CHESTIONAR
cu privire la absolvenții programelor universitare de studiu de nivel licență cu Specializarea PEISAGISTICĂ din România
Asociația Peisagiștilor din România - AsoP (AsoP România) realizează în prezent un studiu cu privire la absolvenții programelor universitare de studiu de nivel licență cu Specializarea Peisagistică din România. Acest demers a fost determinat de intenția Agenției Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) de a schimba standardele specifice aferente acestor programe de studiu, elaborate de Comisia de specialitate C9: Științe agricole, silvice și medicină veterinară din cadrul ARACIS. Schimbarea propusă constă în principal în diminuarea ponderii disciplinelor considerate la nivel european și internațional ca fiind esențiale pentru formarea unui peisagist.

De la înființarea în 1998 a primului program de studii cu Specializarea Peisagistică și până în prezent, această pondere a mai fost diminuată, discipline precum Genetica și Microbiologia devenind mai importante față de Compoziția și studiul formei, Istoria artei grădinilor și parcurilor sau Tehnica lucrărilor peisagere în formarea peisagiștilor din România. Având în vedere tendința contrară față de practicile internaționale cu privire la conturarea programelor de studiu cu Specializarea Peisagistică din țara noastră, AsoP România și-a propus să documenteze prin intermediul acestei cercetări modul în care absolvenții din domeniul peisagistic sunt afectați de aceste schimbări în încercarea lor de a se integra pe piața muncii.

Demersurile AsoP România reprezintă o continuare firească la nivel local a eforturilor International Federation of Landscape Architects - European Region (IFLA Europe - iflaeurope.eu), organism european care sprijină exercitarea profesiei de Peisagist contribuind la reglementarea și promovarea acesteia pe teritoriul european atât în ceea ce privește practica profesională cât și mediul educațional.

În acest sens, AsoP România adresează rugămintea de a completa chestionarul de mai jos tuturor celor care au absolvit un program universitar de studiu de nivel licență cu Specializarea Peisagistică din România.

Vă mulțumim pentru sprijin!

