CHESTIONAR
cu privire la absolvenții programelor universitare de studiu de nivel licență cu Specializarea PEISAGISTICĂ din România
Asociația Peisagiștilor din România - AsoP (AsoP România) realizează în prezent un studiu cu privire la absolvenții programelor universitare de studiu de nivel licență cu Specializarea Peisagistică din România. Acest demers a fost determinat de intenția Agenției Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) de a schimba standardele specifice aferente acestor programe de studiu, elaborate de Comisia de specialitate C9: Științe agricole, silvice și medicină veterinară din cadrul ARACIS. Schimbarea propusă constă în principal în diminuarea ponderii disciplinelor considerate la nivel european și internațional ca fiind esențiale pentru formarea unui peisagist.

De la înființarea în 1998 a primului program de studii cu Specializarea Peisagistică și până în prezent, această pondere a mai fost diminuată, discipline precum Genetica și Microbiologia devenind mai importante față de Compoziția și studiul formei, Istoria artei grădinilor și parcurilor sau Tehnica lucrărilor peisagere în formarea peisagiștilor din România. Având în vedere tendința contrară față de practicile internaționale cu privire la conturarea programelor de studiu cu Specializarea Peisagistică din țara noastră, AsoP România și-a propus să documenteze prin intermediul acestei cercetări modul în care absolvenții din domeniul peisagistic sunt afectați de aceste schimbări în încercarea lor de a se integra pe piața muncii.

Demersurile AsoP România reprezintă o continuare firească la nivel local a eforturilor International Federation of Landscape Architects - European Region (IFLA Europe - iflaeurope.eu), organism european care sprijină exercitarea profesiei de Peisagist contribuind la reglementarea și promovarea acesteia pe teritoriul european atât în ceea ce privește practica profesională cât și mediul educațional.

În acest sens, AsoP România adresează rugămintea de a completa chestionarul de mai jos tuturor celor care au absolvit un program universitar de studiu de nivel licență cu Specializarea Peisagistică din România.

Vă mulțumim pentru sprijin!
DATE PERSONALE:
Prenume *
(te rugăm să precizezi toate prenumele pe care le ai)
Nume *
(te rugăm să precizezi cu numele de familie care este menționat pe diploma de licență)
Localitatea de domiciliu *
Email *
Grupă de vârstă *
Sexul *
Educație *
(ultimul nivel absolvit)
Instituția de învățământ pentru nivelul de studii LICENȚĂ *
Durata studiilor de LICENȚĂ *
Anul absolvirii studiilor de LICENȚĂ *
Instituția de învățământ pentru nivelul de studii MASTER (dacă este cazul)
Instituția de învățământ pentru nivelul de studii DOCTORAT (dacă este cazul)
SECȚIUNEA A
1. În prezent lucrezi în domeniul peisagistic? *
SECȚIUNEA B
2. În ce sector de activitate lucrezi în domeniul peisagistic?
3. Care este profilul activității pe care o desfășori cu precădere în domeniul peisagistic?
Clear selection
(te rugăm să precizezi activitatea)
4. Conform nomenclatorului COR - Codul Ocupațiilor din România), care este ocupația înscrisă în contractul tău de muncă?
(te rugăm să precizezi respectivul cod COR)
5. Care este vechimea în muncă acumulată de tine în domeniul peisagistic până în prezent?
6. Care sunt principalele atribuții și responsabilități pe care le ai în cadrul activității pe care o desfășori în domeniul peisagistic?
7. Consideri că pregătirea primită pe parcursul anilor de studiu (nivel licență) a fost potrivită pentru a deveni un bun profesionist în domeniul peisagistic?
Clear selection
8. Consideri că la absolvirea studiilor de licență erai pregătit pentru a te putea angaja într-o companie sau instituție de profil dintr-o țară europeană cu tradiție în domeniul peisagistic?
Clear selection
9. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca sunt cele care te-au ajutat cel mai mult în activitatea ta profesională de până acum?
10. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost insuficient aprofundate pe parcursul anilor de studiu pentru a te ajuta cu adevărat la începerea activității profesionale?
11. În cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost disciplinele care au lipsit din programul de studiu urmat de tine, dar a căror prezență crezi că te-ar fi ajutat foarte mult în activitatea ta profesională?
12. Ce ai schimba în pregătirea celor care urmează programul de studiu cu Specializarea Peisagistică absolvit de tine?
SECȚIUNEA C
13. Chiar daca acum nu este cazul, de la absolvirea studiilor cu nivel licență și până în prezent ai lucrat vreodată în domeniul peisagistic?
Clear selection
SECȚIUNEA D
14. În ce sector de activitate ai lucrat în domeniul peisagistic?
(te rugăm să precizezi sectorul)
15. Care era profilul activității pe care ai desfășurat-o în domeniul peisagistic?
Clear selection
(te rugăm să precizezi activitatea)
16. Conform nomenclatorului COR - Codul Ocupațiilor din România, care era ocupația înscrisă în contractul tău de muncă?
(te rugăm să precizezi respectivul cod COR)
17. În ce perioadă ai lucrat în domeniul peisagistic?
18. De ce ai renunțat să mai lucrezi în domeniul peisagistic?
Clear selection
(te rugăm să precizezi motivul)
19. Care sunt principalele atribuții și responsabilități pe care le-ai avut în cadrul activității pe care ai desfășurat-o în domeniul peisagistic?
20. Consideri că pregătirea primită pe parcursul anilor de studiu (nivel licență) a fost potrivită pentru a deveni un bun profesionist în domeniul peisagistic?
Clear selection
21. Consideri că la absolvirea studiilor de licență erai pregătit pentru a te putea angaja într-o companie sau instituție de profil dintr-o țară europeană cu tradiție în domeniul peisagistic?
Clear selection
22. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca sunt cele care te-au ajutat cel mai mult în activitatea ta profesională din domeniul peisagistic?
23. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost insuficient aprofundate pe parcursul anilor de studiu pentru a te ajuta cu adevărat la începerea activității profesionale?
24. În cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost disciplinele care au lipsit din programul de studiu urmat de tine, dar a căror prezență crezi că te-ar fi ajutat foarte mult în activitatea ta profesională?
25. Ce ai schimba în pregătirea celor care urmează programul de studiu cu Specializarea Peisagistică absolvit de tine?
SECȚIUNEA E
26. În prezent ești angajat într-un alt domeniu de activitate?
Clear selection
27. Dacă ai răspuns cu DA la întrebarea de mai sus te rugăm să precizezi domeniul în care ești angajat în prezent:
Clear selection
(te rugăm să precizezi domeniul)
28. De ce nu ai lucrat în domeniul peisagistic de la absolvirea studiilor cu nivel de licență și până în prezent?
Clear selection
(te rugăm să precizezi motivul)
29. Consideri că pregătirea primită pe parcursul anilor de studiu (nivel licență) a fost potrivită pentru a deveni un bun profesionist în domeniul peisagistic?
Clear selection
30. Consideri că la absolvirea studiilor de licență erai pregătit pentru a te putea angaja într-o companie sau instituție de profil dintr-o țară europeană cu tradiție în domeniul peisagistic?
Clear selection
31. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca sunt cele care te-ar ajuta cel mai mult în activitatea ta profesională din domeniul peisagistic?
32. Dintre disciplinele urmate în cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost insuficient aprofundate pe parcursul anilor de studiu pentru a te ajuta cu adevărat la începerea activității tale profesionale?
33. În cadrul studiilor cu nivel licență, care consideri ca au fost disciplinele care au lipsit din programul de studiu urmat de tine, dar a căror prezență crezi că te-ar ajuta foarte mult pentru a începe activitatea ta profesională?
34. Ce ai schimba în pregătirea celor care urmează programul de studiu cu Specializarea Peisagistică absolvit de tine?
SECȚIUNEA F
35. Ce alte precizări, informații sau sugestii dorești să ne mai transmiți cu privire la subiectul chestionarului sau la parcursul tău profesional de până acum?
(Te rugăm să notezi aici orice informație pe care o consideri relevantă pentru studiu și care nu a putut fi inclusă la niciuna dintre rubricile de mai sus. Îți mulțumim!)
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.