Lidmaatschap vzw Den Dolaard
Lid worden van Den Dolaard vzw, Beweging voor Natuur, Dier en Welzijn, kan door hier je contactgegevens achter te laten en aan te geven of je kiest voor een actief of een steunend lidmaatschap. Onderaan dit formulier vind je meer uitleg over het lidmaatschap. Vanaf de leeftijd van 10 jaar kan je lid worden van onze vereniging. Het lidmaatschap is gratis.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Voornaam + Naam *
E-mail *
Adres *
Telefoon- of gsm nummer *
Organisatie (indien geen individueel lidmaatschap)
Ik word/mijn organisatie wordt *
Wil je ons nog iets laten weten?
Over het lidmaatschap
Den Dolaard werd op 20 oktober 2018 opgericht als een 'vereniging zonder winstoogmerk' (een benaming die wij koesteren...). Die dag werden de statuten goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering (ALV): een groep van 27 menselijke en 12 niet-menselijke dieren (de ezels); een bestuursraad werd samengesteld.

Den Dolaard is opgericht als Beweging voor Natuur Dier en Welzijn waarbij natuur en dier 'zuivere middelen' zijn, zonder 'welzijn' als doel.

Deze 'onbestemde' (dolende, want doelloze) vereniging kan je zien als een sociaal experiment ('poging') in de-hiërarchisering & radicale basisdemocratie: de ALV is als overleg-, discussie - en beslissingsforum hét hart van de vereniging; de Raad van Bestuur (RVB) neemt principieel nooit beslissingen (is een macht-zonder-macht), maar bereidt de ALV's voor, voert (samen met een kernteam) uit en volgt op wat door de leden van de ALV in gezamelijkheid wordt beslist.

Er zijn 2 ingangen om mee te doen aan dit experiment. Minimum leeftijd is telkens 10 jaar.

Eerste ingang: als 'passief' lid d.w.z je hebt sympathie voor de zaak, maar blijft liever in de buitenste kring. Je  ontvangt af en toe nieuws over Den Dolaard en wordt ook uitgenodigd voor een ALV, maar hebt daar dan geen formeel stemrecht.

Als je je aangesproken voelt om op 1 of andere manier je schouders mee onder de verdere uitbouw van deze atypische vrijwilligersvereniging te zetten, dan zien wij je graag toetreden als actief lid. Je bent dan bereid om in overleg met de RVB/het kernteam een vrijwillig en zelfgekozen engagement op je te nemen voor de vzw en/of in de vzw zelf. Hoe klein/groot dat engagement is, heb je zelf in handen.

Den Dolaard is actief op heel wat terreinen, gaande van het organiseren van ezelwandelingen, trektochten met ezels, teambuildings, ezelpractica voor studenten, ecologisch begrazingsbeheer mbv ezels voor natuurverenigingen, particulieren en lokale besturen, het bouwen aan een publieke refuge/stilteplek/vrijplaats, het beheren van een ezelboerderij, het verrichten van pedagogisch onderzoek over de inzet van dieren in welzijnspraktijken, het uitwerken van een filosofie van het zwerven, het organiseren van workshops rond levenskunst en zoveel meer... Om dit visueel te maken,  werden de huidige ontwikkelde domeinen in kaart gebracht. Deze kaart kan je een beetje inspireren om uit te maken wat jij (en/of jouw organisatie) zou kunnen betekenen in het verhaal van Den Dolaard.

Als je je opgeeft als actief lid, ontvang je deze kaart en de goedgekeurde statuten. Vooral de doelstellingen en de activiteiten die in deze statuten beschreven staan, zijn zeer lezenswaardig ...

De 12 ezels van Den Dolaard zijn dus ook (actief) lid geworden van de ALV... Dieren worden tot op heden uitgesloten van onze politieke gemeenschap. In de komende gemeenschap van Den Dolaard echter niet ...
Een ezel is steeds bereid zichzelf te riskeren, in welke situatie dan ook...
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy