Underskrift på grønne uddannelseskrav på RUC
English version: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1qi5OfVk2b9KgvsDCEHUhCFwjzHPURk_nsH4FlNXOnNw2Hw/viewform?usp=pp_url

RUC-studerende fra Den Grønne Studenterbevægelse har udarbejdet 8 grønne krav til RUC, som institutionen let kan adoptere og implementere. Kravene vil blive sendt til rektor, ledelsen og bestyrelsen. Sådanne krav har dog den største tyngde og overbevisningskraft, hvis vi er mange der støtter tiltagene.

Vi håber, at du vil være med til at gøre RUC til en grønnere og mere ansvarlig institution. Læs kravene herunder, og send din underskrift ind, hvis du støtter initiativet. Du underskriver ved at indtaste dit navn og mail (Vi sender ikke andet materiale til din mail).

____________________________________________________________________________

Den Grønne Studenterbevægelses krav til RUC:

1. CO2-NEUTRAL I 2025
CO2-neutral campus i 2025. Delmål bør opstilles løbende hvert år. Planerne for klimaregnskab samt handlingsplaner skal være offentlige, så processen er gennemsigtig.

2. KLIMAET PÅ SKEMAET
Vi kræver obligatorisk undervisning i klimaudfordringerne, samt undervisning i bæredygtig og social retfærdig omstilling. Disse skal sættes i relation til alle studieretninger med fokus på udvikling af kompetencer i grøn omstilling på alle faglige områder. Alle fag kan og skal bidrage til den grønne omstilling.

3. AFFALDSANSVAR
Der skal være affaldssortering i alle RUCs bygninger, som matcher Roskilde Kommunes sorteringsstandarder. Det vil sige madaffald, glas, metal, papir og karton, restaffald og plast.

4. BÆREDYGTIG KANTINE
Der skal serveres bæredygtig og økologisk mad i kantinen. Hvis man vil holde fast i at servere kød skal det være lejlighedsvist og kødet bør indgå som tilbehør - ikke som hovedkomponent i retterne. Kantinen bør heller ikke benytte sig af engangsservice såsom plastikkopper, papkrus og plastikbestik, men i stedet opfordre til at brugerne tager deres eget med. I en udfasningsproces kan der sættes pant på engangsservice.

5. ANSVARLIG FORBRUGSPOLITIK
At have en bæredygtig og ansvarlig forbrugspolitik på RUC vil betyde up-cycling af inventar eller investering i brugte materialer/inventar. Der bør udarbejdes grønne indkøbskriterier, for at sikre at indkøb holdes til et minimum og lever op til konkrete bæredygtige kriterier. Det betyder også en reduktion af print for studerende såvel som personale.

6. ANSVARLIG TRANSPORTPOLITIK
Der skal udarbejdes en ansvarlig transportpoli-
tik, hvor der ikke rejses unødvendigt med fly. Det skal ikke være tilladt at flyve til destinationer, der kan nås med en togrejse på under 24 timer for studerende såvel som personale. Der skal udarbejdes en politik for behandling af studerendes og personales ansøgninger om rejsestøtte, hvor fly er nødvendigt, som kritisk vurderer, om rejsen er nødvendig, eller om studiet kan foretages på anden vis.

7. ETISK INVESTERINGSPOLITIK
Bæredygtig kapitalforvaltning i investeringer, bank og pension. RUC skal adoptere en etisk investeringspolitik, som følger principperne for ansvarlige investeringer udlagt i UN Principles for Responsible Investment. Det skal sikre, at RUC ikke aktivt modarbejder en bæredygtig udvikling – også uden for landets grænser. Disse investeringer bør ligge offentligt tilgængelige.

8. GENNEMSIGTIG KLIMAPLAN
Vi kræver, at RUC udarbejder en langsigtet klimaplan med delmål. Der skal desuden være mere gennemsigtighed og formidling omkring bæredygtige tiltag på RUC. Eksempelvis som årlige opsamlinger på bæredygtige tiltag.
Navn *
Jeg er : *
Mail til validering (Vi sender ikke andet materiale til din mail) *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy