"ל"ג בעומר", יום ההילולא של התנא רבי שמעון בן יוחאי, היום אותו הוא הגדיר כ"יום שמחתו".
בתלמוד מובאים דבריו של רבי שמעון, שאמר על עצמו: "יכול אני לפטור את העולם כולו מן הדין", וכן מובא שם הביטוי "כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק".
העולם כולו נמצא כעת "בשעת הדחק" שאין דומה לה, וכולנו זקוקים לכוחו של של רבי שמעון כדי "לסמוך עליו" בעת הזו. כולנו משוועים לדמותו של רבי שמעון ש"יפטור את העולם כולו מן הדין" בו אנו נמצאים, שיוציא אותנו מהאפילה לאור גדול, מן הדין אל הרחמים.
יום ההילולא שלו, יום ל"ג בעומר, יום שמחתו, זהו יום של עת רצון לישועות ולמופתים, זהו יום בו נתאחד כולנו ונעתיר תפילה, נבקש שיבוא הנס והמגיפה הנוראה תיפסק!
בספר הראשון שהרבי הוציא לאור, "לוח היום יום", בפתגם ליום ל"ג בעומר, הוא כותב: "אצל אדמו"ר האמצעי היה ל"ג בעומר מהימים-טובים המצויינים (=המיוחדים), היו ויוצאים לשדה, הרבי לא היה נוטל ידיו, אך היה אומר "לחיים" על "משקה", דבר שמטעמי בריאותו היה אסור עליו. היו רואים אז הרבה מופתים. רוב המופתים היו בנוגע לילדים, וכל השנה היה מחכים ומצפים לל"ג בעומר".
**
ביום ל"ג בעומר הקרוב יעלו יהודים על ציונו הקדוש של כ"ק הרבי מליובאוויטש, עם "פדיון נפש" עליו נחתום כולנו, יהודים מהעולם כולו, ויבקשו עבור כולנו, עבור העולם כולו, שהמגיפה הזו תיפסק בקרוב ממש, ונזכה כולנו לגאולה האמיתית והשלמה, הגאולה לה כולנו מייחלים.
כל אחת ואחת מאיתנו יקבל על עצמו החלטה-טובה נפשית, להוסיף באהבת-ישראל בינו לבין זולתו, באחדות-ישראל, ועל ידי כך נהיה ראויים לקבל את הברכה לה כולנו זקוקים, בחיים הפרטיים ובחיים הכלליים. שכולנו, כל אחד ואחת מאיתנו, נתברך בבנים, בבריאות איתנה ופרנסה בהרחבה, ונזכה בקרוב ממש לגאולה האמיתית והשלימה על ידי משיח צדקנו.