Anmälan till föreläsning: Kave Noori om AI

Funktionsrätt Göteborg bjuder in till en spännande och informativ föreläsning om förhållandet mellan artificiell intelligens och funktionsrätt. Medan AI fortsätter att revolutionera vår värld är det viktigt att förstå både vilka fantastiska möjligheter och enorma risker användningen av denna teknik medför för personer med funktionsnedsättning.

Kave Noori, expert på AI och funktionsrätt kommer att guida oss genom detta spännande ämne. Kave jobbar med AI frågor på en funktionsrättsorganisation men håller denna föreläsning i egenskap av sig själv.

Det här kommer vi att ta upp under föreläsningen:

  • Vad är artificiell intelligens?
  • Möjligheter och risker: tillsammans utforskar vi hur AI kan hjälpa personer med funktionsnedsättning att leva ett mer självständigt liv, men också hur dåligt designade AI-lösningar kan skapa nya funktionshinder.
  • Europeiska unionens AI-lag: just nu förhandlas en ny lag för AI som ska användas i situationer som riskerar de mänskliga rättigheterna. Det kan handla om när AI får användas för att bestämma vem som ska få ett jobb, vem som ska antas till en utbildning, myndigheters beslut om bidragsansökningar, eller användningen av artificiell intelligens som lögndetektor i migrationsärenden.

Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor och om det finns tid över kan vi också tillsammans utforska exempel på AI verktyg som kan skriva text eller skapa bilder.

Missa inte det här tillfället att lära dig mer om hur artificiell intelligens påverkar dina mänskliga rättigheter. Vi måste vara delaktiga i utformningen av det AI-drivna samhälle som håller på att växa fram i rasande fart. Det är enda sättet som AI kan göras inkluderande och tillgängligt för oss. 


Du kan själv välja om du vill vara med online via Zoom, eller om du vill träffas på Dalheimers hus där vi bjuder på fika och tar upp föreläsningen på en stor skärm. Kave kommer att vara med via länk.

Välkommen!

Tid: 4 april 2023, 17.30-19.30

Plats: Digitalt över Zoom
eller
Rum Karl Johan på plan 1
Dalheimers hus
Slottsskogsgatan 12
414 53 Göteborg

Om formuläret inte funkar för dig - maila din anmälan till info@funktionsrattgbg.se.
Ange namn, e-post och om du vill delta online eller på plats, samt eventuella tillgänglighetsbehov.  

Sista datum för anmälan är 27 mars om du deltar på plats, 3 april om du deltar via zoom. Observera att om du vill ha tolk behöver detta anmälas i god tid.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Förnamn *
Efternamn *
Förening
Vill du delta digitalt eller på plats? *
TILLGÄNGLIGHET
Funktionsrätt Göteborgs möten ska vara tillgängliga för alla. Undvik parfym och starka dofter. Stäng av mobilen under mötet. Meddela gärna vad som behövs för att mötet ska vara tillgängligt för dig.

Vi bokar endast in tolk om deltagare har uppgett behov av det i sin anmälan. Fyll i nedan om du har behov av teckenspråkstolk eller skrivtolk.
Har du behov av teckenspråkstolk på mötet? *
Har du behov av skrivtolk på mötet? *
Övriga tillgänglighetsbehov:
Kostbehov *
För de som deltar på Dalheimers hus så bjuder vi på fika och kaffe/te.
Kommer du med personlig assistent?
Clear selection
Om ja ovan, har din personliga assistent något särskilt kostbehov?
Fotografering vid evenemanget
Under arrangemanget kan det förekomma fotografering. Fotona sparas av Funktionsrätt Göteborg på en säkrad server och kan även publiceras på Funktionsrätt Göteborgs hemsida, nyhetsbrev eller Facebook-sida. Materialet används i informations- och marknadsföringssyfte.

Fotografier är en personuppgift. Vi behöver därför din tillåtelse att fotografera dig vid arrangemanget och eventuellt publicera materialet via ovan nämna kanaler. Du har givetvis rätt att neka till att bli fotograferad.
Godkänner du att Funktionsrätt Göteborg fotograferar dig under arrangemanget?
*
Registrering av personuppgifter
För att hantera din anmälan behöver vi behandla de personuppgifter du lämnat i detta formulär. För att kunna göra detta behövs ditt samtycke.

Dina personuppgifter behandlas fram till att arrangemanget är över. Därefter raderas de. Du har rätt att begära ett registerutdrag, rätt att få felaktiga uppgifter rättade eller raderade, rätt att begära begränsning, rätt att invända mot behandlingen, samt rätt att begära att uppgifterna flyttas.

Du har även rätt att närsomhelst återkalla ditt samtycke. Kontakta oss då på info@funktionsrattgbg.se. Är du missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du även rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen.
Godkänner du att Funktionsrätt Göteborg sparar dina personuppgifter fram till arrangemangets slut? *
Om du inte godkänner att vi sparar dina personuppgifter fram till arrangemangets slut, kan vi tyvärr inte hantera din anmälan. Du är då välkommen till arrangemanget i mån av plats.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy