Medlemsundersökning offpistaktivitet
ÖTC:s årsmöte 2020 beslutade i enlighet med en inkommen motion att klubben skulle arbeta för att arrangera ytterligare en offpistaktivitet under vårvintern (april-maj), för att fylla luckan mellan FHF och topptursdagen. Därför vill vi nu undersöka hur medlemmarna tycker att ett sådant evenemang borde se ut.

Här nedan presenteras ett urval av nya destinationer översiktligt och därefter kommer en serie frågor där du får ange dina preferenser. Vill du hellre åka till en destination som inte finns med i listan är det bara att skriva in den själv och sedan motivera ditt val i kommentarsfältet.

Observera även att vissa svar på vissa frågor kommer att göra vissa andra svar på vissa andra frågor praktiskt orimliga, såsom en dagstur till Riksgränsen eller restaurangkrav i en fjällstuga.
Riksgränsen
Klassisk offpistort som med sitt nordliga läge är väldigt snösäker sent på säsongen. Både liftburen offpist och fina topptursmöjligheter. Nattåg går ända fram.
Abisko/Björkliden
Liftburen offpist på Njullá och fina topptursmöjligheter från främst Björkliden. Har även förbindelser med Riksgränsen. Nattåg går ända fram.
Kebnekaise
Högalpint så det förslår, så här blir det mer avancerad åkning för det mesta. Tåg och buss till Nikkaluokta, därefter antingen 19 km på platten eller skotertransport.
Hemavan/Tärnaby
Vindelfjällens toppturscentrum, med bra tillgång till fina fjäll. Liftar kan nyttjas för att korta anmarschen. Buss eller bil (tåg till Umeå).
Skäckerfjällen
Ett bortglömt hörn av Jämtland som dock bjuder på härlig åkning när man väl hittat dit. Långa anmarscher om man inte tältar eller får skoterskjuts. Främst bil, men viss busstrafik kan uppbådas (tåg till Järpen).
Storulvån
Lättillgänglig knutpunkt för de liftfria Jämtlandsfjällen, på gott och ont. Åkning i alla svårighetsgrader inom dagstursavstånd. Tåg och transferbuss eller bil.
Sylarna
Jämtlands högalpina centrum, med mestadels avancerad åkning. Tåg och transferbuss eller bil till Storulvån, därefter 16 km svagt uppför eller vesseltransport.
Helags
Mindre frekventerat än Sylarna, men fullgott ur åksynpunkt. Bil eller buss till Ljungdalen/Kläppen, därefter 12–16 km svagt uppför eller vessel-/skotertransport.
Fjällstugeturer
Basläger i en lämpligt utvald STF-stuga och därefter dagsturer i närområdet. Förslag är Nallo, Sälka, Kaitumjaure och Teusajaure (norra Lappland), Viterskalet (Vindelfjällen) samt Gåsen och Stensdalen (Jämtland). Självhushåll och mindre grupper. Räkna med hasning ut, även om skotertransport kan beställas i vissa fall (hela eller delar av vägen).
Norge
Massor av olika alternativ på varierande avstånd och med varierande svårighetsgrad, så här gäller det främst att bestämma sig för ett. Ofta återkommande förslag är Opdal, Eikesdal och Sunnmøre. För tillfället tveksamt på grund av gränssituationen.
Resmål *
Vart vill du åka?
Required
Kommentar om resmål
Något att tillägga till dina val ovan?
Resans längd *
Hur lång resa bör vi sikta på?
Required
Tidpunkt *
När ska vi åka? (Nedanstående veckonummer/hållpunkter är tagna från 2021 års kalender.)
Required
Boendealternativ *
Ska vi prioritera boendet eller går det bra med enklare förhållanden bara skidåkningen är bra?
Required
Kostalternativ *
Är tillgång till restaurang ett krav eller kan vi klara oss själva?
Required
Free Heel Fiesta
När vi ändå håller på, har du några tankar och förslag kring kommande upplagor av vårt andra offpistevenemang Free Heel Fiesta? Detta är alltid en långhelg (torsdag kväll till söndag eftermiddag) som infaller strax efter mitten av mars, så ramarna är mer fasta där.
Övriga kommentarer
Tala fritt!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy