Onderzoek Wendbaarheid van langdurige zorginstellingen
Door Yara Grigoleit (onderzoek stagiair) en Rob Stinenbosch (senior consultant) i.s.m. VU en Morgens
Voorwoord
Veranderende zorgvraag, vergrijzing, technologische mogelijkheden, een inkopende overheid; zo maar enkele ontwikkelingen die een beroep doen op de wendbaarheid en flexibiliteit van zorginstellingen in de 21e eeuw. In samenwerking met de Vrije Universiteit doet Morgens onderzoek naar de wendbaarheid van langdurige zorginstellingen in Nederland.

Een wendbare organisatie is een organisatie die zich snel kan aanpassen aan de omgeving en veranderende ontwikkelingen. Spotify en Uber zijn voorbeelden van wendbare organisaties. Wat kunnen zorginstellingen leren van deze organisaties? Hoe word je een wendbare organisatie? Op welke manier zijn kenmerken van een wendbare organisatie - zoals flexibele en zelforganiserende teams en snel switchen van strategie - toepasbaar in de zorg?

Morgens en de Vrije Universiteit onderzoeken, middels een enquête en interviews, de status van de wendbaarheid langdurige zorginstellingen in Nederland. U kunt als participant deelnemen door deze vragenlijst in te vullen. Deelname kost ongeveer vijf minuten en als beloning ontvangt u over enkele maanden persoonlijk de resultaten van dit onderzoek. Alvast hartelijk dank!
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service