ConReal Lakás Hasznosítási Elemzés
A ConReal Lakás Hasznosítási Elemzés segít Önnek eldönteni, hogy lakását rövid vagy hosszú távú kiadásra éri meg inkább hasznosítani.

Az adatok kitöltése után az elkészült elemzést a megadott e-mail címre küldjük el.

A kérdések alatt előzetesen megadott válaszok is találhatók. Módosítsa a válaszokat saját igényei alapján. Ha bármilyen problémába ütközik, írjon nekünk az info@conreal.hu címre.

Üdvözlettel,
A ConReal csapata
Email address *
Az Ön neve: *
A kiadandó lakás alap adatai:
A lakás alapterülete (m2): *
Szobák száma (db): *
A lakás címe:
A lakás értéke (millió Ft): *
Adás-vételi szerződés szerinti érték az amortizáció, illetve a hozam számításához.
Hosszú távú kiadás (albérlet) adatai:
Az alábbiakban a lakás hosszú távú kiadására (albérletbe adására) vonatkozó adatokat adhatja meg. A megadott adatok alapján automatikusan a kedvezőbb személyi jövedelemadó költség-elszámolási módszert alkalmazzuk.
Reális havi bérleti díj - MINIMUM (Ft/hó): *
Az a minimum havi bérleti díj, amiért Ön szerint a lakás már biztosan kiadható:
Reális havi bérleti díj - MAXIMUM (Ft/hó): *
Az a maximum havi bérleti díj, amiért Ön szerint a lakást még reálisan ki lehet adni:
Kiadott hónapok száma évente - MINIMUM (db): *
Évente minimum hány hónapot van kiadva a lakás a 12 hónapból? A maximum számítás esetében 12 hónappal számítunk.
Karbantartás és egyéb elszámolható költségek évente - Hosszú táv (Ft) *
A lakáskiadással kapcsolatos elszámolható költségek évente (pl: karbantartások, felszerelési tárgyak, berendezések a lakásba, stb.)
Lakáskezelés díja (a bérleti díj %-ában) *
A lakáskiadással kapcsolatos teendőket a tulajdonos saját maga is végezheti, illetve igénybe veheti lakáskezelő cég segítségét.
Építményadó - hosszú táv (Ft/m2/év)
A hosszú távú lakáskiadást terhelő építményadó, melyet a helyi önkormányzatok határoznak meg. A budapesti kerületekben 0 és 1900 Ft között változik évente négyzetméterenként a hosszú távú lakáskiadást terhelő építményadó.
Kommunális adó - hosszú táv (Ft/év)
A hosszú távú lakáskiadást terhelő kommunális adó, melyet a helyi önkormányzatok határoznak meg. Ahol nincs építményadó, jelen lehet a kommunális adó. A budapesti kerületekben, ahol a hosszú távú kiadást kommunális adó terheli, éves mértéke 0 és 28 000 Ft között mozog.
Amortizáció elszámolása *
A személyi jövedelemadó törvény lehetőséget ad amortizáció (értékcsökkenés) elszámolására. Ennek mértékét a lakás típusa határozza meg. Ha a tulajdonos öröklés vagy ajándékozás útján jutott az ingatlanhoz, amortizáció elszámolására.
Rövid távú kiadás (pl: Airbnb) adatai:
Az alábbiakban a lakás rövid távú kiadására (pl: Airbnb, Booking.com, stb.) vonatkozó adatokat adhatja meg. FELTÉTELEZÉSEK: Számításunk során azt feltételezzük, hogy az adózó a tételes átalányadót fizeti meg (éves összege szobánként 38 ezer 400 forint), a tevékenységet ÁFA mentesen végzi, illetve az idegenforgalmi adó a bevétel 4%-a.
Reális napi szállásdíj - MINIMUM (Ft/éj) *
Az a minimum vendég által fizetendő éjszakánkénti szállásköltség, amiért Ön szerint a lakás már biztosan kiadható.
Reális napi szállásdíj - MAXIMUM (Ft/éj) *
Az a maximum vendég által fizetendő éjszakánkénti szállásköltség, amiért a lakást még reálisan ki lehet adni.
Reális éves átlagos kihasználtság - MINIMUM (%) *
Az a minimum éves átlagos kihasználtság, ami Ön szerint a lakással az adott környéken elérhető. A reális eredményhez reális adatok megadása célszerű. Az eddigi legátfogóbb, nyilvános Airbnb-s elemzés alapján a közepes kihasználtság Budapesten 40% körüli, a legjobban teljesítő lakások 80%-ot érnek el éves átlagban. A számítás során a minimum szállásdíjat a minimum kihasználtsággal és a maximum szállásdíjat a maximum kihasználtsággal párosítjuk, hogy a legszélesebb reális bevételi skálát vizsgálhassuk. KÉREM CSAK EGY SZÁMOT ADJON MEG 0 ÉS 100 KÖZÖTT, SZÁZALÉKJEL NÉLKÜL!
Reális éves átlagos kihasználtság - MAXIMUM (%) *
Az a maximum éves átlagos kihasználtság, ami Ön szerint a lakással az adott környéken elérhető. KÉREM CSAK EGY SZÁMOT ADJON MEG 0 ÉS 100 KÖZÖTT, SZÁZALÉKJEL NÉLKÜL!
Összes rezsi jellegű költség havonta (Ft/hó) *
Tipikus költségtételek: közös költség, áram, fűtés/gáz, víz és csatorna, TV és internet, egyéb rezsi költség, egyéb bekészítés, fogyóeszköz (étel, kávé tea, stb.), stb.
Szálláshely kezelés díja (a bevétel %-ában) *
Ha a kiadott szálláshely kezelését erre a célra specializálódott kezelő cégre bízza, a cég ezt a szolgáltatást jutalékos formában, a bevétel meghatározott százalékáért fogja végezni. A jellemző jutalék általában 20-30%. KÉREM CSAK EGY SZÁMOT ADJON MEG 0 ÉS 100 KÖZÖTT, SZÁZALÉKJEL NÉLKÜL!
Karbantartás és egyéb elszámolható költségek évente - Rövid táv (Ft) *
A lakáskiadással kapcsolatos elszámolható költségek évente (pl: karbantartások, felszerelési tárgyak, berendezések a lakásba, stb.). Rövid távú kiadás esetén minimálisan magasabb éves karbantartási költséget feltételeztünk, mint hosszú táv esetén.
Online szállásportál (pl: Airbnb) teljes jutaléka (a szállásdíj %-ában) *
Az Airbnb teljes felszámított jutaléka általában 19-20% körüli a vendég által fizetendő szállásdíj százalékában (vendég és házigazda által fizetendő szolgáltatási díj összesen). KÉREM CSAK EGY SZÁMOT ADJON MEG 0 ÉS 100 KÖZÖTT, SZÁZALÉKJEL NÉLKÜL!
Építményadó - rövid táv (Ft/m2/év)
A rövid távú szálláshely-szolgáltatást terhelő építményadó, melyet a helyi önkormányzatok határoznak meg. A budapesti kerületekben 0 és 1900 Ft között változik évente négyzetméterenként a rövid távú lakáskiadást terhelő építményadó.
Kommunális adó - rövid táv (Ft/év)
A rövid távú szálláshely-szolgáltatást terhelő kommunális adó, melyet a helyi önkormányzatok határoznak meg. Ahol nincs építményadó, jelen lehet a kommunális adó. A budapesti kerületekben, ahol a hosszú távú kiadást kommunális adó terheli, éves mértéke 0 és 28 000 Ft között mozog.
Hosszú távú általános feltételezések
Az itt megadott feltételezések a hosszú és rövid távú kiadásra is vonatkoznak.

Ha nem szeretne változtatni az alap feltételezéseinken, hagyja az alábbi három kérdést változatlanul.
Ingatlanok értéknövekedése hosszú távon (éves növekedés, %) *
Az ingatlanok értéke hosszú távon általában növekedik, ami szintén hozamként jelentkezik a tulajdonosnál. Természetesen amíg a lakást nem értékesíti, ez a hozam csak elméleti, de érdemes ezzel is számolni. Egyes időszakokban az ingatlanok értéke jobban növekszik, máskor pedig csökken, de hosszú távon számolhatunk azzal, hogy az ingatlanok értéke az infláció mértékével megegyezően növekszik. Természetesen bármilyen más feltételt is alkalmazhatunk. KÉREM CSAK EGY SZÁMOT ADJON MEG, SZÁZALÉKJEL NÉLKÜL!
Hosszú távú infláció (éves, %) *
Alap esetben a hazai jegybank által hosszú távú inflációs célként kitűzött éves 3%-kal számolunk. KÉREM CSAK EGY SZÁMOT ADJON MEG, SZÁZALÉKJEL NÉLKÜL!
Felújítási költség évente (lakás értékének %-a) *
Ha a lakáskiadást hosszú távon végezzük, szükséges lesz a lakás felújítására is költeni. Rövid távon nem jelentkeznek ezek a költségek, de ha reálisan szeretnénk számítani a lakáskiadás hosszú távú éves hozamát, felújítási költségnek számíthatjuk évente a lakás értékének 1-2%-át. Ezek a költségek természetesen nem jelentkeznek évente, csak elméletben számolhatunk velük. Alap esetben ezzel a költséggel nem számolunk. Ha számolni szeretne vele, KÉREM CSAK EGY SZÁMOT ADJON MEG, SZÁZALÉKJEL NÉLKÜL!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy