Ψηφιακή τεχνολογία μέσω ασκήσεων κωδικοποίησης-Προχωρημένο επίπεδο
Εμβαθύνοντας όλο και περισσότερο
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που λάβατε στο ενδιάμεσο επίπεδο *
Έχετε ήδη κάποιες γνώσεις σχετικά με τον προγραμματισμό και θέλετε να μάθετε περισσότερα. Το επόμενο βήμα σας είναι να μελετήσετε τα ακριβή προσόντα, που απαιτούνται για τη θέση εργασίας που βρήκατε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να αναζητήσετε παρόμοιες ευκαιρίες απασχόλησης που σας ενδιαφέρουν, προκειμένου να προσδιορίσετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζεστε, για να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση. Με μια ματιά, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καλή έως προχωρημένη γνώση τουλάχιστον μιας γλώσσας κωδικοποίησης και του συντακτικού της, την ικανότητα να γράφουν γραμμές κώδικα, τις δεξιότητες να κωδικοποιούν με επιτυχία και να εργάζονται σε εργασίες ως μέρος μιας ομάδας. Χμμ... Πριν κάνετε αίτηση για τέτοιες θέσεις, χρειάζεστε σίγουρα κάποια εκπαίδευση, ακόμη και προσόντα, για να αποδείξετε τις ικανότητές σας. Νιώθετε πάλι σαν ψάρι έξω από το νερό.
Πηγή: https://codequotient.com/blog/python-coding-questions-enhance-logical-thinking/
Κατανόηση των γλωσσών κωδικοποίησης
Πηγή: https://www.pngwing.com/en/free-png-ypbod
Χαλαρώστε... Ηρεμήστε, βήμα προς βήμα. Δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολο, σωστά; Αρχικά, πρέπει να εξετάσετε τις διάφορες γλώσσες κωδικοποίησης που χρησιμοποιούνται σήμερα στη βιομηχανία και να κατανοήσετε τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους. Οι προκηρύξεις θέσεων εργασίας αναφέρουν την HTML, PHP, C++, Ruby, JavaScript, Python κ.λπ.... Ουάου, τόσες πολλές... Ένας προγραμματιστής πρέπει να τις γνωρίζει όλες; Έχουν κοινά σημεία ή η κάθε μία ξεχωρίζει για κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό; Έχετε ήδη μάθει ότι η μητρική γλώσσα των υπολογιστών είναι η δυαδική (Οs & 1s), μια γλώσσα που εμείς, ως άνθρωποι, δεν καταλαβαίνουμε. Έτσι, οι γλώσσες κωδικοποίησης μας επιτρέπουν να μεταφράσουμε αυτά τα αφηρημένα 1 & 0 σε μια γλώσσα που βγάζει νόημα. Μας επιτρέπουν να μεταφράσουμε τις σκέψεις μας σε οδηγίες που μπορεί να κατανοήσει ο υπολογιστής χρησιμοποιώντας λέξεις, γράμματα, σύμβολα και αριθμούς.
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να πάρετε μια ιδέα για τις διαφορετικές γλώσσες κωδικοποίησης που χρησιμοποιούνται σήμερα και τι κάνει κάθε μία από αυτές να ξεχωρίζει https://www.computerscience.org/resources/computer-programming-languages/. Στη συνέχεια, αντιστοιχίστε τις γλώσσες κωδικοποίησης με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
1. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ιστοσελίδων και εφαρμογών και την υποστήριξη της ανάπτυξης front-end (διεπαφή χρήστη) και back-end (διεπαφή πίσω από τις σκηνές).
*
2. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή δικτυακών τόπων και προγραμμάτων λογισμικού και την ανάλυση δεδομένων, γραφικές διεπαφές χρήστη γραφείου (GUI), τεχνητή νοημοσύνη (AI) και μηχανική μάθηση. *
3. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία δυναμικών ιστοσελίδων που συνεργάζονται με βάσεις δεδομένων.
*
4. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της δομής μιας ιστοσελίδας (παράγραφοι, σύνδεσμοι, πίνακες και εικόνες).
*
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of CARDET. Report Abuse