Contactgegevens lidmaatschap Den Dolaard
Als je niet kan deelnemen aan het ezelsfeest, maar toch lid wil worden van Den Dolaard vzw, Vereniging voor Natuur, Dier en Welzijn, laat dan hier je contactgegevens achter en geef aan of je kiest voor een actief of een passief lidmaatschap. Onderaan dit formulier vind je meer uitleg over het lidmaatschap. Vanaf de leeftijd van 10 jaar kan je lid worden van onze vereniging. Het lidmaatschap is gratis.
Voornaam + Naam *
Your answer
E-mail *
Your answer
Adres *
Your answer
Telefoon- of gsm nummer *
Your answer
Organisatie (indien geen individueel lidmaatschap)
Your answer
Ik word/mijn organisatie wordt *
Wil je ons nog iets laten weten?
Your answer
Over het lidmaatschap
Tijdens het ezelfeest zal een oprichtingsvergadering worden gehouden om van Den Dolaard een 'vereniging zonder winstoogmerk' te maken. Deze vergadering geldt meteen als eerste Algemene Vergadering (AV), waarop o.a. de statuten zullen worden goedgekeurd en een bestuursraad samengesteld.

Den Dolaard zal opgericht worden als Vereniging voor Natuur Dier en Welzijn waarbij natuur en dier 'zuivere middelen' zijn, zonder 'welzijn' als doel.

Deze 'onbestemde' (dolende, want doelloze) vereniging kan je zien als een sociaal experiment ('poging') in de-hiërarchisering & radicale basisdemocratie: de AV zal als discussie - en beslissingsforum uitgroeien tot hét hart van de vereniging; de Raad van Bestuur (RVB) zal principieel nooit beslissingen nemen (is een macht-zonder-macht), maar bereidt de AV's voor, voert (samen met een kernteam) uit en volgt op wat door de leden van de AV in gezamelijkheid wordt beslist.

Er zijn 2 ingangen om mee te doen aan dit experiment. Minimum leeftijd is telkens 10 jaar.

Eerste ingang: als 'passief' lid d.w.z je hebt sympathie voor de zaak, maar blijft liever in de buitenste kring. Je ontvangt af en toe nieuws over Den Dolaard en wordt ook uitgenodigd voor een AV, maar hebt daar dan geen formeel stemrecht.

Als je je aangesproken voelt om op 1 of andere manier je schouders mee onder de verdere uitbouw van deze atypische vrijwilligersvereniging te zetten, dan zien wij je graag toetreden als actief lid. Je bent dan bereid om in overleg met RVB/het kernteam een vrijwillig en zelfgekozen engagement op je te nemen voor de vzw en/of in de vzw zelf. Hoe klein/groot dat engagement is, heb je zelf in handen.

Den Dolaard is actief op heel wat terreinen, gaande van het organiseren van ezelwandelingen, trektochten met ezels, teambuildings, ezelpractica voor studenten, ecologisch begrazingsbeheer mbv ezels voor natuurverenigingen, particulieren en lokale besturen, het bouwen aan een publieke refuge/stilteplek/vrijplaats, het beheren van een ezelboerderij, het verrichten van pedagogisch onderzoek over de inzet van dieren in welzijnspraktijken, het uitwerken van een filosofie van het zwerven, het organiseren van workshops rond levenskunst en zoveel meer... Om dit visueel te maken, werd een mindmap ontwikkeld, die de huidige domeinen in kaart brengt. Deze map kan je inspireren om uit te maken wat jij (en/of jouw organisatie) zou kunnen betekenen in het verhaal van Den Dolaard.

Als je je opgeeft als actief lid, ontvang je deze mindmap en de goedgekeurde statuten. Vooral de doelstellingen en de activiteiten die in deze statuten beschreven staan, zijn zeer lezenswaardig ...

De 12 ezels van Den Dolaard zullen ook (actief) lid worden van de AV... Dieren worden tot op heden uitgesloten van onze politieke gemeenschap. In de komende gemeenschap van Den Dolaard echter niet ...

Een ezel is steeds bereid zichzelf te riskeren, in welke situatie dan ook...
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms