Sztrájkban résztvevők létszáma 2022. szeptembertől
Minden sztrájkban töltött napon kitöltendő! Mi nem kérünk neveket és -tól  -ig időpontadatokat, viszont ezeket az intézményvezetőnek okvetlenül le kell adni!

A személyes adataidat kizárólag a sztrájk szervezésével és lebonyolításával összefüggésben kezeljük.
A sztrájkról minden fontos információ olvasható itt: https://nedolgozzingyen.hu/category/sztrajk/ 

Ezt a kérdőívet azért készítjük, hogy összegyűjtsük a januárban várható eseményeket. Egy helyre gyűjtünk mindent sztrájkokról, kiállásokról, fenyegetésekről. 

Készítettünk egy eseményt is Sztrájkhét képekben címmel. Kérjük, ide töltsétek fel a sztrákról, kiállásokról készített fotókat, videókat! Fontos, hogy fekvő formában készítsétek a videókat, vagyis fektetve legyen a telefonotok, mert úgy lehet jobb minőségű anyagokat készíteni.

Nagyon fontos továbbá, hogy adjatok meg olyan kontaktot, aki vállalja, hogy nyilatkozik a sajtónak. Ezt folyamatosan kérik tőlünk.

Miért egyre súlyosabb a helyzet?

Az utóbbi napokban rengeteg kétségbeesett üzenet érkezett hozzánk olyan információkkal, miszerint az oktatásirányítás legújabban már az intézményvezetőket fenyegeti: senki semmilyen módon nem fordulhat nyilvánossághoz, sajtóhoz. Ha a törvényes sztrájkon felül bármilyen esemény, vagy a média felé információátadás lesz az oktatásban dolgozók részéről, ott menesztik az intézményvezetőt.

Érkeztek olyan jelzések, hogy a Kréta rendszerben felhasználói fiókjuk jelszóátadására köteleztek pedagógusokat, amelyben utólag olyan módosításokat vettek észre az osztályfőnökök egy-egy korábbi sztrájknap osztálylétszámával kapcsolatban, amelyeket nem ők rögzítettek és az adatokat valakik utólagosan korrigálták. Talán, hogy ezt a jogtipró gyakorlatot mérsékelhessék, érkezhetett olyan üzenet a PDSZ-hez, amely szerint megtiltották az intézményvezetőknek, hogy módosítsanak a házirenden és szülői igazolással rögzítsenek tanulói hiányzásokat.

Ezek olyan mértékű visszaélések, amelyekre vonatkozóan szintén információkat gyűjtünk. Az alábbi űrlapon ezekre vonatkozóan is teszünk fel kérdéseket.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Dátum
MM
/
DD
/
YYYY
Sztrájkszervező személy neve
Sztrájkszervező személy e-mailcíme
Sztrájkszervező személy telefonszáma
Intézmény neve:
Az intézmény OM-azonosítója
Település:
Irányítószám
Utca, hászám
Fenntartó neve:
Dolgozói összlétszám (betűt nem, csak a pontos számot kérjük beírni)!  Dolgozói összlétszám (akik sztrájkolhatnak, tehát közalkalmazotti jogviszonyban vagy munkaviszonyban állnak) Az összdolgozói létszámba lehetőleg ne számítsátok be a megbízási szerződéseseket, a távollévőket, azokat, akiknek aznap nincs órájuk, és nem sztrájkolnak, valamint az intézményvezetőség tagjai közül azokat, akik nem sztrájkolhatnak. 
Hányan sztrájkoltak a pedagógus-munkakörben dolgozók közül?
Hányan sztrájkoltak a NOKS-dolgozó (nevelő-oktatómunkát segítő pl. iskolatitkár, dajka, ped. asszisztens) közül?
Hányan sztrájkoltak az egyéb munkakörben dolgozók közül? (pl. portás, karbantartó)
Hányan vettek részt inkább polgári engedetlenségben?
Ha van bármi kiállás, demonstráció a sztrájk mellett, írd ide, mi, hol, mikor és kiknek a szervezésében. Szülők, szolidaritást vállalók jelzéseit is várjuk!
Captionless Image
Van-e a kiállásra bármiféle felhívásotok a közösségi médiában? Ha igen, tedd be ide a linket.
Nyilatkoznál-e vagy valaki tőletek a sajtónak? Ha igen, írj nevet, telefonszámot, hogy továbbíthassuk a sajtó munkatársainak!
Kaptatok a tankerülettől, más munkáltatótól, fenntartótól a leírásban idézett, vagy bármi más jellegű fenyegetést? Ha igen, írd le, mit.
Vettél-e észre a Kréta felhasználói fiókodban olyan jellegű visszamenőleges adatmódosítást, amit nem te tettél. Ha igen, írd le, mit.
Egyéb retorziók, zavaró körülmények, események, amelyek a fennartó felől érkeztek:
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy