Ilmoittautuminen Kehitystön työpajoihin: touko-kesäkuu 2016
"Haluan kiittää Kehitystöä erinomaisesta kurssista. Kurssin siivittämänä aloin hakea ammattiani vastaavaa työtä helmikuussa. Viime keskiviikkona minut nimitettiin [työtehtävään]. Aloitan uudessa työssäni 1.6." Tämän palautteen saimme juuri tuoreeltaan eräältä alkuvuoden työpajaamme osallistuneelta.

Haluaisitko sinäkin saavuttaa jonkin tavoitteesi, tai kenties miettiä sitä, mitä ylipäätänsä elämältäsi haluaisit? Olemme pitämässä touko-kesäkuun aikana Helsingissä viisi työpajaa. Ilmaiset, kaikille avoimet työpajat kestävät neljä tuntia. Niissä käsitellään omien tavoitteidensa ja arvojensa ymmärtämistä, muiden ihmisten tukemista, kielteisten tunteiden käsittelyä, sekä tapojen merkitystä ja muodostamista.

Tarkemmat kuvaukset työpajojen sisällöstä löydät alempaa.

----

Työpajat ovat ilmaisia, mutta koska tila on rajoitettu, käytössä on ennakkoilmoittautuminen. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistumisen ehtona on lupaus käyttää ainakin viisi minuuttia siihen, että täyttää kuukausi työpajan jälkeen lähetettävän kyselyn työpajan vaikutuksista. :)

Mikäli ilmoittaudut ja tulemisesi estyy, ilmoitathan siitä viimeistään edellisen päivän kello 13 mennessä, niin pystymme kutsumaan varasijoilla olevat. Ilmoittautumisen voi perua laittamalla sähköpostia osoitteeseen kehitysto@gmail.com .

Työpajat sijaitsevat Helsingissä keskustan alueella tai lähistöllä. Aika on kello 13-17, ja jälkikäteen voi halutessaan lähteä jatkoille syömään. Tarkempi sijainti ilmoitetaan mukaan päässeille sähköpostilla.

Etunimesi *
Your answer
Sähköpostiosoitteesi *
Your answer
Haluatko sähköpostilistalle?
Työpajojen kuvaukset
21.5. SUUNNITTELE TULEVAA: Aina välillä on hyvä pysähtyä hetkeksi pohtimaan, miten viime aikoina on mennyt. Mistä viime aikoina tapahtuneista asioista olet ylpeä, mikä innostanut tai inspiroinut sinua, mitä olisi voinut tehdä toisin? Näiden asioiden pohjalta on sitten hyvä siirtyä miettimään, mitä haluaisit jatkossa, ja asettaa itselleen konkreettisia tavoitteita.

Työpajassa on kaksi osaa. Ensimmäisessä osassa tehdään erilaisia reflektointiharjoituksia, jotka auttavat hahmottamaan, missä olet nyt elämässäsi, ja minne suuntaan haluaisit edetä eri elämänalueilla. Toisessa osassa pyritään asettamaan itselle muutama innostava tavoite, jotta toivottu elämänsuunta määrittyisi tarkemmin. Tämän jälkeen tavoitteet jalkautetaan määrittämällä konkreettisia askeleita, jotka vievät haluttuun suuntaan. Työpaja sisältää paljon ryhmäkeskustelua ja ajatustenvaihtoa.

Työpajan harjoitukset pohjautuvat tutkittuun tietoon ja työpajan vetäjien omiin kokemuksiin reflektoinnista ja oman elämän suuntaamisesta. Tule miettimään, miten saisit tehtyä enemmän sinulle tärkeitä asioita ja pääsisit elämässäsi haluamaasi suuntaan.

28.5. HYVÄÄ ELÄMÄÄ ETSIMÄSSÄ: Onko sinulla elämässä jotain, joka hiertää ja vaivaa? Mitkä ovat intohimosi? Millainen olisi paras mahdollinen sinäsi kymmenen vuoden päästä? Mitkä ovat luonteenvahvuutesi? Ovatko unelmasi kodissa ja perheessä, työssä ja kunniassa vai lomassa ja kumiankassa? Millaisten arvojen kautta haluaisit elää elämääsi? Ennen kaikkea: Mitä asioita haluaisit todella tehdä elämässäsi.

Työpaja Hyvää elämää etsimässä tarjoaa lämpimässä yhteishengessä mietintähetken edellisten kaltaisten kysymysten reflektioon, hahmotukseen ja työkaluja toteutukseen omassa elämässä. Työpaja ammentaa empiirisen sosiaalipsykologian itseohjautuvuusteoriasta, jonka mukaan ihmisellä on kolme sisäisen motivaation perustarvetta: yhteisöllisyys, vapaaehtoisuus ja kyvykkyys. Luvassa on runsaasti harjoitteita, keskustelua lämpimän turvallisessa ilmapiirissä ja välähdyksiä tutkimustiedosta.

4.6. VERTAISOHJAUS: MITEN TUKEA JA AUTTAA YSTÄVIÄSI: Ohjaus (coaching) on tutkittu elämänparannustekniikka. Se on keskustelua, jossa ohjaaja tukee ohjattavan pyrkimystä kehittää toiminta- ja ajattelutapojaan ja ratkaista ongelmiaan. Ohjaaja ei pyri tarjoamaan ratkaisuja, vaan auttaa ohjattavaa löytämään omat ratkaisunsa. Aiheesta lisää blogikirjoituksessamme: https://kehitysto.wordpress.com/2016/04/18/vertaisohjaus-miten-tukea-ja-auttaa-ystaviasi/

Tässä työpajassa harjoitellaan ohjauksen perustaitoja, joista on apua monissa eri tilanteissa joissa tahtoo tukea ystäviään tai muita. Työpajassa voi myös etsiä itselleen vertaisohjausparia, jonka kanssa käydä säännöllisiä ohjauskeskusteluita.

11.6. LIITTOLAISUUTEEN TUNTEIDENSA KANSSA: Meillä on luontainen taipumus pyrkiä hallitsemaan tunteitamme. Monet pyrkivät kokemaan mahdollisimman paljon myönteisiä tunteita, ja välttämään kielteisiä. Samaan aikaan tunteita ja järkeä ajatellaan myös usein toistensa vihollisina. On vallitseva stereotypia, että ns. ’looginen’, ’järjellinen’ tai ’rationaalinen’ toiminta vaatisi tunteiden tukahduttamista.

Tässä työpajassa käsitellään sitä, miten kielteisetkin tunteet voivat ohjata meitä toimimaan paremmin, mikäli vain olemme valmiit kuuntelemaan niitä ja hyväksymään ne. Ydinajatuksena on, että tunteet antavat meille tietoa tarpeistamme sekä alitajuisista uskomuksistamme. Aihetta on myös käsitelty mm. tässä blogikirjoituksessa: https://kehitysto.wordpress.com/2015/07/18/tunteet-ja-jarki-toistensa-liittolaisia/

Työpaja ammentaa useasta eri tutkimussuuntauksesta (mm. tunteiden appraisal-mallit, kognitiivinen psykoterapia, ajattelun duaaliprosessimallit, ja väkivallattoman vuorovaikutuksen menetelmä), mutta pääpaino on teoreettisen luennoinin sijaan konkreettisilla harjoituksilla, tekniikoilla ja keskustelulla. Pyrkimyksenä on auttaa osallistujia kokemaan tunteensa enemmän liittolaisinaan kuin vihollisinaan. Toisena pyrkimyksenä on auttaa heitä ymmärtämään, millaista konkreettista informaatiota heidän tunteensa saattavat heille kertoa.

18.6. TAPOJEN MERKITYS JA MUODOSTAMINEN: Hyvät rutiinit ovat yksi hyvän elämän kulmakivistä. Kun jostakin asiasta on saanut muodostettua tavan, tapahtuu se kuin itsestään. Enää sen eteen ei tarvitsee käyttää aktiivisesti vaivaa tai tahdonvoimaa. Mutta miten saada itsensä muodostamaan tapoja esimerkiksi liikuntaan, terveelliseen syömiseen, tai opiskeluun/työntekoon liittyen? Tai mitä tehdä katkaistakseen vanhat, haitalliset tavat? Näitä kysymyksiä käsitellään tässä työpajassa. Samoin työpajassa käsitellään myös sitä, miksi tavat ylipäätään ovat tärkeitä, ja mikä on tapojen ja arvojen välinen yhteys.

Mihin työpajoihin osallistut? *
Kaikkiin työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua kerralla. Voit ilmoittautua nyt niihin työpajoihin joihin tiedät pääseväsi, ja muihin työpajoihin sitten kun tiedät varmemmin. Täytä silloin lomake uudestaan, ja merkitse ne työpajat joita et edellisellä kerralla merkinnyt. Huomaa kuitenkin, että viimeksi työpajat tulivat varsin nopeasti täyteen.
Required
Annathan meille palautetta jälkikäteen? :) *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms