Cursos de Dansa Antiga 18-19: Informació i qüestionari d'inscripció
QUÈ ÉS?
Aquesta és una proposta de realització d'un curs de Dansa Antiga (danses del Renaixement i del Barroc). Durant els quatre primers cursos (des del 2011-12 al 2014-15) va ser organitzat per en Joan Codina amb la col·laboració de Sa Sargantana. Des del curs 2015-2016 comptem amb el recolzament del Museu d'Història de Catalunya de la Companyia Xuriach. L'objectiu és iniciar-se o aprofundir en el món de la dansa antiga des d'una visió històrica però amena, musical, i de gaudi del moviment.

QUI SOM?
La professora del curs és l'Anna Romaní una de les creadores de la companyia Xuriach que, des del 2009 s'especialitza a la recerca, interpretació i formació entorn a la dansa i la música del Renaixement i el Barroc amb particular interès en el repertori català i ibèric. Una de les seves línies de treball és la formació dins la qual destaquen aquests cursos.

A QUI VA DIRIGIT?
El curs està obert a tothom: principiants i no iniciats, actors, ballarins, músics, etc.

COM FUNCIONA?
El curs està estructurat en tres mòduls independents, un per trimestre. No cal tenir coneixements previs per a la inscripció a cada mòdul i estan pensats de manera independent. Així que és possible fer el curs sencer (opció recomanada, que és la de fer els tres mòduls), o només els trimestres que interessin segons la temàtica o la conveniència de l'horari que oferim.

CONTINGUT:
Aquest any proposem retrobar els diferents estils de dansantiga de manera amena amb especial atenció pels aspectes musicals i dirigint el focus cap a diferents aspectes del moviment (més o menys antics, més o menys contemporanis)

NOVETAT!! LABORATORI DANSANTIC: Aquest any, el laboratori es converteix en un taller de coreografia.

Hi ha moltes maneres de coreografiar: partint de la música, partint d'una lògica de moviments, partint de la improvisació... i es pot fer en l'estil de l'època o sabent que ens desviem cap a tendències més contemporànies però que mantenim certes essències del Renaixement o del Barroc. Això ens ajuda a fixar i aprofundir en els coneixements apresos a la classe, i s'hi poden apuntar alumnes de tots els nivells.

QUAN I ON?
Museu d'Història de Catalunya - Palau de Mar, Plaça de Pau Vila, 3, 08003 Barcelona

CLASSE GENERAL: 18:45 a 20:15

LABORATORI DANSANTIC: 20:30 a 21:15

ATENCIÓ!
Les places són limitades i es seguirà l'ordre d'inscripció i de pagament.

MÉS INFORMACIÓ:
Si teniu qualsevol dubte o problema, poseu-vos en contacte amb en dansantiga@gmail.com o amb produccio@xuriach.com

No dubteu en fer arribar la informació a tots aquells a qui cregueu que els pugui interessar!

Moltes gràcies!

Presentació del contingut del MÒDUL III: La dansa barroca francesa - La Belle Danse
Se senten uns talons que s’acosten, que s’aturen... Sona el frec de la roba, intuïm els plecs de la faldilla en una reverència... i el barret que s’encaixa amb la perruca... Courante per començar, i seguiran els Menuets, les Bourrées, les Gavottes, les Gigues i les Sarabandes.

La parella es disposa a ballar i comença a desplaçar-se per la sala de forma simètrica i perfectament coordinada. Els recorreguts que fan dibuixen filigranes en l’espai, i el moviment dels braços, dels canells i dels dits embelleixen la figura en tot moment. Fan passos arrossegats, saltats amb lleugeresa, menuts, estilitzats, ornamentats… La Belle Danse, la dansa del barroc francès, va posar en moviment tota la cort de Versalles, Lluís XIV al capdavant, y Molière, Lully, Beauchamps…

Durant el curs organitzarem un cap de setmana temàtic sobre la notació Beauchamp-Feuillet, a través de la qual ens han arribat gairebé 500 coreografies dels coreògrafs de l’època: Feuillet, Pécour, l’Abbé…

INFORMACIÓ DEL MÒDUL III
DATES: divendres 26 d'abril, 3, 10, 17, 24 de maig i 14 de juny.

PREU: 50 euros

PLACES: 16

NOTA: en cas que realitzeu l'ingrés però ja no quedessin places disponibles ens posaríem ràpidament en contacte amb vosaltres i us retornaríem immediatament l'import abonat

Qualsevol dubte, consulta o suggeriment, poseu-vos en contacte amb nosaltres: dansantiga@gmail.com o amb produccio@xuriach.com.

INFORMACIÓ DEL LABORATORI DANSANTIC
DATES: Les mateixes dates que el mòdul de dansa antiga, de 20:30 a 21:15

PREU: 10 euros addicionals al preu del curs.

PLACES: 16

INSCRIPCIÓ AL MÒDUL III
Nom *
Your answer
Cognoms *
Your answer
Correu electrònic *
Your answer
Número de telèfon de contacte *
preferiblement telèfon mòbil
Your answer
Vols apuntat-te també al Laboratori de DansAntic? *
Com ens vais conèixer?
Tens més dubtes o comentaris?
(p.e. tens problemes d'horaris, dubtes sobre els materials, no saps si el teu nivell et permet fer el laboratori...)
Your answer
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service