DATE PERSONALE:
Prenume *
(te rugăm să precizezi toate prenumele pe care le ai)
Your answer
Nume *
(te rugăm să precizezi cu numele de familie care este menționat pe diploma de licență)
Your answer
Localitatea de domiciliu *
Your answer
Email *
Your answer
Grupă de vârstă *
Sexul *
Educație *
(ultimul nivel absolvit)
Instituția de învățământ pentru nivelul de studii LICENȚĂ *
Your answer
Durata studiilor de LICENȚĂ *
Anul absolvirii studiilor de LICENȚĂ *
Your answer
Instituția de învățământ pentru nivelul de studii MASTER (dacă este cazul)
Your answer
Instituția de învățământ pentru nivelul de studii DOCTORAT (dacă este cazul)
Your answer
SECȚIUNEA A
1. În prezent lucrezi în domeniul peisagistic? *
SECȚIUNEA B
2. În ce sector de activitate lucrezi în domeniul peisagistic?
3. Care este profilul activității pe care o desfășori cu precădere în domeniul peisagistic?
(te rugăm să precizezi activitatea)
Your answer
4. Conform nomenclatorului COR - Codul Ocupațiilor din România), care este ocupația înscrisă în contractul tău de muncă?
(te rugăm să precizezi respectivul cod COR)
Your answer
5. Care este vechimea în muncă acumulată de tine în domeniul peisagistic până în prezent?
Your answer
6. Care sunt principalele atribuții și responsabilități pe care le ai în cadrul activității pe care o desfășori în domeniul peisagistic?
Your answer
7. Consideri că pregătirea primită pe parcursul anilor de studiu (nivel licență) a fost potrivită pentru a deveni un bun profesionist în domeniul peisagistic?
8. Consideri că la absolvirea studiilor de licență erai pregătit pentru a te putea angaja într-o companie sau instituție de profil dintr-o țară europeană cu tradiție în domeniul peisagistic?
9. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca sunt cele care te-au ajutat cel mai mult în activitatea ta profesională de până acum?
Your answer
10. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost insuficient aprofundate pe parcursul anilor de studiu pentru a te ajuta cu adevărat la începerea activității profesionale?
Your answer
11. În cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost disciplinele care au lipsit din programul de studiu urmat de tine, dar a căror prezență crezi că te-ar fi ajutat foarte mult în activitatea ta profesională?
Your answer
12. Ce ai schimba în pregătirea celor care urmează programul de studiu cu Specializarea Peisagistică absolvit de tine?
Your answer
SECȚIUNEA C
13. Chiar daca acum nu este cazul, de la absolvirea studiilor cu nivel licență și până în prezent ai lucrat vreodată în domeniul peisagistic?
SECȚIUNEA D
14. În ce sector de activitate ai lucrat în domeniul peisagistic?
(te rugăm să precizezi sectorul)
Your answer
15. Care era profilul activității pe care ai desfășurat-o în domeniul peisagistic?
(te rugăm să precizezi activitatea)
Your answer
16. Conform nomenclatorului COR - Codul Ocupațiilor din România, care era ocupația înscrisă în contractul tău de muncă?
(te rugăm să precizezi respectivul cod COR)
Your answer
17. În ce perioadă ai lucrat în domeniul peisagistic?
Your answer
18. De ce ai renunțat să mai lucrezi în domeniul peisagistic?
(te rugăm să precizezi motivul)
Your answer
19. Care sunt principalele atribuții și responsabilități pe care le-ai avut în cadrul activității pe care ai desfășurat-o în domeniul peisagistic?
Your answer
20. Consideri că pregătirea primită pe parcursul anilor de studiu (nivel licență) a fost potrivită pentru a deveni un bun profesionist în domeniul peisagistic?
21. Consideri că la absolvirea studiilor de licență erai pregătit pentru a te putea angaja într-o companie sau instituție de profil dintr-o țară europeană cu tradiție în domeniul peisagistic?
22. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca sunt cele care te-au ajutat cel mai mult în activitatea ta profesională din domeniul peisagistic?
Your answer
23. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost insuficient aprofundate pe parcursul anilor de studiu pentru a te ajuta cu adevărat la începerea activității profesionale?
Your answer
24. În cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost disciplinele care au lipsit din programul de studiu urmat de tine, dar a căror prezență crezi că te-ar fi ajutat foarte mult în activitatea ta profesională?
Your answer
25. Ce ai schimba în pregătirea celor care urmează programul de studiu cu Specializarea Peisagistică absolvit de tine?
Your answer
SECȚIUNEA E
26. În prezent ești angajat într-un alt domeniu de activitate?
27. Dacă ai răspuns cu DA la întrebarea de mai sus te rugăm să precizezi domeniul în care ești angajat în prezent:
(te rugăm să precizezi domeniul)
Your answer
28. De ce nu ai lucrat în domeniul peisagistic de la absolvirea studiilor cu nivel de licență și până în prezent?
(te rugăm să precizezi motivul)
Your answer
29. Consideri că pregătirea primită pe parcursul anilor de studiu (nivel licență) a fost potrivită pentru a deveni un bun profesionist în domeniul peisagistic?
30. Consideri că la absolvirea studiilor de licență erai pregătit pentru a te putea angaja într-o companie sau instituție de profil dintr-o țară europeană cu tradiție în domeniul peisagistic?
31. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca sunt cele care te-ar ajuta cel mai mult în activitatea ta profesională din domeniul peisagistic?
Your answer
32. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost insuficient aprofundate pe parcursul anilor de studiu pentru a te ajuta cu adevărat la începerea activității tale profesionale?
Your answer
33. În cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost disciplinele care au lipsit din programul de studiu urmat de tine, dar a căror prezență crezi că te-ar ajuta foarte mult pentru a începe activitatea ta profesională?
Your answer
34. Ce ai schimba în pregătirea celor care urmează programul de studiu cu Specializarea Peisagistică absolvit de tine?
Your answer
SECȚIUNEA F
35. Ce alte precizări, informații sau sugestii dorești să ne mai transmiți cu privire la subiectul chestionarului sau la parcursul tău profesional de până acum?
(Te rugăm să notezi aici orice informație pe care o consideri relevantă pentru studiu și care nu a putut fi inclusă la niciuna dintre rubricile de mai sus. Îți mulțumim!)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.