Prenumeration Grönbetesägg
Sunnanängs grönbetesägg är något utöver det vanliga med mer näring, gulare gula och godare smak än konventionella och ekologiska ägg. Våra värphönor får tillbringa sommaren ute på betesmarker där dem får utlopp för sitt naturliga beteende - dem jagar gräshoppor, sprätter runt och äter insekter. Dem vistas i solen och springer runt i gräset. Våra höns är av raserna Lohmann, Bresse och Sussex och dem värper allt från ljust rosaaktiga ägg till beiga, ljusbruna och bruna. En fin färgskala tycker vi. På natten sover hönorna i sin "äggmobil" - ett hönshus på hjul som är inrett med sittpinnar och värpreden. Hönorna flyttas till nytt färskt bete varannan eller var tredje dag. Dem äter ekologiskt värpfoder samt havre och vete från en lokal spannmålsbonde.

Golvet i Äggmobilen består av ett galler som gör att hönsens spilling åker ner på marken och hönorna sprätter sedan omkring det och fördelar gödslet jämnt till en perfekt gödning av gräset. Allt är utformat som ett kretslopp där gräset och hönsen hjälper varandra. Allt detta bidrar till friska och glada hönor, en friskare jord, minskat klimatavtryck och näringstäta ägg som är extra nyttiga för oss att äta. Så när du håller ett av våra ägg i handen vet du att det är producerat med kärlek och omtanke för både djuren, människan och naturen.

Här kan du se hur våra hönor kommer att bo och spendera sina dagar: https://youtu.be/xbCYLGTXwfM (film från en annan gård som har grönbetesägg).

Med värme,
Therese & Vares

www.sunnananggard.se
Email *
Så fungerar prenumerationen
Sista anmälningsdag tisdag 2 februari 2021.

BEGRÄNSAT ANTAL PRENUMERATIONER, FÖRST TILL KVARN!

Nedan väljer du hur många flak á 30 ägg som du vill ha levererat vid varje utlämningstillfälle. Utlämning sker varannan vecka så se till att du beställer tillräckligt! Skulle det vara så att du vid något tillfälle inte kan hämta går det bra att skicka någon annan eller så kan du höra av dig till oss minst 24h innan så kan vi komma överens om att hämta vid annat tillfälle. Vill du öka din order under tiden så hör av dig så försöker vi lösa det.

Prenumerationsperioden sträcker sig över 24 veckor från början av april till september.
Hur många ägg vill du ha per leverans? (Flak om 30 ägg - 120kr) *
Hur ofta vill du ha leverans?
UPPHÄMTNINGSPLATS (skriv på "annat" om du vill ha leverans till en annan plats så ser vi om fler är intresserade av det och skapar en ny plats)
Clear selection
Övriga frågor/upplysningar/önskningar etc? Skriv här! *
VIKTIG INFORMATION
En kopia på din order mejlas till dig automatiskt efter fullföljd beställning. Du betalar på plats på upphämtningsplatsen via swish eller kontant. Din order är bindande och vi applicerar en ej återbetalningsbar bokningsavgift på 300 kronor som dras av på det totala beloppet under prenumerationsperioden. Din prenumeration är bekräftad först när vi mottagit bokningsavgiften.

Exempel: Du beställer ett flak (30 ägg) varannan vecka (totalt 12 flak). Du betalar 300kr bokningsavgift för att bekräfta din order. Alltså dras 25 kronor/flak av vid varje utlämning.

Betalningsuppgifter för Bokningsavgiften skickas till dig inom några dagar efter mottagen order, därefter har du 24h på dig att betala och din order blir bekräftad först när betalningen kommit in.

OBS! NOTERA ATT DET FINNS BEGRÄNSAT ANTAL OCH DET ÄR FÖRST TILL KVARN SOM GÄLLER.
*
KONTAKTUPPGIFTER
Namn *
Mobilnummer *
Adress *
Postnummer *
Ort *
Sunnanäng Grönbetesgård
Sunnanäng Gård är en småskalig familjedriven gård vars mål är att producera mat av högsta kvalitet för en lokal marknad genom att tillämpa jordbruksmodeller som återuppbygger och främjar naturliga ekosystem. Vi är övertygade om att produktivitet, kvalitet och smak går hand i hand med hälsosamma jordar och naturtrogen djurhållning. Biologisk mångfald i form av djur- och växtslag, rikt mikroliv, slutna näringskretslopp och betesbaserad djurhållning är grunden till vårt breda utbud av grönbetesprodukter med genuina smaker hela vägen från jord till bord.

Vårt mål är att inom snar framtid kunna erbjuda grönbeteskyckling, lamm, anka, kalkon etc. Genom att köpa ägg av oss stödjer du vårt arbete till att förbättra utbudet av livsmedel från humant hanterade djur på den svenska marknaden. Våra djur behandlas inte med läkemedel om det inte är absolut nödvändigt och inte heller transporteras dem långa sträckor till slakteri, de flesta slaktas av våra egna händer på vår gård. Det leder till mindre stress för djuret och mindre stresshormoner i köttet som också leder till ökad hälsa bland oss i Sverige. Håll utkik efter lanseringen av det!

Vill du bidra till byggandet av vårt gårdsslakteri? Kontakta oss nedan så berättar vi hur du kan hjälpa till. Eller swisha ditt bidrag till mobilnummer 0707211886. Ditt bidrag hjälper oss att lansera tidigare. Märk betalningen med "gåva".

Vi kommer under sommaren 2021 anordna en "öppen gård"-dag där du och din familj kan komma och hälsa på oss och alla djuren. Mail kring det kommer när det närmar sig. Följ oss på sociala medier för att veta mer om event och lanseringar.

Facebook: @sunnananggard
Instagram: @sunnananggard

Östadkulle Lunnahult 2
44192 Alingsås
Tel.: 0707211886
Mail: info@sunnananggard.se

Vi har F-skatt.

www.sunnananggard.se
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy