GrittyHub - Homework & Knowledge Edition
Dragi Părinți,

Așa cum v-am anunțat deja pe unii dintre voi, din Noiembrie ne-am propus să punem la dispoziție un serviciu nou: SmartWeek: Homework & Knowledge Edition Edition. Bd Unirii 15.
15 locuri disponibile.

Dorim să fim un sprijin diferențiator în cea mai importantă responsabilitate a copiilor: temele pentru acasă. Înțelegem că rolul acestora este să antreneze, să fixeze și să ajute la transferul cunoștințelor de la școală către viață. Și vrem să îmbogățim activitatea de realizare a temelor cu ateliere care le dezvoltă gândirea flexibilă, growth mindset, creativitatea, abilități de negociere și felul în care iau decizii.

Așa că elaborăm un program care să fie o resursă în mai multe direcții:
Realizarea propriu-zisă a temelor apelând la tehnici de memorie cu ajutorul unei echipe interdisciplinare;
Alternarea orelor de studiu cu ateliere de dezvoltare a atitudinilor și abilităților necesare unei învățări durabile;
Împletirea timpului de lucru individual cu colaborarea în echipă pe variate teme de studiu;
Pauze outdoor & cooking creativ;
Colaborarea copiilor în echipe în ideea de a le valorifica grit-ul în cadrul unor proiecte practice;
Implicarea periodică a părinților în procesul de învățare.

Valorile proiectului:
Încurajarea colaborării, iar competiția în contextul propriilor limite;
Un raport echilibrat intre flexibilitate și disciplină;
Apropiere facilitatori-copii;
Focus pe construirea unor relații umane de calitate;
Cultivarea grit-ului; cum poți deveni cea mai bună versiune a ta indiferent cât de înalte sunt aspirațiile.

Vrem să creăm un mediu în care trăsăturile de caracter - grit, autocontrol, optimism, curiozitate, inteligență socială, entuziasm și recunoștința - să fie cultivate și încurajate, dând astfel mai mult sens întregului proces educativ. Suntem extrem de receptivi în a afla nevoile părinților și ale copiilor (care între noi fie vorba, pot fi opuse), să setăm cât mai clar obiectivele de început, să evoluăm împreună și mai ales să personalizăm atât cât este posibil acest proces pentru fiecare familie.

Din aceste motive vă rugăm să răspundeți la câteva întrebări care ne pot fi de folos în îmbunătățirea acestui proiect, iar prin completarea acestuia, vă exprimați intenția de a vă înscrie copilul în cadrul SmartWeek.

Selecția clubului de tip afterschool
Care ar fi top 3 caracteristici pe care doriți să le găsiți într-un program de tip afterschool?
Your answer
Cum vedeți împletirea realizării temelor cu dezvoltarea atitudinilor de viață și înflorirea pasiunilor astfel încât procesul să aibă mai mult sens?
La ce programe de tip afterschool/meditații a mai participat copilul Dvs?
Your answer
Masa și gustările copiilor.
Metode în educație
Educația se face și altfel în lume. Educația se modernizează și este mai apropiată de lumea secolului 21. De exemplu există o serie de progrese referitoare la calitatea encodării, întrepătrunderea informațiilor în sens interdisciplinar, cultivarea atenției și rezistența la distractorii atât de tentanți etc.
Școala românească încă este focalizată pe memorarea conținutului. Ce informații dețineți în zona tehnicilor de memorie și stilurilor de învățare?
V-ar plăcea să aveți copilul conectat la metodele științifice de ultimă oră din zona de psihologie, științe cognitive, neuroștiințe, etică etc?
Copil-părinte-profesor
Implicarea părintelui în educația copilului său este un subiect foarte delicat. Pe de o parte este preocuparea directă a părintelui să se asigure că oferă cea mai bună educație copilului său. Pe de altă parte, relația se poate încorda dacă focalizarea părintelui este excesivă pe terenul educației în defavoarea interacțiunii jucăușe și relaxate.

Ținem cont de asta oferind sprijin părinților să echilibreze lucrurile. În acest program ne propunem să avem o sesiune lunară de lucru cu părinții cu focus pe diverse obiective, rapoarte săptămânale de activități în Hub, întâlniri de consiliere individuală unde este nevoie, articole științifice pentru a le integra în modul în care comunică despre școală și conținuturile acesteia. În urma acestor intervenții, estimăm îmbunătățiri atât a relației părinte-copil, cât și a efortului educațional pe care copilul îl depune, investind în propriul viitor.

Ce părere aveți despre implicarea adulților competenți în procesul de achiziții de cunoștințe și abilități? Este important pentru copil să primească sprijin în a-și face temele pentru acasă? *
Cum vă poziționați față de trio-ul: copil-părinte-profesor? Ați fi un părinte dispus să colaboreze în baza unui program susținut?
Your answer
Rezultate
*Rezultate observabile: îmbunătățirea procesului de structurare a conținuturilor școlare și memorare, calitatea encodării, creșterea volumului de cunoștințe și, implicit, un impact pozitiv asupra rezultatelor școlare cuantificate (calificative/note).

Noi estimăm rezultate durabile după un an academic, concretizate nu doar în posesia de informații despre procesul de învățare ci, mai ales, în deținerea de abilități, practică și ușurința aplicării lor într-o învățare durabilă.

Odată cu implicarea în noul program Gritty, în cât timp credeți că este realist să vă așteptați la rezultate*?
Interes pentru SmartWeek, Homework & Knowledge Edition, noiembrie 2018-iunie 2019
Numele Dvs
Your answer
Numele copilului Dvs
Your answer
Vârsta și data nașterii
Your answer
Școala la care merge
Your answer
Pasiunile și domeniile pentru care a dezvoltat interes ultimile luni
Your answer
Vă rugăm să ne lăsați datele Dvs de contact (telefon, email). Conform legii, acestea vor fi utilizate doar în comunicarea cu Dvs în cadrul SmartWeek.
Your answer
Vă mulțumim pentru timpul Dvs! Orice alt comentariu în legătură cu cele de mai sus este binevenit.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service