Manifest per la Jornada Contínua i la llibertat de elecció
¿Qui som?

Som un col·lectiu de famílies de Catalunya que ha anat creixent els darrers anys. Ens mou un objectiu comú: aconseguir que el Departament d'Educació escolti les nostres veus i les veus de la resta de famílies, docents i personal no docent de Catalunya que cada dia ens veiem immersos en la realitat dels centres escolars del nostre país.

¿Què defensem?

Defensem un sistema educatiu on es posi per davant a l'infant i les seves necessitats de creixement personal i emocional. Tota decisió ha de prioritzar les necessitats dels infants, ja que creiem en el principi universal de “l'interès superior de l'infant”, recollit en nombrosos tractats internacionals.

Sabem que un bon acompanyament emocional de l'infant per part de les famílies millora la qualitat de l'aprenentatge en totes les etapes. Un nen que ha rebut el temps i el suport emocional de les persones més properes, serà un adult autònom, madur, creatiu i emocionalment estable capaç d'adaptar-se a les realitats futures d'un món en constant canvi.

Defensem el dret a una millor flexibilitat horària i gestió del temps, que afavoreixi la conciliació familiar i permeti, a aquelles famílies que sí poden, gaudir d'aquest temps d'acompanyament.

Creiem fermament que les famílies hem de tenir el dret a decidir aquesta gestió del temps dels nostres fills i filles, per tant, del temps de les famílies en funció de les realitats de cada centre escolar.

Pensem que qualsevol horari ha de garantir equitat, una assistència universal i gratuïta per a aquells infants que no puguin gaudir d'aquest acompanyament amb serveis de menjador i extraescolars de qualitat.

i per tant...

Creiem els centres educatius han de tenir llibertat per escollir la seva jornada escolar. Les famílies hem de poder participar de la presa de decisions dels models de jornada proposats mitjançant un procés de votació transparent i democràtic, amb el suport del Consell Escolar i dins del marc d'un projecte educatiu de centre que tingui en consideració les pròpies particularitats organitzatives, geogràfiques i socials.

Volem tenir en consideració la pluralitat de jornades, tant la contínua com la partida i altres models per explorar i formar part de la presa de decisions en cada centre escolar de Catalunya.

¿Què volem?

La Plataforma Volem Jornada Contínua a Catalunya busca la unió participativa de tothom per un objectiu comú: la llibertat de decisió de la jornada escolar.

Per tots aquests motius estem buscant el suport de famílies, AMPAs, associacions, entitats, sindicats, comissions, mestres, professors, personal no docent, etc... que es vulguin afegir a aquest manifest. Com més siguem, més forta serà la nostra veu!
Correu electrònic: *
Entitat (Escola, AFA, Ampa, etc): *
Municipi / Població *
Sector: *
Required
Vols rebre informació per correu electrònic sobre el manifest i properes accions?
Clear selection
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy