Anmälan Ett tryggt föreningsliv - vid oro för ett barn
Tid:
9 oktober, Skellefteå 18:30-21:00 Anderstorpsskolans Aula
10 oktober, Umeå, 18:30-21:00 Vävenscenen

OBS! Åldersgräns 15 år, eller född år 2003.

Föreläsningen är kostnadsfri tack vare våra samverkansparter.

Utskriven anmälan gäller som entrébiljett. Anmälan är bindande! Eventuellt återbud lämnas senast 24h före arrangemanget, annars debiteras en avgift på 100 kr.
_________________________________________________________________________________________________

Att vara aktiv i en förening präglas oftast av glädje, lust och trygghet. Men ibland far barn illa inom föreningslivet. Hur kan vi arbeta för att motverka det? Hur kan vi tidigt uptäcka och slå larm om vi misstänker att något inte är som det ska vara?
Vi ordnar denna föreläsning för att vi vill att barn- och ungdomar ska få vistas i trygga miljöer fria från våld och sexuella övergrepp, omgivna av modiga vuxna som agerar om de misstänker oro för ett barn.

Gästföreläsare under kvällen är Patrik Sjöberg, en av Sveriges mest aktiva och omtyckta föreläsare, värd för alla att lyssna till och lära av. Med livet och karriären som utgångspunkt ger han sin berättelse om erfarenheter från sin tid inom föreningslivet. Han gör det med både djup och humor. Ta del av en röst och en berättelse som inspirerar och berör, som förändrar och förbättrar. Patrik Sjöberg är en föreläsare som ger värde!

Rädda Barnen kommer även att berätta om hur du och din förening kan arbeta för att förebygga och upptäcka mobbing, kränkningar och övergrepp inom föreningslivet.
· Hur kan vi prata med barn om kroppen, integritet och gränser?
· Hur förebygger vi mobbing, kränkningar och övergrepp i föreningen?
· Vad gör vi om vi är oroliga för ett barn?

Arrangörer:
Rädda Barnen Region Nord, Rädda Barnens Lokalföreningar i Skellefteå och Umeå

Samverkansparter
Länsförsäkringar Västerbotten, Västerbottens Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Västerbotten, Skellefteå kommun och Umeå Kommun

Namn *
Your answer
E-post *
Your answer
Organisation/Förening *
Your answer
Vilken föreläsning vill du anmäla dig till? *
Required
Vid föreläsningen i Skellefteå erbjuds det att köpa fika. Är du intresserad av att köpa fika? (Detta är för att vi ska kunna planera mängden fika) *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service