Anmälan studieresa Japan 12-16 oktober eller 12-22 oktober 2022
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Tokyo Sky Tree
Grundpaket 12-16 oktober 2022
Grundpaket: Tokyo onsdag 12 – söndag 16 oktober 2022

Japan är världens tredje största ekonomi och i megastaden Tokyo kan man uppleva storstadens höghusbebyggelse vid sidan av lokal småskalighet och traditionella japanska trähus.
Utvecklingen av infrastruktur och snabba kommunikationer är häpnadsväckande.
Intressanta studiebesök kombineras här med japansk kultur, mat och trevligt umgänge.
November är den perfekta årstiden att besöka Japan på grund av det behagliga klimatet!

Avresa onsdag 12 oktober med Lufthansa från Stockholm 11.50, Göteborg 12.00 eller Köpenhamn 12.45 via München med ankomst till Tokyo torsdag morgon 10.50. På flygplatsen möts vi av vår japanske guide som är ingenjör och arkitekt. Med vår buss beger oss in mot Tokyo och under vägen besöker någon av OS-arenorna och den Olympiska byn. Efter lunch åker vi upp i Sky Tree - ett TV-torn som med sin höjd av 634 m, är en av världens högsta byggnader och har utsikt över hela Tokyo. Den har byggts med en mångårig kunskap om hur en byggnad kan motstå en jordbävning fast tillämpat en modern byggnadsteknik och använt moderna byggnadsmaterial.
Vi besöker tempelområdet Asakusa med anor från 600-talet och är ett populärt utflyktsmål. Här utövas Japans båda religioner buddhism och shintoism vid sidan om varandra. Platsen välkomnar oss till den traditionella japanska kulturen som lever parallellt med det högteknologiska samhället. Incheckning på vårt hotell centralt beläget i Tokyo. En stunds villa innan den gemensamma middagen på hotellet.
Under fredagen promenerar vi längs huvudgatan Omotesando. Den är ett enda långt affärsstråk med bl.a. ett drygt 20-tal modebutiker: Prada, Dior, Tods, Lous Vuitton, m.fl. av stjärnarkitekter som Herzog & de Meuron, SANAA, Toyo Ito, Tado Ando. Vid gatans ende ligger det designade Nezu Museum av den framstående japanska arkitekten Kengo Kuma som ofta använder naturmaterial i sina projekt. Lunch och ett besök vid Kengo Kumas nybyggda Olympiastadion. Middag idag blir en japansk specialitet tillagad vid bordet.
Lördag besöker vi ett traditionellt japanskt trähus med altan som ger en succesiv övergång mellan huset och trädgården. I några av rummen täcks golven av tatamimattor. De utgör en rumsindelning som varit japansk standard i nästan 800 år. Vi besöker också en livsstilsbutik vilken är det senaste inom arkitektur och den berömda korsningen i stadsdelen Shibuya. Området genomgår nu en omfattande omgestaltning.
Ginza är en av Tokyos äldsta stadsdelar och är idag Tokyos främsta område för shopping. Vi promenerar omkring i området och ser några av mest intressanta byggnaderna. Avskedsmiddag från Tokyo på restaurang Gompachi som var plats för inspelningen av filmen ”Kill Bill”.

Söndag hemresa för er som avslutar resan i Tokyo med hemkomst samma dag till Stockholm 21.50, Göteborg 23.20 och Köpenhamn 21.50


Himeji Slott
Möjlighet att förlänga med rundresa i Japan söndag 16 oktober - lördag 22 oktober 2022
Söndag med vår buss mot det natursköna Hakone, nära berget Fuji. Vi gör en rundtur med lunch i Hakone som vid denna tid på året sprakar av höstfärger. Hakone Open Air Museum är en skulpturpark med verk av fler kända konstnärer bl.a. Carl Milles och har en av väldens största samlingar av Picassos verk. Vi övernattar på ett  ryokan som är ett japanskt värdshus med både utomhusbad och onsen-bad på rummet med vatten från heta källor. Middagen intas på rummet i japansk stil, en av höjdpunkterna på resan!

Följande dag tar vi snabbtåget Shinkansen till Hiroshima. Hiroshima är åter igen levande, med stora grönområden och strax över 2 miljoner invånare. Här finns en stark rörelse för fred och samtidigt som en modern stad tagit form har man bevarat minnen påminnande om staden i ruiner.
I augusti 1945 släpptes första atombomben över Hiroshima vilken utplånade större delen av staden. Vi besöker Fredsparken med det kupolformade Fredsmonumentet som blivit symbol för händelsen. Fredsmuseet berättar om det lidande som utspelades men också om stadens återuppbyggnad. Gemensam middag på kvällen.

Med snabbtåget Shinkansen fortsätter vi mot Kyoto och gör ett uppehåll i staden Himeji och besöker det mest kända av Japans kvarvarande tolv feodala slott. Det kallas ”den vita hägerns slott” p.g.a. sitt utseende liknande en fågel. Det är med sin arkitektur det ultimata samurajslottet i Japan. Byggt i början på 1600-talet har det aldrig erövrats av en fiende. Vi ankommer till Kyotos centralstation ritat av arkitekten Hiroshi Hara. Den är imponerande i sin storlek och rymmer även shoppingarkader, varuhus samt åtskilliga restauranger. Incheckning på vårt hotell i centrala Kyoto och vi tar en promenad till middag på restaurang i de smala pittoreska gränderna.

Onsdagen ägnar vi hela dagen till några av Kyotos främsta sevärdheter. Kiyomizudera templet vilar på en 13 m hög träkonstruktion och templet har en vacker utsikt över staden. Nijo slottet ligger i en borg och var shogunens residens i Kyoto. Det har ett s.k. näktergalsgolv som skulle varna för annalkande lönnmördare. Shogunen var den militära överbefälhavaren och kom att bli den verkliga härskaren över landet under en längre tid. Efter lunch besöker vi den Gyllene Paviljongen täckt av bladguld och sannolikt Japans mest fotograferade motiv. Ryoanji är ett zenbuddhistiskt tempel med en stenträdgård av vitt grus och 15 stenar. Varifrån man än betraktar den så ser man alla utom en av stenarna samtidigt. Kvällen fri.              

Idag beger vi oss upp i bergen för att studera MIHO Museum som rymmer en omfattande samling klassisk konst. Museet är ritat av arkitekten I.M Pei, han har även skapat Louvrens gladpyramid i Paris. För att nå museet passerar vi först en tunnel genom en närliggande bergås. Tunneln mynnar ut i en hängbro, upphängd i ena sidan, leder över en djup ravin till den bergås där museet ligger. Liksom för Louvren består byggnaden av beige kalksten och har ett glastak i triangulära former. Pei betraktade MIHO Museum som den bästa byggnad han skapat.
Under tillbakavägen äter vi lunch och besöker Fushimi Inari helgedomen vilken är den främsta av de 30.000 shinto helgedomar i Japan tillägnat skördeguden Inari. Helgedomen är välkänd för sina 10.000 torii-portar. Kvällen på egen hand.

Kyoto vad huvudstad i Japan under tusen år och är den japanska kulturens vagga. I Kyoto residerade kejsaren och här utvecklades den japanska arkitekturen, teceremonin, blomsterarrangemangen och tuschmåleriet till nya höjder. Under resan finns tid att själv besöka det man finner mest intressant. Vår guide kommer gärna med tips på besök; det kan vara några av de 400 shinto-helgedomar eller 1.600 buddhisttempel i staden som t.ex. Silverpaviljongen, museer om stadens historia, traditionell eller modern konst, någon av de kejserliga palatsen i staden eller utflykt till grannstaden Nara som är rik på kultur och var Japans första huvudstad och även början på Sidenvägen. Torsdag kväll fri och fredagskvällen avskedsmiddag i stadsdelen Gion där det är tätt mellan barer och restauranger. Gion är Kyotos mest kända nöjesdistrikt och är sedan århundraden viktigaste platsen för teatrar, geishor och akrobater.
 
Hemresa lördag 22 oktober sker från Osaka Kansai flygplats med mellanlandning i München.
Hemkomst samma dag till Stockholm 17.40, Göteborg 18.05 och Köpenhamn 18.50

Prisinformation
Prisinformation
Grundpaket 12-16 oktober 2022:
Paketpris: 28.450 kr/person del i tvåbäddsrum
Enkelrumstillägg: 2.250 kr/person för 3 nätter

Tilläggspaket 16-22 oktober 2022:
Tilläggspris: 29.900 kr/person, del i tvåbäddsrum
Enkelrumstillägg: 8.250 kr/person för 6 nätter

Priset innehåller:
• Flyg tur/retur med Lufthansa i ekonomiklass inkl. skatter och incheckat bagage  
• Måltider under flyg- och tågresorna
• Förstaklass hotell med frukost, del i tvåbäddsrum
• Måltider, transporter och inträden enligt program
• Skräddarsytt studieprogram, inriktning på arkitektur och konstruktion
• Erfaren arkitektguide med under hela resan

Priset innehåller inte:
• Enkelrumstillägg
• Avbeställningsskydd för 6% av totala priset - Frivilligt

Anmälningsavgift 10.000 kr per person. Anmälningsavgiften dras av vid slutbetalning som är 30 dagar innan avresa.
Sker avbokning är avbokningskostnaderna anmälningsavgiften 10.000 kr t.o.m. den 1 juli
Sker avbokning 2 juli – 1 september är avbokningskostnaderna 50 procent av researrangemangets kostnad.
Sker avbokning fr.o.m. den 2 september är avbokningskostnaderna 100 procent av researrangemangets kostnad.


Förtydligande
Priset gäller med avresa från Stockholm.
Ev. prisskillnader från Göteborg eller Köpenhamn tillkommer.
Reser man ensam bokas enkelrum mot tillägg.
Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. 
Du är välkommen att anmäla både dig och partner/kollega/vän.
Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Style Scandinavia på 08-22 33 80.
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy