Het effect van kinesiologie bij cliënten met Covid Associated Syndrome (CAS)
Deze vragenlijst is opgesteld door de "Projectgroep Praktijkonderzoek CAS & Kinesiologie", opgericht door de voormalige Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK). Deze projectgroep heeft zich ten doel gesteld om een onderzoek op te zetten naar de effecten van kinesiologie bij cliënten die langdurig klachten behouden na een infectie van COVID-19. Deze groep wordt ook wel aangeduid als mensen die lijden aan het Covid Associated Syndrome, kortweg CAS. Onze verwachting is dat kinesiologie, doordat het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt, een positieve bijdrage kan leveren aan het herstel.

Het onderzoek bestaat uit drie onderzoeksfasen. Allereerst zullen we in kaart brengen welke ervaringen kinesiologen tot nu toe hebben opgedaan met cliënten die lijden aan CAS. Daarna zullen we een pilot-study opzetten waarin patiënten met langdurige klachten een aantal balansen zullen ontvangen. Uiteindelijk willen we dit uitbouwen naar een grootschalig praktijkonderzoek naar het effect van kinesiologie na een infectie met COVID-19.

De vragenlijst die hierna volgt is onderdeel van de eerste onderzoeksfase: het in kaart brengen van de ervaringen van kinesiologen. We zouden het erg op prijs stellen als u deze vragenlijst wilt invullen. Deze eerste vragenlijst bevat algemene vragen over uw eigen ervaring met cliënten die langdurig klachten hadden na een infectie met COVID-19. De vragenlijst is in verband met de privacy van uw cliënten vrij algemeen opgesteld: wij verzamelen nog geen specifieke gegevens van uw cliënten om zo de privacy te waarborgen.

Naar aanleiding van uw antwoorden willen wij u wellicht nog aanvullende vragen stellen door middel van een interview. U kunt aan het eind van de vragenlijst aangeven of u hieraan mee wilt werken. Daarnaast kan het zijn dat we toch specifiekere informatie per cliënt willen verzamelen. Uiteraard kan dat alleen nadat uzelf toestemming heeft gevraagd aan uw cliënt. Aan het eind van de vragenlijst kunt u aangeven of u eventueel ook aan dit gedeelte van het onderzoek wilt meewerken.

De antwoorden die u invult op deze vragen en uw eigen gegevens worden niet alleen gebruikt voor het onderzoek van de projectgroep, maar ook in het afstudeeronderzoek van Esther Soudant. Zij voert dit onderzoek uit in het kader van haar opleiding tot kinesioloog bij het Instituut CAM. Uiteraard zullen deze gegevens met de grootste zorgvuldigheid behandeld worden en alleen voor deze twee doeleinden gebruikt worden.

Mocht u nog vragen hebben over dit onderzoek dan kunt u contact opnemen met de projectgroep via CASenKinesiologie@gmail.com.

Alvast bedankt voor het invullen van de vragenlijst.

Met hartelijke groet,

Namens de Projectgroep Praktijkonderzoek CAS & Kinesiologie,

Esther Soudant
Marian Klein Breteler
Saskia van Leeuwen
Monique de Groote
Gitta Liefting
Piet Pijper
Heeft u ervaring met cliënten die langdurig klachten hadden (meer dan 3 maanden) na een infectie met COVID-19?
Clear selection
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy