2020. július 4. szombat: Hollókő, a palóc világörökség.
** Jelenleg minden helyünk betelt, tartalékba lehet jelentkezni! **
A Túrázz Velem Turista Egyesület szervezésében, július 4-én Magyarország északi részébe fogunk látogatni. Hollókő Magyarország egyetlen faluja, melyet természeti környezetével együtt világörökségi helyszínként tartanak számon. Könnyű gyalogtúránk és kulturális kirándulásunk során hazánk egyik különlegességét fogjuk megismerni. A program nyílt, melyen mindenki – egyesületi tag és nem tag – részt vehet.
Időpont: 2020. július 4. szombat
A programot szervezi: Komlósiné Baji Mária (telefon +36307576585) Utazás busszal.
Indulás: 5.00 ó Békés Polgármesteri Hivatal előtti buszmegálló, 5.20 ó Békéscsaba OBI parkoló Andrássy út. Érkezés: 21 óra körül Békéscsabára
A túra besorolása: könnyű gyalogtúra és kirándulás. Túratáv kb 10 km, szint kb +300/-200 m.
Részletek:
Bár Hollókőt csak 380 fő lakja, ez a falu él! A több mint 100 éves fehérre meszelt házak varázslatos hangulatot árasztanak. Vonzza a tekintetet a fatornyos, zsindelytetős templom. A házakban falumúzeum, guzsalyas, palóc babamúzeum és fazekas is működik. Utazásunk során mosdószünetet tartva, délelőtt érkezünk Alsótold kicsiny településére. Innen indul gyalogtúránk az Országos Kéktúra jól járható útvonalán. A szomszédos Felsőtold község felett elhaladva a Cserhát szelíd emelkedőin érkezünk a Hollókő várához. Belépők árait lásd a tudnivalóknál. Programunk része a varázslatos környezetben épült, nemrég felújított vár meglátogatása, a cserháti panoráma élvezete a várfalakról. A vár látogatás után rövid gyalogos kitérővel elérjük a Várkút-forrást. A Vártúra-tanösvény útvonalán ereszkedünk Hollókő Ófalu részébe. A mesébe illő faluban egyénileg lehetőség lesz meglátogatni a falumúzeumot, a palóc babamúzeumot, egy jót sétálni vagy pihenni.Nem véletlenül vált a gyönyörű palóc táj, és annak idillikus faluja a világörökség részévé 1987-ben. Az Ófalu 67 védett házát ugyanis az UNESCO is jegyzi. Buszunk a település parkolójában fog várni minket. Programunknak nincs vége, ugyanis rövid utazás során érkezünk Tar községbe, ahol két látnivalót fogunk megismerni. A Zagyva völgyében fekvő településen áll az erődített fallal körülvett egyhajós, Árpád-kori katolikus templom, melyet-lehetőség szerint-meglátogatunk. A község szélére utazva egy teljesen más kultúra részesei lehetünk. Meghökkentő látványt nyújt a vakítóan fehér buddhista sztúpa a Cserhát lankái között. A Béke-sztúpa parkjában-lehetőség szerint- megtekinthetjük Kőrösi Csoma Sándor életútjáról készült kiállítást, és a teaházban teakülönlegességeket kóstolhatunk, az ajándékboltban vásárolni is lehet. A szentély és parkjának látogatása után a délután második felében indulunk haza.
Ajánlott felszerelés: érvényes személyazonosító igazolvány, kedvezményre jogosító diák, nyugdíjas, vagy pedagógus igazolvány, réteges túraöltözet, fejfedő, túracipő vagy túrabakancs, túrabot(ok), esőkabát, kis hátizsák, élelem és innivaló a túrára és az utazásra, költőpénz.

Részvételi díj: egyesületi tagjainknak: 6.700 Ft/fő, nem tagjainknak: 7.200 Ft/fő.
Jelentkezni lehet az alábbi űrlap kitöltésével vagy e-mailben. A jelentkezést követően a megadott e-mail címre visszaigazolást fogunk küldeni a keretlétszámig. A visszaigazolást követően szükséges a részvételi díjat megfizetni, mely a jelentkezés feltétele.
Az áprilisban tervezett, de elmaradt programra befizetett összegek átkönyvelhetők erre a programra(is).
A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szervezők költségeit.
A részvételi díj nem tartalmazza a balesetbiztosítást, a belépők, az egyéni vásárlások, étkezések költségeit.

Tudnivalók: A résztvevőknek kötelező betartani az aktuális járványügyi szabályokat. A koronavírus járvánnyal kapcsolatos friss információkról a kormány központi honlapján lehet tájékozódni: https://koronavirus.gov.hu/
Hollókői vár belépődíjak: 6 éves kor alatt és pedagógus igazolvánnyal rendelkezőknek ingyenes, diák és nyugdíjas: 600 Ft, felnőtt: 900 Ft. Hollókő Falumúzeum belépődíjak: kedvezményes 250 Ft, felnőtt 400 Ft, pedagógusoknak díjtalan. Palóc Babamúzeum belépődíjak: diák, nyugdíjas: 200 Ft, felnőtt 400 Ft, pedagógusoknak 50% kedvezmény. Hollókő Ófalu részében 1 óra szabadprogram fog rendelkezésre állni. Ez idő alatt szabadon látogathatók a kiállítások, vagy lehet sétálni a faluban. A belépőket egyénileg a helyszínen lehet megvásárolni. Egyéni utas,- balesetbiztosítás kötése erősen ajánlott! A programokon mindenki saját felelősségre vesz részt. Fenntartjuk a jogot a programváltoztatásra.

Május 30-ig csak egyesületi tagjaink jelentkezéseit fogadjuk, ezt követően-a szabad helyek számának megfelelően-nyíltan, nem egyesületi tagok is jelentkezhetnek az alábbi űrlap kitöltésével és a részvételi díj megfizetésével. A részvételi díjat Egyesületünk (Budapest Bank) bankszámlájára 10102615-86410300- 01004009 lehet befizetni a jelentkezést követő ötödik munkanapig kérjük befizetni. A befizető nevét és közleménybe a "Hollókő" megjegyzést szükséges beírni. Az előre megfizetett részvételi díjjal lehet jelentkezni a programra. A jelentkezési űrlap kitöltése, telefonon vagy írásban küldött jelentkezés egy jelzés a szervezőknek, nem minősül foglalásnak! A befizetést követően a megadott e-mail címre küldjük a számlát a befizetésről. Közösségi oldalakon, honlapon beírt hozzászólást, megjegyzést nem tudjuk elfogadni jelentkezésnek. A program lemondásának feltételei: az utazás megkezdése előtti 5 vagy több munkanappal való lemondás esetén a befizetett részvételi díj 80 %-át visszatérítjük. Ha a lemondás 5 munkanapon belüli, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni! Lehetőség van a részvétel átruházása más személyre, tehát az utas maga helyett más személyt küldhet.

Túrák, kirándulások, ismerkedés, jókedv. Csatlakozz Te is!
TÚRÁZZ VELEM TURISTA EGYESÜLET
http://turazzvelem.com info@turazzvelem.com +36 20 542 4909
Egyesületi tagnak lehet jelentkezni a honlapunkon található jelentkezési lap kitöltése és elküldése után. http://turazzvelem.com/jelentkezes-tagnak/
Jelentkező neve: *
Lakcíme: *
Telefonszáma: *
e-mail címe: *
Fel szeretnék szállni: *
Megjegyzés:
A részvétel feltételeit elolvastam és azokat elfogadom: *
Gyalogtúra Hollókő-várához.
Hollókő, Ófalu.
Tar, Szent Mihály templom.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy