Meld je activiteit aan
Organiseer je een activiteit op je biologisch bedrijf? Dit kan om een opendeurdag gaan, maar ook workshops, een lezing, een picknick of een fietstocht ... Geef ons hieronder alle praktische informatie door.

Na goedkeuring word je activiteit gratis gepubliceerd in de kalender van www.biomijnnatuur.be 

ENKELE TIPS:

1. ZET JE TROEVEN IN DE KIJKER

De grootste troef van je bedrijf is natuurlijk dat je bio produceert of verkoopt, maar misschien kan je nog andere elementen uitspelen om mensen naar je activiteit te lokken. Lig je bijvoorbeeld vlakbij een natuurgebied, dan kan je een opendeurdag koppelen aan een geleide wandeling door de natuur. Activiteiten op maat van kinderen doen het ook altijd goed!

2. WERK SAMEN MET COLLEGA'S UIT DE BUURT

Hoe meer er te beleven valt op een activiteit, hoe meer volk je trekt. Denk aan een georganiseerde fietstocht die langs verschillende biobedrijven in de buurt gaat of een producent die in je winkel meer komt vertellen over zijn product.

3. LAAT BIO PROEVEN

De liefde van de Vlaming gaat door de maag. De beste manier om mensen te overtuigen van bio is dan ook door ze te laten proeven. Je kan het zo klein of zo groot aanpakken als je zelf wil: een degustatie, een bio-ontbijt, een brunch of zelfs een diner met alles erop-en-eraan. Werk met inschrijvingen en/of toegangsprijs om het aantal deelnemers binnen de perken te houden.

4. MAAK HET INTERACTIEF EN NODIG EEN SPECIALIST UIT

Mensen leren graag dingen bij. Organiseer dus een workshop die bij je bedrijf past. Een goed voorbeeld is een kookworkshop met onbekende groenten. Ben je zelf geen keukenprins(es) of heb je weinig tijd? Nodig dan iemand uit die met kennis van zaken over een bepaald onderwerp komt spreken. Wat denk je bijvoorbeeld van een theesommelier die je alles kan leren over het ideale kopje thee.

5. DOE EEN BEROEP OP ORGANISATIES

De lokale VELT-afdeling, Natuurpunt, ... in het verleden is al meermaals gebleken dat lokale afdelingen van verenigingen erg enthousiast zijn als je hen vraagt om samen iets te organiseren. Niet alleen maken veel handen licht werk, een vereniging heeft ook een heel netwerk om je activiteit verder bekend te maken. Zo verhoog je de kans op succes!

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Titel *
Bijvoorbeeld: Op sneukeltocht door Limburg, Achter de schermen van 't Biowinkeltje, Biobrunch
Omschrijving activiteit (50-150) woorden *
Op biobedrijf De Groene Vallei kan je genieten van een lunch in samenwerking met een lokale kok. Op het menu alleen bioproducten van lokale bioboerderijen. Nadien kunnen kinderen een ritje met de huifkar maken en aardbeien plukken, terwijl hun ouders een rondleiding op het veld volgen.
Startdatum (mm-dd-jjjj) *
MM
/
DD
/
YYYY
Einddatum (mm-dd-jjjj) *
MM
/
DD
/
YYYY
Starttijdstip *
Time
:
Eindtijdstip *
Time
:
Naam bedrijf *
Locatie activiteit (postcode + gemeente) *
Locatie activiteit (naam bedrijf + straatnaam + huisnummer) *
Webadres of Facebookpagina activiteit *
Reservatie verplicht? *
E-mailadres of website voor reserveringen?
Entreeprijs (gratis of kosten in euro)
Contactpersoon: email-adres of telefoonnummer (deze info wordt niet gepubliceerd) *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy