Anmälan webbinarium "Att leda och motivera ideella"
Aron Schoug forskar om ledarskap och engagemang i ideella organisationer. I det här webbinariet delar han med sig av forskning kring hur man kan förstå ideellas drivkrafter och på så vis skapa bättre förutsättningar för fler att engagera sig i föreningen.

Att ha engagerade medlemmar är en förutsättning för att föreningar ska kunna uppnå sina mål. Men vad är det egentligen som får människor att engagera sig? Varför stannar vissa kvar i föreningen medan andra hoppar av? Hur kan styrelsen genom sitt ledarskap få flera att bli mer engagerade, eller i varje fall undvika att kväva det engagemang som finns? Under webbinariet får ni verktyg och inspiration som kan hjälpa er att besvara dessa frågor i er förening. Forskningsresultat och teorier varvas med praktiska exempel och konkreta råd för hur ni ska kunna öka engagemanget.

När?
29 november 12-13

Var?
Via programmet Zoom. Du får en länk till webbinariet efter att du har registrerat dig.

Vem?
Du som är ideellt engagerad i en förening och vill bli bättre på att öka engagemanget i föreningen samt rekrytera och behålla nya medlemmar.

På webbinariet kommer du att lära dig:

• Om olika faktorer som påverkar de ideellas engagemang
• Hur ledarskap kan användas för att skapa en social miljö där det är lättare att bli engagerad
• Att analysera de utmaningar föreningen står inför och utveckla strategier för att öka engagemanget

Läs gärna studien som ligger till grund för webbinariet på: http://www.ideellarena.se/wp-content/uploads/2015/03/Utan-piska-och-morot.pdf

Webbinariet arrangeras av Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Unga i landsbygdsutveckling och är en del av webbinarieserien “Landet lär”. Läs mer här: http://www.landsbygdsnatverket.se

Ditt namn
Your answer
Din e-post
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms