Prijavnica na 40 urno brezplačno usposabljanje za samostojno delo na področju keramike v okviru operacije ARTEHGAL
KOMU JE NAMENJENO?
Usposabljanje je namenjeno pripadnicam in pripadnikom manjšinskih etničnih skupnosti (italijanska in madžarska narodna skupnost, romska skupnost, narodne skupnosti, opredeljene v Deklaraciji Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji, nemško govoreča etnična skupina v Sloveniji, različne manjšinske etnične skupnosti, priseljenci) ter invalidom, ki bodisi že delajo v kulturi, bodisi želijo na teh področjih delati ali poglobiti svoje kompetence, izboljšati svoje zaposlitvene možnosti, pričetki novo ali razširiti obstoječo dejavnost.
Število mest na usposabljanju je omejeno.

Brezplačno 40-urno usposabljanje za samostojno delo na področju keramike (sklop ZEMLJA) je eden od petih sklopov usposabljanj operacije ARTEHGAL v okviru javnega razpisa Ministrstva za kulturo za izbor operacij za večjo socialno vključenost pripadnikov ranljivih družbenih skupin na področju kulture v okviru Evropskega socialnega sklada v letih 2018-2019. Ostali sklopi so: RASTLINE, ŽIVALI, KOVINA IN DIGITALNA KULTURA.

OPIS IN TRAJANJE USPOSABLJANJA
Vsebina usposabljanja [ZEMLJA IN OGENJ=KERAMIKA] je kombinacija osnovnih in zahtevnejših aktivnosti, prilagojenih potrebam in predznanju udeležencev. Obsega predavanja, delavnice, praktično delo, preverjanje, analize in samostojno delo vključno z domačimi nalogami ter individualnim mentoriranjem v skupnem trajanju 40 ur. Organizirano je dvakrat tedensko konec tedna oz. po dogovoru z udeleženci v prostorih Kluba keramikov v Kanalu ob Soči s pričetkom 22. februarja 2019 ob 17. uri in predvidenim zaključkom v aprilu. Metode dela so zasnovane tako, da udeleženci spoznajo materiale, tehnologijo izdelave, sušenja in peke glinenih predmetov.

PROGRAM
➡ Teoretični del: glina kot materija, njen nastanek, sestava, uporabnost
➡ Praktični del: seznanitev z osnovnimi tehnikami obdelovanja gline: oblikovanje iz polnega volumna, gradnja s kačicami in oblikovanje z valjanimi ploščami. Predvidena je izdelava vsaj enega predmeta v vsaki tehniki ter dekoriranje z različnimi dekorativnimi prijemi: aplikacija, perforacija, sgrafitto, mishima, engoba, poliranje, ...; Izdelke se posuši in odžge v električni peči.
➡ Splošno: informacije o možnostih individualnega ali skupinskega (so)delovanja po zaključku usposabljanja
➡ DOBRO JE VEDETI: Z načinom in obliko se bomo zelo preprosto in osebno spogledovali s predmeti iz bogate etnološke in arheološke dediščine Posočja in Goriške. Izdelke udeležencev bomo predstavili na dogodkih v okviru projekta ARTEHGAL.

PRIDOBLJENE KOMPETENCE
Po zaključenem usposabljanju bodo udeleženci poznali material, pripomočke za delo in osnove oblikovanja ter žganja gline. Vsi, ki bodo prisotni večino časa, bodo prejeli potrdilo.
Inštruktorica in strokovna vodja usposabljanja je Alenka Gololičič, izkušena in priznana avtorica in izdelovalka unikatnih keramičnih izdelkov, ki edinstveno povezujejo tradicijo, novodobnost in uporabnost. Siceršnje delo izvajalke usposabljanja je na ogled na spletu: www.galnatural.si.

PRIJAVA
Pisne prijave zbiramo do 21. 2. 2019 oz. do zapolnitve mest. Prijavite se z izpolnitvijo prijavnice na povezavi: https://goo.gl/forms/07M1TD5yGVpnMHUm1 do vključno 21. februarja 2019. Prijavo bomo pisno potrdili. Veseli bomo vseh motiviranih, uka in ustvarjanja željnih kandidatk in kandidatov. Obljubljamo enkratno vrhunsko ustvarjalno okolje.

LOKACIJA IN URNIK
Izobraževanje se prične v petek 22. februarja ob 17 uri in bo potekalo v Klubu keramikov v Kanalu ob Soči ob petkih in sobotah.

Operacijo Artehgal: ART ~ UMETNOST, TEH ~ TEHNIŠKA IN KULTURNA DEDIŠČINA, GAL ~ MREŽA MINI MUZEJEV IN RAZSTAVNO PRODAJNIH GALERIJ sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada(www.eu-skladi.si). Izvaja se v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, prednostne naložbe: 9.1 Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti, specifičnega cilja: 9.1.3 Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.


KONTAKT IN DODATNE INFORMACIJE:
Potencial, Inštitut za revitalizacijo podeželja, Lokovec
Sanja Popov Leban, koordinator projekta ARTEHGAL
Mtel: +386 41 514 381
FB/Artehgal
e-mail: artehgal@gmail.com
Lilijana Brajlih, direktorica
Mtel: +386 41 996 414

Email address *
Ime in Priimek *
Naslov (Ulica, pošta in kraj)
Telefonska številka oz. kontakt *
Starost udeleženca/ke *
Required
Spol (izberi) *
Potrditev prijave *
Required
Samoopredelitev povezana s cilji operacije Artehgal (izberi) *
- manjšinske etnične skupnosti (pripadniki italijanske in madžarske narodne skupnosti, romske skupnosti, narodnih skupnosti, opredeljenih v Deklaraciji Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji, nemško govoreče etnične skupine v Sloveniji, različnih manjšinskih etničnih skupnosti ter priseljencev)
S potrditvijo se strinjate z zbiranjem vaših osebnih podatkov *
Required
Izjava o varstvu in uporabi osebnih podatkov *
S klikom na gumb “POŠLJI” soglašam, da se podatki iz prijavnice uporabijo izključno za potrebe operacija Artehgal, ki se bo izvajal do 31.12.2019, in sicer za (odkljukajte):
Required
POTENCIAL, Inštitut za razvoj podeželja, Lokovec kot vodilni partner operacije Artehgal se zavezuje, da zbranih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam, razen:
- zunanjim pogodbenim izvajalcem, ki podatke obdelujejo izključno v imenu, za račun, po navodilih in pod nadzorom POTENCIJAL, Inštitut za razvoj podeželja, Lokovec in
- državnim organom na podlagi njihove obrazložene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka.
Zbrane osebne podatke bo POTENCIAL, Inštitut za razvoj podeželja, Lokovec hranila do zaključka projekta ali do preklica privolitve posameznika. Posameznik ima pravico privolitev kadarkoli pisno preklicati; izjavo o preklicu privolitve posreduje na e-naslov: artehgal@gmail.com. Na enak način lahko zahteva tudi dostop do podatkov, ki se nanašajo nanj, uveljavlja pravico do popravka ali izbrisa osebnih podatkov, omejitve obdelave, ugovora obdelavi in prenosljivosti podatkov.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy