ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ¦ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ
Η χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια εξωστρέφειας για τα 30 χρόνια λειτουργίας του και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ρυθμός" και την Υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου ξεκινούν την λειτουργία τμημάτων Χορωδίας - Θεάτρου όλων των ηλικιών στο νησί μας
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα και για τα δύο τμήματα και θα ενημερωθούν από εκπρόσωπο του συλλόγου για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Μπούρτζι στον χώρο των οργάνων σε ημέρες και ώρες που θα συμφωνηθούν από κοινού.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΕΣΤΡΟΥ [ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΟΓΛΟΥ]

Ο Νίκος Χιώτογλου είναι καθηγητής μουσικής. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1984 και προέρχεται από οικογένεια, η οποία έχει άμεση σχέση με την ελληνική μουσική. Από πολύ μικρή ηλικία ανδρώνεται μουσικά σε ένα περιβάλλον, το οποίο σχετίζεται με το χορωδιακό τραγούδι, τους έντεχνους και παραδοσιακούς δημιουργούς αλλά και την Κλασσική μουσική.

Σε ηλικία έξι ετών αρχίζει να ασχολείται με την μουσική, ξεκινώντας με μαθήματα πιάνου και θεωρητικών, ενώ παράλληλα σπουδάζει την τέχνη της Χορωδιακής Μουσικής ως μέλος της Παιδικής Δημοτικής Χορωδίας Βόλου με Μαέστρο την Φανή Καρκάλα.

Κορυφαίο γεγονός για το Νίκο Χιώτογλου αποτελεί η φοίτηση δίπλα στον καθηγητή και Μαέστρο Γιάννη Καρκάλα (1995-2015), από το τμήμα του οποίου αποφοιτά με Άριστα στα Πτυχία Αρμονίας, Φούγκας, Αντίστιξης και Διεύθυνσης Χορωδίας. Παράλληλα σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ είναι μέλος της Πολυφωνικής Χορωδίας Βόλου από το 1997, με την οποία έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές (Ηρώδειο και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Ελεύθεροι Πολιορκημένοι - Γιάννης Μαρκόπουλος, Zbignew Preisner κ.α.), διεθνή και εγχώρια Φεστιβάλ (Λορέττο, Μπολόνια, Βιτσέντζα κ.α.).

Το 2012 ο Νίκος Χιώτογλου ιδρύει το Μουσικό Σύνολο «ΡΥΘΜΟΣ», το οποίο αποτελείται από 20 και πλέον μουσικούς παραδοσιακών και ευρωπαϊκών μουσικών οργάνων.

Από το 2014 ξεκινά μια πορεία έντονης δραστηριότητας και καινοτομίας (Φεστιβάλ Λεμάν - Σεπτέμβρης 2014, Συναυλία «Μεσόγειος» 2015, Συναυλία Ντουμπάι-Οκτώβρης 2016), η οποία συνεχίζεται με διάφορες καλλιτεχνικές συνεργασίες του Συνόλου (Συναυλία Κώστας Μακεδόνας-Ιούλιος, Σεπτέμβρης 2016, Αύγουστος 2017 και Σεπτέμβρης 2017, Συναυλία Γιάννης Κότσιρας - Ιούλιος 2017, κ.α.) μέχρι και σήμερα.
Παράλληλα ιδρύεται (2014) η Γυναικεία - Εφηβική Χορωδία του Ωδείου Βόλου «ΡΥΘΜΟΣ», με έδρα το ομώνυμο Ωδείο, όπου και διδάσκει ανώτερα θεωρητικά.

Σταθμός στην έως τώρα καλλιτεχνική του πορεία είναι η Ίδρυση και Διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2015), η οποία αριθμεί 50 χορωδούς φοιτητές, με την οποία συμμετείχε σε Θρησκευτικά Φεστιβάλ Μουσικής (Χριστούγεννα 2015 και 2016, Πάσχα 2017), σε Μουσικές παραστάσεις (Κώστας Μακεδόνας – Ορχήστρα ΡΥΘΜΟΣ, Γλυκερία – Φιλαρμονική Ορχήστρα Βόλου, Γιάννης Κότσιρας – Ορχήστρα ΡΥΘΜΟΣ, Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού κ.α.).


