt mjöl och bakar grovt rågbröd, fransk levain och ett rustikt lantbröd.

Fristående kurstillfällen där varje kurs pågår under en vardagskväll.

Ingen erfarenhet krävs. Passar alla nivåer av hemmabagare.

G R U N D K U R S ,  h e l d a g 

Lär dig förstå principerna i surdegsbakandet och hemligheterna bakom en stark och välpresterande surdeg. Kreativiteten tar sig uttryck i levande bröd och vi skapar goda resultat på både vetesurdeg och rågsurdeg. Vi går igenom hur man startar, förvarar, matar och använder en surdegskultur. En genomgripande kurs som ger dig en bra grund och många tips för eget fortsatt skapande. 

Fristående kurstillfällen där varje kurs pågår under en heldag förlagd under veckoslut.

Ingen erfarenhet krävs, men ett genuint intresse för surdegsbakning och viss erfarenhet av bakning ger större utbyte för kursdeltagaren.

F Ö R D J U P N I N G S K U R S ,  2  d a g a r

Kursen ger en fördjupad och pedagogisk praktik av surdegsbakandets processer från mjöl till bröd, och det finns gott om tid för reflektion och frågor. Första kvällen matar vi surdegarna, förbereder morgondagens degar och låter dem vila under natten. Dag två sätter vi fler degar, bakar ut, formar, snittar, gräddar och utvärderar. En 2-dagarskurs ger dig praktisk erfarenhet att under handledning utföra hela processen som den kommer se ut hemma. Oslagbart varande i kreativ miljö med produktivt lärande, gott sällskap och skön förplägnad.

Fristående kurstillfällen där varje kurs pågår under en kväll och nästföljande heldag. Övernattning med helpension ingår.

Ingen erfarenhet krävs, men ett genuint intresse för surdegsbakning och viss erfarenhet av bakning ger större utbyte för kursdeltagaren.

V A R ? Bageriet på Skogstorp Hvilohem, Mullhyttan. 30 min sydväst om Örebro

N Ä R ? Alla kursdatum är fristående kurstillfällen.

Kvällskurs kl 17-21.30 Heldagskurs kl 9.30-17 2-dagarskurs kl 18-20 samt kl 9.30-17

K U R S A V G I F T Kvällskurs 899 kr/pers inkl fika, kompendium, surdeg, råvaror samt de bröd vi bakar

Heldagskurs 1 549 kr/pers inkl fika & lunch, kompendium, surdeg, råvaror samt de bröd vi bakar

2-dagarskurs 2 495 kr/pers inkl boende med helpension på pensionat Skogstorp, kompendium, surdeg, råvaror samt de bröd vi bakar

H U R ? Ingen erfarenhet krävs. Passar alla nivåer av hemmabagare. Upp till 8 deltagare.


K U R S D A T U M   2 0 2 4
K V Ä L L S K U R S
kl 17-21.30
Onsdag 17 april
Tisdag 23 april
Torsdag 25 april
Tisdag 14 maj

H E L D A G S K U R S
kl 9.30-17
Onsdag 1 maj
Lördag 11 maj
Lördag 18 maj

2 - D A G A R S K U R S
kl 18-20 & kl 9.30-17
Fredag-lördag 10-11 maj
Fredag-lördag 17-18 maj 

L O G I 
Möjlighet till övernattning finns på vårt Hvilohem för både kursdeltagare och respektive. I kursavgiften för 2-dagarskurs ingår boende med helpension.
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy