Aanmelding werkplekken Tempel (NL)
Maakplaats en podium Tempel zoekt huurders!

Vul dit formulier in en dan nemen we contact met je op.
Vriendelijke groet, team Tempel

Tempel is een plek waar kunstenaars en creatieven uit verschillende disciplines kunnen werken, samenwerken en presenteren. Het gebouw bestaat uit ateliers, vergaderruimtes en een podium. De pijlers van het concept van Tempel zijn maken, delen en experimenteren. We zoeken huurders uit de creatieve sector die graag werk presenteren, die over de randen van hun genre heen kijken en het publiek willen verrassen. Het podium vervult verschillende rollen: soms is het een podium, soms een galerie, soms een workshopruimte en soms is het een ruimte voor reflectie. Het uitgangspunt van Tempel is dat deze verschillende vormen naast elkaar bestaan ​​en verbindingen aangaan, zo ontstaat het unieke karakter van maakplaats en podium Tempel.

Evenementen in Tempel onderscheiden zich door het experimentele karakter. Het wordt een plek waar artiesten werken die de grenzen van hun discipline verleggen en soms zelfs overschrijden. Tijdens de evenementen worden verschillende disciplines naast elkaar gezet, waardoor de beleving verrassend en divers is. Evenementen worden afgesloten met een informele bijeenkomst waarbij het publiek en de makers met elkaar in gesprek kunnen gaan om zo begrip en diepgang te stimuleren.

Het gebouw is recent volledig verbouwd. De ateliers liggen rond de gemeenschappelijke ruimtes met een aantal zitplekken, een informele vergaderplek, een bar en een foyerruimte. De vergader- en workshopruimtes liggen op de begane grond, het podium is op de verdieping gesitueerd. Het netto oppervlak van de ateliers is niet groot, de meerwaarde zijn de gemeenschappelijke voorzieningen.  

De Cawa-studio's (cawa basistoets verplicht)

De kunstenaars en creatieven worden geselecteerd op hun drang om te onderzoeken, te experimenteren en hun bereidheid om af en toe hun werk op de presentatievloer te tonen. Een aantal keer per jaar zal de programmeur de huurders vragen of zij een bijdrage willen leveren aan de evenementen. Dit is echter geen verplichting. 
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Datum aanmelding Tempel *
MM
/
DD
/
YYYY
werkplekken
werkplekken
Tempel
Praktische info ateliers
Te huur vanaf: 1 september 2021
Type: Werkruimte in broedplaats (basistoets)
Adres: Tolstraat 160, 1074 VM, Amsterdam
Stadsdeel: de Pijp

Geluidsisolatie: De ruimtes zijn niet geluiddicht en dus niet geschikt voor muzikanten of beroepen die veel geluid maken (beeldhouwen e.d.).

Beheerder/verhuurder: Stichting Werkplek Tempel Amsterdam

Korte beschrijving van de ateliers:
 
Atelier 1 t/m 8 hebben een raam in de gevel uitkijkend op een binnentuin. De wanden naar de gemeenschappelijke ruimte worden gevormd door de oude boekenkasten van de bibliotheek met daarop kozijnen. Zo is er veel contact en doorzichten naar de gemeenschappelijke ruimtes. De ateliers zijn op zich compact, de algemene ruimtes met vergaderplekken, belhoekjes, foyer en bar maken het geheel weer ruim. 
 
Ateliers 9 t/m 12 hebben aan de voorgevel lichtinval door hoog geplaatste ramen en een grote glazen schuifpui naar de gemeenschappelijke ruimte. Deze ruimtes zijn dicht qua geluid.

We willen de kosten voor onze huurders graag zo laag mogelijk houden. Dit betekent dat de ateliers gedeeld moeten worden (prijzen in de tabel zijn per persoon op basis van 2 personen per atelier). Heb je zelf een compagnon om de ruimte mee te delen of wil je dat wij iemand voor je zoeken? Geef dit dan aan bij de vraag m.b.t. het delen van de ateliers.

PLattegrond BG
Captionless Image
Clear selection
Een indicatie van de werkruimtes 1 t/m 8 (onderling verschillen de ruimtes in netto oppervlakte tussen de 13 en 16m2)
Specificaties van het gebouw en haar functies
0 Als CAWA-huurder kan je altijd gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimten in Tempel (informele vergaderplekken en foyer).
0 Als CAWA-huurder kan je 1 x in de twee maanden gratis gebruik maken van de meeting rooms. (€45,- per dagdeel)
0 Tempel is 24/7 toegankelijk
0 Circa twee keer in de week vindt er een evenement plaats op het podium (doorgaans in de weekenden).
0 We zijn gebonden aan een dB-limiet van 80dB tot 23:00 tijdens evenementen op het podium.
0 Het podium wordt ook verhuurd aan kunstopleidingen en externe partijen.
0 Het wordt zeer op prijs gesteld als je als huurder bijdraagt aan het programma dmv het organiseren van exposities, voorstellingen, concerten, filmscreenings, work-in-progress, showcases etc.
0 huurders hebben 60% korting op de huur van het Podium en de workshopruimtes.

Doordat Tempel in een Rijksmonument gevestigd is, hebben we met zorg  de ateliers, het podium en de workshop / vergaderruimtes ingebouwd. De nieuwe wanden zijn los geplaatst van de bestaande muren. De ruimtes zijn daardoor niet volledig van elkaar afgesloten. Akoestisch materiaal zorgt ervoor dat geluid gedempt wordt, maar het zal merkbaar zijn dat er gewerkt wordt in het gebouw.

Het podium (135 m2) dat per evenement van functie kan veranderen. Het kan bijvoorbeeld dienen als expositieruimte, filmzaal, workshopplek en als flexibel podium voor voorstellingen, fluisterconcerten en installaties.
Specificaties prijs (ex. btw), netto oppervlakte en VVO
Beschikbaarheid ateliers *)
per december is er een atelier van 14 m2 netto en 25 m2 VVO beschikbaar .


*) Ben je geïnteresseerd in een van de ateliers die al is verhuurd, aarzel dan niet om je alsnog aan te melden. We kunnen je op een wachtlijst plaatsen.

Naam *
Korte motivatie voor een werkplek in Tempel (graag het experimentele karakter dat Tempel nastreeft meenemen in je antwoord) *
In welk(e) discipline(s) ben je werkzaam? *
Beschrijf je werkzaamheden en werktijden. *
Links naar website & social media *
Ben je ingeschreven bij de KvK *
Heb je een positieve CAWA beoordeling? *
Heb je een voorkeur voor een specifieke ruimte? Zo ja, welk ruimtenummer?
Om de kosten laag te houden worden onze ateliers gedeeld met een andere kunstenaar. Geef hieronder je voorkeur aan. *
Laat hieronder je e-mail en/of telefoonnummer achter, dan kunnen we een afspraak plannen om te bezichtigen. *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy