Ilmoittautuminen: Improvisaatioteatteri Jujun työpajat Oulussa 10.11.-11.11.2018
OHJAAJAT: Sinimaria Tomperi ja Markus Kaustell
PAIKKA: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, 3. krs

TYÖPAJAT:

MUSIIKKI-IMPROVISAATION PERUSTEET (Yksi peruutuspaikka saatavana!)
AIKA: la 10.11. klo 13.15-16.00
PAIKKA: Tanssisali 3 (Tapaaminen kahviossa klo 13.15!)
HINTA: 30€/25€ (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)

Musiikki-impron peruskurssi on suunnattu musiikista ja improvisaatiosta kiinnostuneille. Kurssilla ei opetella laulamista vaan yksinkertaisten improlaulujen tekemistä rennosti ilman esiintymisen paineita. Lisäksi keskitytään omaan ääneen ja sen tuottamiseen.

Tavoitteena on saada jokainen tunnistamaan ja hyväksymään oma äänensä. Kurssilla vahvistetaan esiintymisrohkeutta ja itsevarmuutta käyttää omaa ääntä tilanteessa kuin tilanteessa. Alussa käydään teknisesti läpi äänen muodostamista helpottavia tekniikoita, mutta pääasiassa kaikki harjoitteet pyritään tekemään jokaisen omalla yksilöllisellä tavalla päästää ääntä. Sitten voikin rentoutua ja pitää hauskaa yhdessä!

Teemoja
Miten ääni syntyy ja miten sitä voi hallita?
Mistä palikoista rakentuu biisi?
Miten yksinkertainen kertosäe syntyy?

Taustaa laulun tai musiikin parissa ei vaadita, vaan kuka tahansa voi osallistua.


ILMAISE KEHOLLASI (TYÖPAJA ON TÄYNNÄ! Varasijalle voi ilmoittautua.)
AIKA: su 11.11. klo 11.30-16.00 (sisältää 30 minuutin omakustanteisen evästauon)
PAIKKA: Tanssisali 2
HINTA: 40€/35€ (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)

Lavalla on helppo innostua ja häärätä menemään, mutta jos haluamme kohtauksiimme merkitystä ja draamaa, pitää meidän oppia ymmärtämään ja hallitsemaan kehomme ilmaisuvoimaa. Esiintyessämme tämän ymmärtäminen on erityisen tärkeää, sillä unohtaessamme kehomme (steppaamme, keinumme, raaputamme..) menetämme sen ilmaisuvoiman mikä sillä on.

Jotta voit tehdä valinnan, sinun täytyy ensin olla tietoinen siitä, mitä kehosi tekee. Yksinkertaistaa ja selkeyttää liikkeitäsi, jotta viestisi vahvistuu. Tässä työpajassa otamme ensi askeleet tähän suuntaan. Yhdistellen työkaluja mime corporell -tekniikasta, fyysisestä teatterista ja nykytanssista opimme ilmaisemaan kehollamme.

Tutkimme:
pysähtymistä (yksinkertaista sitä mitä teet)
artikulaatiota (anna liikkeellesi merkitys)
rytmiä (ohjataan huomio oikeaan paikkaan oikealla hetkellä)

Tämä työpaja antaa sinulle työkaluja, joiden avulla voit tuoda kehollisen ilmaisun mukaan improvisaatioosi.


OHJAAJISTA:


SINIMARIA TOMPERI

Sinimaria on opiskellut fyysistä teatteria Pariisissa ja valmistuu pian teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Taideakatemiasta (Turku AMK). Hän on on toiminut improvisaatioteatterin parissa vuodesta 2004 ja on kiertänyt kouluttamassa itseään Kanadassa ja ympäri Eurooppaa. Pisimmät koulutusjaksot hän on viettänyt Kanadassa Loose Moose -teatterilla, jossa hän on saanut oppia mm. Keith Johnstonelta ja Shawn Kinleyltä.

Sinimarian ammattitaito on kypsynyt myös eurooppalaisen Ohana-ryhmän riveissä, johon hän on kuulunut vuodesta 2012. Ryhmässä ammatti-improvisoijat kokoontuvaat jakamaan tietoja ja taitoja sekä esiintyvät eri kokoonpanoissa ympäri Eurooppaa. Sinimaria toimii esiintyjänä ja kouluttajana suomessa ja ulkomailla. Suomessa hänet näkee Improvisaatioteatteri Jujun ja Sicin riveissä.

Opettajana Sinimarialle on tärkeää rohkaista ihmisiä kuuntelemaan, hyväksymään ja vaikuttumaan lavalla sekä sen ulkopuolella. Hän painottaa opetuksessaan fyysisyyttä ja kontaktia.


MARKUS KAUSTELL

Markus on viettänyt viimeiset 15 vuotta esiintyen erilaisilla lavoilla teatterin ja musiikin parissa. Improvisaation esittämiseen ja kouluttamiseen perustuvan yrityksensä hän perusti vuonna 2010 ja on sen jälkeen toiminut aktiivisesti Suomessa esittävän sekä soveltavan improvisaation alalla. Markus toimii perustajana ja tuotantopäällikkönä Suomen suurimmilla suomenkielisillä improvisaatiofestareilla, Turku Impro Festivaleilla, jo neljättä vuotta. Tätä kautta hän pyrkii kehittämään sekä Varsinais-Suomen, että koko Suomen improvisaatiokenttää.

Markuksen koulutustaustasta löytyy klovneriaa (mm. Sairaalaklovnit, Pedro Fabiao), musiikkia (mm. Hannu Risku & Iiro Ollila) sekä näyttelijäntyötä (mm. Elina Stirkkinen, Sanna Saarela). Jatkuva esiintyminen on tehnyt hänestä salamannopean, fyysisen ja rennon esiintyjän. Hän uskoo rehellisyyteen ja avoimuuteen, joiden kautta myös Markuksen tyyli opettaa on turvallinen ja innostava. Hän on työskennellyt myös draaman ja ilmaisutaidon opettajana, minkä ansiosta hänellä on vahvat pedagogiset taidot.

Tällä hetkellä Markus valmentaa improvisaatiotaitoja valtakunnallisesti Vaikutusverstas-valmennustalossa ja toimii kolmessa aktiivisessa improvisaatioryhmässä: Improvisaatioteatteri Neljäs Seinä, Improvisaatioteatteri Juju ja Improvisaatioryhmä Sic.


Email address *
Valitse työpaja(t) *
Kuulutko alennusryhmään?
Etu- ja sukunimi/Name *
Your answer
Puhelinnumero/Telephone number *
Your answer
Osoite/Address
Your answer
Työpajan maksaminen / Participation fee
Varaamme sinulle paikan valitsemaasi työpajaan/työpajoihin, kun olet täyttänyt tämän ilmoittautumislomakkeen ja maksanut osallistumismaksun. HUOM! JOS VARAAT PERUUTUSPAIKAN, TÄYTÄ LOMAKE; MUTTA ÄLÄ MAKSA NÄIDEN OHJEIDEN MUKAAN, VAAN ODOTA MAKSUTIETOJA! LÄHETÄMME NE SÄHKÖPOSTILLA.

Saaja: Teatteriosuuskunta Kulttuuritakomo
Tili: FI62 5741 4020 050881

Osallistumismaksut ja viitteet:

MOLEMMAT TYÖPAJAT:
Hinta: 60 €
Viite: 18283

MUSIIKKI-IMPROVISAATION PERUSTEET
Hinta: 30 € / 25 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)
Viite: 18267

ILMAISE KEHOLLASI (TYÖPAJA TÄYNNÄ!)
Hinta: 40 € / 35 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)
Viite: 18270

Valitettavasti emme voi palauttaa osallistumismaksua, mikäli joudut perumaan osallistumisesi. Joku toinen voi kuitenkin osallistua puolestasi, kunhan vain ilmoitat meille asiasta.

Lähetä lomake eteenpäin painamalla Lataa-painiketta.

A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service