Medicatiegebruik bij kinderen
Beste huisarts,

Wetenschappelijk onderzoek hecht meer en meer belang aan verwachtingen en bevindingen van patiënten. Wanneer dit gaat over ziekte of medicatiegebruik bij kinderen spelen de ouders een centrale rol. Daarom onderzoek ik het standpunt en de kennis van ouders rond medicatiegebruik bij hun kind evenals hun verwachtingen ten opzichte van huisartsen en apothekers. Deze vragenlijst wordt via scholen en crèches verspreid. Vervolgens worden de resultaten vergeleken met de visie van zorgverleners. Deze enquête zal slechts enkele minuten van uw tijd vragen. Na deelname ontvangt u een fiche over het gebruik van paracetamol, ibuprofen en antibiotica.

Alle antwoorden zullen anoniem (hierbij is er totaal geen terugkoppeling meer mogelijk naar uw persoonlijk dossier) verwerkt worden en enkel gebruikt worden in het kader van dit onderzoek. Gelieve de enquête dus in alle eerlijkheid in te vullen. Bij vragen of opmerkingen kan u steeds mailen naar Sigrid.Verhelst@UGent.be.

Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!
Sigrid Verhelst
1ste masterstudent farmaceutische zorg (Universiteit Gent)

Deze studie werd goedgekeurd door een onafhankelijke Commissie voor Medische Ethiek verbonden aan het UZ Gent, en zal worden uitgevoerd volgens de richtlijnen voor de goede klinische praktijk (ICH/GCP) en de verklaring van Helsinki opgesteld ter bescherming van mensen deelnemend aan klinische studies. In overeenstemming met de Belgische wet van 8 december 1992 en de Belgische wet van 22 augustus 2002, zal uw persoonlijke levenssfeer worden gerespecteerd. De experimentenwet van 7/05/2004 verplicht ons om deelnemers aan wetenschappelijke projecten te verzekeren voor de deelname en het risico (hoe klein ook) dat men loopt. De waarschijnlijkheid dat u door deelname aan deze studie enige schade ondervindt, is extreem laag. Indien dit toch zou voorkomen, wat echter zeer zeldzaam is, werd een verzekering afgesloten conform de Belgische wet van 7 mei 2004, die deze mogelijkheid dekt.

Ik verklaar mij akkoord dat deze vragenlijst volledig vrijwillig is, dat steeds kan onderbroken worden, en dat alle gegevens anoniem zullen verwerkt worden. *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms