Φόρμα Εγγραφής Ημερίδας
Παρακαλούμε συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα για να εγγραφείτε στην Ημερίδα του EL-STEM
Ονοματεπώνυμο *
Σημειώστε Επίθετο και Όνομα (π.χ. Παπαδόπουλος Γιώργος)
Your answer
Οργανισμός / Σχολείο *
Σημειώστε το(ν) οργανισμό/σχολείο που αντιπροσωπεύετε
Your answer
Τομέας *
Σημειώστε εάν ανήκετε στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα
Ιδιότητα *
Σημειώστε την ιδιότητα (ή τις ιδιότητες) που σας αντιστοιχούν
Required
Βαθμίδα Απασχόλησης *
Επιλέξτε τη βαθμίδα στην οποία διδάσκετε ή απασχολείστε σε κάποια άλλη θέση (π.χ. σύμβουλος, διοικητικός)
Required
Ποιο μάθημα διδάσκετε στο σχολείο σας; *
Επιλέξετε ένα ή περισσότερα μαθήματα στην περίπτωση που είστε εκπαιδευτικός. Διαφορετικά επιλέξτε "Δεν διδάσκω"
Required
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο *
Your answer
Επιλογή Εργαστηρίου (Workshop)
Παρακαλούμε επιλέξετε το Εργαστήριο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια της ημερίδας, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμπληρωματικές εγγραφές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και επιτόπου στην υποδοχή της ημερίδας, ανάλογα με την τελική διαθεσιμότητα ανά εργαστήριο.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν από εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης διαθεματικά σενάρια τα οποία υλοποίησαν στις τάξεις τους, με έμφαση στα ζητήματα που αντιμετώπισαν, τον τρόπο με τον οποίο συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους και τη διεύθυνση του σχολείου, τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις που εφάρμοσαν και τις αντιδράσεις των μαθητών τους. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν οι ίδιοι σε ομάδες για να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν διαθεματικά σενάρια σε ένα θέμα STE(A)M.
Προαπαιτούμενα/ Εξοπλισμός : Διάθεση συνεργασίας και φαντασία!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: Ζωντανέψτε τα σχολικά εργαστήρια και τις τάξεις σας! Σε αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν το εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου επαυξημένης πραγματικότητα HP Reveal στο πλαίσιο ενός διαθεματικού σεναρίου STE(A)M, παίρνοντας μια πρώτη γεύση για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι ίδιοι να φτιάξουν υλικό επαυξημένης πραγματικότητας με απλά βήματα.
Προαπαιτούμενα/ Εξοπλισμός : οι συμμετέχοντες θα πρέπει (α) να διαθέτουν προσωπική φορητή συσκευή (Android & iOS smartphones ή tablets) πρόσφατης έκδοσης, με διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης τουλάχιστον 500ΜΒ και (β) να κατεβάσουν (από το Google Play Store ή το App Store αντίστοιχα) και να εγκαταστήσουν στις συσκευές τους την εφαρμογή HP Reveal.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα περιοριστεί στα 20 άτομα για την καλύτερη υλοποίηση του εργαστηρίου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: Έχετε ήδη χρησιμοποιήσει το Scratch στις τάξεις σας; Σε αυτό το εργαστήριο, ήρθε η ώρα να πάτε ένα βήμα μπροστά και να ενσωματώσετε την Επαυξημένη Πραγματικότητα στις δημιουργίες σας! Φτιάξτε εκπαιδευτικά παιχνίδια για τους μαθητές σας και ζωντανέψτε τα μαθήματά σας στο πεδίο των STEM.
Προαπαιτούμενα/ Εξοπλισμός : οι συμμετέχοντες θα πρέπει (α) να είναι ήδη εξοικειωμένοι τουλάχιστον με τις βασικές λειτουργίες του εργαλείου Scratch και (β) να διαθέτουν φορητό υπολογιστή με ενσωματωμένη ή/και εξωτερική κάμερα.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα περιοριστεί στα 15 άτομα για την καλύτερη υλοποίηση του εργαστηρίου.

Θέματα Εργαστηρίων *
Χρήση προσωπικής ατομικής συσκευής
Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων προτείνεται οι συμμετέχοντες/ουσες να χρησιμοποιήσουν φορητές συσκευές.

Στην περίπτωση διαθέσιμης προσωπικής φορητής συσκευής (Android & iOS smartphones ή tablets) παρακαλείσθε να την έχετε μαζί σας στο εργαστήριο. Η ερευνητική ομάδα του έργου EL-STEM ενδέχεται να διαθέσει ορισμένες συσκευές, οι οποίες όμως θα είναι περιορισμένης διαθεσιμότητας.

Για σκοπούς καλύτερης οργάνωσης παρακαλούμε ενημερώστε μας με την ανάλογη επιλογή παρακάτω.

Στο εργαστήριο της επιλογής μου... *
Πρόγραμμα Επιμόρφωσης
Στο πλαίσιο του έργου EL-STEM θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, σχετικά με διδασκαλία των μαθημάτων στο πεδίο των STEM, με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η Επαυξημένη Πραγματικότητα. Το πρόγραμμα θα είναι μικτό (blended learning) και θα περιλαμβάνει συμμετοχή σε ηλεκτρονικό μάθημα (διαδικτυακά) και σε διά ζώσης συναντήσεις.

Βασικοί στόχοι της επιμόρφωσης θα είναι:
- Εξοικείωση με θέματα και παιδαγωγικές προσεγγίσεις STEM
- Εισαγωγή στην τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας
- Αξιοποίηση εργαλείων Επαυξημένης Πραγματικότητας για τη δημιουργία διαθεματικών Διδακτικών Σεναρίων (Lesson Plans) και Μαθησιακών Αντικειμένων (Learning Objects) με την προσέγγιση STEM

Στην περίπτωση που είστε εκπαιδευτικός Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα επιμόρφωσης του έργου EL-STEM, παρακαλούμε όπως σημειώσετε την αντίστοιχη επιλογή παρακάτω. Σε επόμενη φάση του έργου θα σας αποσταλούν περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες, σχετικά με την επιμόρφωση.

Σχετικά με το πρόγραμμα επιμόρφωσης του έργου EL-STEM... *
Σημείωση Προσωπικών Δεδομένων
Η συλλογή των παραπάνω δεδομένων πραγματοποιείται αποκλειστικά για σκοπούς καλύτερης οργάνωσης της ημερίδας και σε καμία περίπτωση δεν θα δοθούν σε τρίτους, εκτός των συντονιστών του έργου EL-STEM.

Η αξιοποίησή τους για σκοπούς ενημέρωσής σας μέσω του ηλεκτρονικού δελτίου ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του έργου, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη δική σας συγκατάθεση, σημειώνοντας την αντίστοιχη επιλογή παρακάτω.

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την αφαίρεση των στοιχείων σας από τη βάση δεδομένων, πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του ηλεκτρονικού δελτίου που θα λάβετε.

Λήψη ενημερωτικού δελτίου για τις δραστηριότητες του Έργου EL-STEM *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service