Utvecklingsprogrammet KliMATval (april - nov 2020)
Ansökan till KliMATval stängde i februari. Vill du ta del av lärdomar och lösningar från programmet kan du följa oss på bloggen www.klimatval.wordpress.com.

OM KLIMATVAL
Matkonsumtion och livsmedelsproduktion är lika avgörande för människors hälsa som för planetens. Forskningen visar att nya kostvanor och förändrad matproduktion behövs för att vår mat ska vara hälsosam för både oss och ekosystemen, och matsvinnet måste minska. Offentlig sektor har en mycket stor möjlighet att påverka kostvanor i landet, dels genom alla de måltider som serveras dagligen i offentliga verksamheter över landet, men också genom att påverka invånarna genom t.ex. utbildning och upplysning.

I utvecklingsprogrammet KliMATval får 10 team från kommuner och regioner kunskap och stöd från både forskare i klimat och miljö från Stockholm Resilience Centre vid Stockholms Universitet och utbildare och coacher i tjänstedesign och innovation från SKR:s Innovationsguiden för att samskapa och testa lösningar som skapar värde och nytta för både människor och planet. Utvecklingsprogrammet finansieras av Vinnova och pågår 23 april – 26 november.

This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy