"Lirică speculativă" - atelier de poezie cu Tim Holland [DE]
Acest atelier este destinat în mod special tinerilor poeţi şi va avea loc între 26-28 octombrie 2018, 10:00 - 17:00, la Chişinău. Participarea e gratuită. Deadline pentru înscriere: 21 octombrie. În cadrul atelierului va fi asigurată traducerea din germană în română.

“Actul scrierii cuprinde în sine un moment utopic. Scriind, noi creem lumi. Prin diferite tehnici de scriere vom testa cum putem să ne apropiem de subiectele care ne interesează. Împreună, ne gândim la viitor pentru a înțelege prezentul. În cadrul atelierului vom scrie și descoperi cercetând: Cum arată lumea de mâine? Și cum putem trăi în ea?”

Tim Holland, născut în 1987, oraşul Tübingen, trăieşte la Berlin. După calificarea sa profesională ca librar, a studiat la Institutul German de Literatură din Leipzig. Textele sale au fost publicate în reviste (BELLAtriste, Edit, Greif, Kolik, Poet, STILL) şi antologii (Jahrbuch der Lyrik, Lyrik von Jetzt 3 şi Lyrik im Anthropozän). Tim citeşte, scrie, traduce, este redactor şi moderator, conduce ateliere de scriere creativă şi editează texte – online & offline. În primăvara anului 2016 a apărut volumul său de debut "vom wuchern" la editura Gutleut, Frankfurt, premiată de către Literaturhaus Berlin ca fiind una dintre “Cărţile de poezie ale anului 2016”. În 2017 a fondat împreună cu Tristan Marquardt editura hochroth, München. Momentan, lucrează la un epos science fiction în versuri.

Eveniment organizat de Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Atelierul de poezie Vlad Ioviţă, cu susţinerea Institutului Goethe din România și in parteneriat cu Biblioteca Municipală “B. P. Haşdeu”.

Email address *
Nume şi Prenume *
Vârsta *
Sunteţi poet(ă)? *
Vă rog să motivați intenţia de a participa. *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service