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠ. ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΖΑΝΟΥ

Οι σπουδές και τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα μοιράζονται μεταξύ του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως ηθοποιός, σκηνοθέτρια και δασκάλα θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος έχω εργαστεί σε προγράμματα και παραγωγές στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Παράλληλα, έχω συμμετάσχει και οργανώσει δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη θεατρική εκπαίδευση, στη χρήση του θεάτρου ως μέσου έκφρασης, επικοινωνίας και ορατότητας ομάδων που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό και ως πεδίου κοινωνιολογικής έρευνας πάνω σε θέματα όπως ρατσισμός και σχολικός αποκλεισμός, ρατσισμός και κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών, παραβατικότητα και συνθήκες εγκλησμού, επανένταξη πρώην κρατουμένων.
ΣΠΟΥΔΕΣ:
 ΕΚΠΑ – UCL Institute of Education (2012-2014), Μεταπτυχιακό δίπλωμα: Εκπαίδευση και Ανθρώπινα δικαιώματα/ Social Justice and Education. Ειδίκευση στην θεατρική εκπαίδευση/σκηνοθεσία ομάδων με παραβατική συμπεριφορά. Τίτλος διπλωματικής εργασίας: ‘‘B(L)AME Offenders? A critical theatre-based inquiry into offenders’ experience, identity and desistance from crime, (Μια κριτική έρευνα, βασισμένη στο θέατρο, για την παραβατική συμπεριφορά, τη διαθεματικότητα και την κοινωνική επανένταξη)’’, βαθμός Α και διάκριση (distinction)
 Πτυχίο Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Μοντέρνοι Καιροί (2006-2008)
 Φοίτηση στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών (2005-2006)
 Δίπλωμα Υποκριτικής από το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης (2002-2005)
 Υπουργείο Πολιτισμού (2005), επιτυχούσα των Εισαγωγικών Εξετάσεων για
τους σπουδαστές Δραματικών Σχολών
 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2000-2005), Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών, κατεύθυνση Πολιτικών Σπουδών και Διπλωματίας
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
 Μάρτιος 2018 - Σήμερα: Θεατροπαιδαγωγός στο Σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, Βόλου
 Οκτώβρης 2017- Σήμερα: Σκηνοθέτις- θεατροπαιδαγωγός της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 Μάρτιος 2015 εως Σεπτέμβριος 2017: Διδασκαλία Θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος στον εκπαιδευτικό οργανισμό ‘The Complete Works’ – Εναλλακτική εκπαίδευση μέσω των τεχνών για νέους 13-17 ετών που κινδυνεύουν απο κοινωνικό
αποκλεισμο (νεανική εγκληματικότητα, μαθησιακές δυσκολιές, σύνθετες ανάγκες)
 Σεπτέμβριος 2015 - Ιούλιος 2016: Διδασκαλία ελληνικών μέσω του εκπαιδευτικού δράματος, εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού και οργάνωση παραστάσεων/performance στο ελληνικό σχολειο Southgate του Λονδίνου.
 Ιανουάριος 2015: Οργάνωση/ Διδασκαλία Εργαστηρίου Contact Improvisation for Theatre, στο πλαίσιο των δράσεων για τον σεβασμό της διαφορετικότητας και την προαγωγή της πολυπολιτισμικότητας της εταιρίας θεάτρου ‘Odd Eyes Theatre’, ‘ISCAD London’
 Σεπτέμβριος 2013 - Δεκέμβριος 2014: Εμπειρική έρευνα μέσω των παραστατικών τεχνών στα αίτια της παραβατικής συμπεριφοράς/εγκληματικότητας και στο Θέατρο ως μέσο επανένταξης πρώην κρατουμένων (στο πλαίσιο μεταπτυχιακών σπουδών, βαθμός Α – Distinction
 Ιανουάριος 2014: Διεξαγωγή σεμιναρίου ενδυνάμωσης ομάδας εργαζομένων μέσω της θεατρικής έκφρασης και του ομαδικού θεατρικού παιχνιδιού γαι το προσωπικό και τους επιστημινικούς συνεργάτες του Οργανισμού Catch 22 στο Λονδίνο
 Απρίλιος - Δεκέμβριος 2014 Οργάνωση/ Διδασκαλία Εργαστηρίου Υποκριτικής, Θεάτρου και Κινηματογράφου σε πρώην κρατούμενους, οργανισμός Catch 22, Λονδίνο.
 Ιανουάριος - Ιούνιος 2014: Διδασκαλία υποκριτικής/εμψύχωση Θεατρικού παιχνιδιού - Stagecoach, Λονδίνο
 Ιανουάριος 2013 - Δεκέμβριος 2014: Ιδιαίτερα μαθήματα ελληνικών σε Ελληνίδες και Έλληνες ομογενείς του Λονδίνου.
 Σεπτέμβριος 2009 - Δεκέμβριος 2012: Διδασκαλία των μαθημάτων: Αυτοσχεδιασμός - τμήμα Υποκριτικής, Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου, Θεατρικό παιχνίδι, Κουκλοθέατρο/ Θέατρο σκιών - τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης, Δημόσια ΙΕΚ Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Αχαρνών.
 Νοέμβριος 2011-σήμερα: Ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ ‘One two free theatre’. http://www.onetwofreetheatre.gr/ Η εταιρία δραστηριοποιείται στον τομέα του παιδικού /εκπαιδευτικού θεάτρου, δημιουργεί και παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις και προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού με στόχο την προαγωγή της πολυπολιτισμικότητας, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κοινωνική ένταξη
 Ιούνιος - Αύγουστος 2011: συμμετοχή στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης παιδιών του δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την εταιρία: ‘Ζαχαρένια Ανέμη’
 Νοέμβριος 2009-Μάρτιος 2011: Εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού και συμμετοχή σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Παιδιού "Χρυσομηλιά”
ΘΕΑΤΡΟ-ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ:
 Ιούνιος 2016: Συμμετοχή στην performance ‘A handful of home’ της Ναταλί Κάτσου
 Μάιος 2016: Σκηνοθεσία της παράστασης:’A Shadow Line’ του J. Conrad, Matchstick Theatre, Λονδίνο
 Οκτώβριος 2015: Συμμετοχη στην performance ‘Women in Agony’ της Ελίζας Σόρογκα στην Oxford Street – Λονδίνο
 Φεβρουάριος - Απρίλιος 2014: Συμμετοχή στην παράσταση ‘Une due tre Stella’ της εταιρίας θεάτρου ‘Odd Eyes Theatre’
 Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2013: Συμμετοχή στην παράσταση ‘Location, Location’ εταιρίας θεάτρου ‘ISCAD London’
 Σεπτέμβριος 2012: Συμμετοχή στην παράσταση ‘Της Σμύρνης το Γιαγκίνι’ σκην. Γρηγόρης Βαλτινός
 Οκτώβριος 2011- Ιούνιος 2012: Οργάνωση και καθοδήγηση της θεατρικής ‘Ομάδας Δράσης’ του ΙΕΚ Κορυδαλλού. Σκηνοθεσία της παράστασης ‘Εκκλησιάζουσες’, Βραβείο κοινού στο φεστιβάλ «Πασάγιο» arts festival.
 Ιανουάριος 2012: Συμμετοχή στην παράσταση «Κουνήσου απ’ τη θέση σου» της ομάδας Plan Be στο Αλάβαστρον Dreams Theatre Festival
 Νοέμβριος 2011: Ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Θεάτρου “one two free”, συμμετοχή στις παιδικές παραστάσεις-προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού: «Το Φαμπλεκοτρί και η μικρή Βασιλική», «Μια νιφάδα τα Χριστούγεννα», «Η πόλη των ευχών», «Ένα αστεράκι σώζει τη γη», «Το χελιδόνι που έφερε την άνοιξη», «Μια νιφάδα τα Χριστούγεννα 2¨Ταξίδι στην Ανταρκτική».
 Οκτώβρης 2010-Ιούνιος 2011: «Το Υπόγειο» του Φ. Ντοστογιέφσκι (Λίζα), σε σκηνοθεσία Χ. Τσάγκα, στο θέατρο «Βαφείο»
 Μάιος 2011: Συμμετοχή στο Bob Festival ως μέλος της ομάδας Plan Be με την παράσταση ‘Κουνήσου απ’τη θέση σου’
 Ιούνιος 2008 - Συμμετοχή στην παράσταση - Performance "σιωπή" στο στούντιο "Μάγμα"
 Καλοκαίρι 2006-7 - Συμμετοχή στην παράσταση ''Τρωάδες'' του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κ. Νταλιάνη (χορός)
 2005 - Συμμετοχή στην παράσταση της ομάδας πρωτοβουλίας του εργαστηρίου της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης Θεσσαλονίκης ''Ποιός ανακάλυψε την Αμερική'' της Χρύσας Σπηλιώτη (Καίτη)
 2004 - 2003 Συμμετοχή στις παραστάσεις ''Εκκλησιάζουσες'' του Αριστοφάνη και ''Προς Κατεδάφιση, Αδέσμευτη, Χαιρετίσματα απ' την Μπέρθα'' του Τ. Williams (Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης)
 2003 - Συμμετοχή στην παράσταση ''Δείπνο Ηλιθίων'' (Μαρλέν), σε σκηνοθεσία Α. Ράπτη (τμήμα θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ:
 Σεπτέμβριος 2015: Σκηνοθεσία της ταινίας ‘Back Track’ που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή πρώην κρατουμένων και παρουσιάστηκε στο συνέδριο ‘Education in the Criminal Justice System, UCL, Λονδίνο
 Ιούνιος 2014: Συμμετοχή στο ντοκιμαντέρ ‘Meet the Psychopaths’ για το Channel 5, σκην. Wayne Derrick
 Οκτώβριος 2013 - Μάιος 2014: Συμμετοχή στην παραγωγή ‘Rock band Vs Vampires’, ταινία μεγάλου μήκους & Video Game του Raed Addas
 Απρίλιος 2011: Συμμετοχή στην ταινία μικρού μήκους της Βάνας Καραμάνου «Ι, ΙΙ, ΙΙΙ»
 Ιούνιος 2010: Συμμετοχή στην ταινία μικρού μήκους «Αμφιθυμία» του Σ. Γεωργαντά
 2009 - Συμμετοχή στο video clip του Μίλτου Μπούμη "Βρέθηκα εκεί"
 2004 - Συμμετοχή στην ταινία μικρού μήκους ''Δόγμα'' του Α. Ράπτη
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:
 Ιούλιος 2017: Εθνικό Θέατρο - 2ο Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος ‘Χορός: ‘Υλη και ‘Εννοια’- Μ. Μαρμαρινός, Σ. Λιβαθινός, A. Schmidt Futterer, D. Trubotchkin.
 Οκτώβρης 2011- Δεκέμβριος 2012: Μαθήματα σύγχρονου χορού και contact improvisation με την Πολυτίμη Πατάπη
 Σεμινάριο Devised Theatre με τη Μαρία Σάββα (2010)
 Μαθήματα Kινησιολογίας και Performance με τη Στέφανι Τσάκωνα, στο στούντιο «Μάγμα» (2008-2010)
 Σεμινάριο Contact Improvisation με τον Πάρη Μαντόπουλο (2009)
 Μαθήματα Contact Improvisation με τον Πάρη Μαντόπουλο (2008 – 2009)
 Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού “Eκτός Λειτουργίας“ με τη Νικολέττα Ξεναρίου (Ιούνιος 2008)
 Μαθήματα Σύγχρονου Χορού και Contact Improvisation με τον Κώστα Γεράρδο
στο στούντιο «Vis Motrix» (2004-2005)
 Εργαστήρι της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης Θεσσαλονίκης. Καθηγητές: Πέτρος Ζηβανός, Βαγγέλης Οικονόμου, Δημήτρης Ναζίρης (2002-2005)
 Mαθήματα Θεατρικού Παιχνιδιού, Αυτοσχεδιασμού και Θεατρικού Τραγουδιού στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καλαμαριάς «Τεχνηέντως». Καθήγητές: Λιάνα Κοταλακίδου, Άννα Σιταρίδου, Νίκος Βουδούρης (2002-2004)
 Μουσική – τραγούδι στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (2001-2003)
 Σεμινάριο με τον Gary Brackett, μέλος του Living theater και παράσταση θεάτρου δρόμου με την ομάδα ‘facta non verba’ (Μάρτιος 2003)
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ – ΧΡΗΣΗ Η/Υ
 Αγγλικά: Proficiency, Άριστη γνώση (4 χρόνια εργασίας στο Λονδίνο)
 Γαλλικά: Καλή γνώση (Παρακολούθηση μαθημάτων μέχρι το επίπεδο Delf B1, πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
H/Y: Άριστη Γνώση, ECDL Profile


Χορηγός Υποστήριξης : Skiathoslife.gr 

ΕΠΙΘΕΤΟ *
Your answer
ΟΝΟΜΑ *
Your answer
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ *
MM
/
DD
/
YYYY
ΤΜΗΜΑ *
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ *
Your answer
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ *
Your answer
email
Your answer
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms