Bevraging vernieuwing skatepark site Colomba
Hallo!

Het skatepark van Kortenberg op site Colomba wordt stilaan wat te oud. Daarom zal deze plek volledig opnieuw aangelegd worden. Het nieuwe skatepark zal op dezelfde plaats komen en binnen dezelfde oppervlakte blijven. Er is dus geen uitbreiding van het skatepark.

Omdat de gemeente een skatepark wil aanleggen waar elke skater, van beginner tot gevorderde, maar ook kinderen en jongeren met de step of BMX, zich kunnen amuseren en waar het leuk is om samen te zijn, wordt het skatepark aangelegd met hulp van jongeren die heel wat kennis hebben over skaten.

Wat kan jij doen?
Er werd onlangs een oproep gelanceerd om deel uit te maken van de werkgroep die heel concreet mee zal nadenken over de vernieuwing van het skatepark. Deze werkgroep werd ondertussen samengesteld, maar de diensten Jeugd en Sport willen ook graag jouw mening. Via deze bevraging kan je daarom tot en met zondag 14 maart 2021 bij verschillende skate-elementen aangeven of je het leuk zou vinden als dit skate-element in het vernieuwde skatepark zou komen. Na de stemming worden de resultaten bekeken en verwerkt door de werkgroep. De populairste skate-elementen zullen worden meegenomen in het verdere traject van de vernieuwing. Op die manier proberen we er samen een nieuw en uitdagend skatepark van te maken!

Hoe gaat het dan verder?
Van zodra de jury één van de ontwerpen als beste idee voor het nieuwe skatepark gekozen heeft, wordt er met deze firma gekeken om minstens twee meer uitgebreide momenten in te plannen waarbij meerdere jongeren hun mening kunnen geven. Jongeren die niet in de jury zitten, maar die bijvoorbeeld wel vaak op het skatepark komen. Met hen wordt het gekozen ontwerp bekeken en nog verder aangepast als dat nodig is. Op die manier proberen we samen tot een mooi skatepark te komen waar iedereen zich kan uitleven.

Als de inspraakmomenten voorbij zijn, zal er een definitief ontwerp van het skatepark zijn. De firma zal dan het nodige materiaal en de gevraagde skatetoestellen bestellen zodat de heraanleg kan beginnen.

Het nieuwe skatepark zou eind november 2021 klaar moeten zijn.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Flatrail(s)  ---  Een flatrail biedt ontelbare mogelijkheden om diverse grinds en slides uit te voeren. Je kan ze bijna niet wegdenken uit een skatepark, ze worden als onmisbaar gezien.
Captionless Image
Clear selection
Brede quarterpipe met diverse hoogtes/ hips  ---  Een quarterpipe biedt veel mogelijkheden/oefenkansen en is multifunctioneel omdat ze zowel als snelheidsmaker (drop in) fungeert als module op zich. Brede quarterpipes bieden de mogelijkheid om lange grinds en slides uit te voeren.
Captionless Image
Clear selection
Pool accenten  ---  Voor een volwaardige pool/ bowl is er onvoldoende ruimte op de Kortenbergse site. Dit neemt niet weg dat er pool- accenten kunnen worden gelegd. Dit kan in combinatie met quarterpipes en idealiter in één of meerdere hoeken van het skatepark.
Captionless Image
Clear selection
Curbs  ---  Curbs bestaan er in alle maten en vormen. In al haar eenvoud biedt een curb toch wel heel wat oefenkansen voor tricks zoals grinds en slides. Ook kan deze fungeren als manuaal platform waarbij de hoeken niet worden gebruikt, maar het platform het rijoppervlak vormt voor diverse manuals (rijden op voor- of achterwielen na een sprong).
Captionless Image
Clear selection
Parkingblocks  ---  Een parking block biedt vele mogelijkheden. Ze nemen weinig plaats in en kunnen ook heel nuttig zijn voor beginners bij evenwichtsoefeningen.
Captionless Image
Clear selection
1/2 Piramid (met ledges en rail)  ---  Een piramid met rail en ledges is het toestel bij uitstek voor de street skater. Je kan tricks doen bank to bank over het platform, maar evenzeer over de hoeken van de piramid. De rail en ledges maken het geheel nog meer compleet.
Captionless Image
Clear selection
Rooftop/ A frame rail  ---  De rooftop kan voor beginners een leuke plaats zijn om kennis te maken met golvingen op het skatepark. Ze kunnen er ook leren indroppen op een gemakkelijke manier. Anderzijds is dit ook voor de gevorderde skater een zeer uitdagende module gezien die vaak wordt voorzien van rail en/of ledges.
Captionless Image
Clear selection
Stairs  ---  Stairs of een trappenset zijn populair bij street skaters.
Captionless Image
Clear selection
Nog suggesties? Laat ze hieronder achter. Bedankt voor je deelname!
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy