Prijava za učešće na projektu javno-privatnog dijaloga u Srbiji
U saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike, NALED sprovodi projekat javno privatnog dijaloga, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Cilj ovog projekta je unapređenje dijaloga i aktivne saradnje između institucija, privrede i organizacija civilnog društva, radi unapređenja poslovnog okruženja u Republici Srbiji.

Ovaj upitnik i prijava, poslužiće za odabir organizacija sa kojima ćemo zajedno raditi na realizaciji utvrđenih ciljeva. Predstavnici odabranih organizacija će proći kroz obuke (pregovaranje, lobiranje, fasilitacija, moderacija, izrada nacrta izmene propisa itd.), učestvovati u studijskim posetama u Evropi i u Americi, proći kroz medijske treninge i uz podršku stručnog mentora i fasilitatora će raditi na građenju partnerstva sa državnim organima.

Kroz ovaj projekat želimo da uspostavimo partnerstva između odabranih organizacija civilnog društva (nevladine organizacije, think tankovi, asocijacije privrednih subjekata i drugi) i javnog sektora (ministarstava, Narodna skupština, jedinice lokalne samouprave i drugi redstavnici javne uprave) koje će zajedno raditi na reformi unapređenja poslovnog okruženja. U toku trajanja projekta, posebno će se posvetiti pažnja rešavanju problema prepoznatih i opisanih u okviru nominovanih odabranih tema.

Kako bismo ovo postigli, potrebno je omogućiti kontinuiranu saradnju između predstavnika javnog i privatnog sektora, koja će se zasnivati na principima uzajamnog poverenja, uz sticanje i unapređivanje znanja o načinima saradnje, iskustvima drugih zemalja i mogućim efektima javno-privatnog dijaloga na poslovno okruženje.

NAPOMENA: Prijave će biti ocenjene, a partnerske organizacije odabrane, pre svega na osnovu značaja i relevantnosti nominovane teme, a potom i na osnovu kapaciteta organizacije. Svako pitanje u upitniku se ocenjuje.

Email address *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service