OBRT NET 2022
Hej,

Evo te na stranici prijave za pilot program Obrt net koji prve godine uspostavlja odnos i stvara nove uvjete suradnje za nezavisnu suvremeno plesnu scenu i međuregionalnu razmjenu u Šibeniku. Umjetnici su pozvani dijeliti rad s lokalnom zajednicom u obliku radionica za različite dobne skupine, stvarati i istraživati u rezidencijalnom obliku i predstaviti svoj rad kroz formu plesne predstave.

Molim te da označiš radionicu na koju ćeš doći, a zatim rezerviraš svoje mjesto tako da uplatiš kotizaciju (jako nam je važan taj korak da smanjimo mogućnost otkazivanja u zadnji tren) - podatke ćeš naći na dnu!

Vrijeme održavanja programa:
25.8. - 2.9.2022.

Lokacija: 

Kuća umjetnosti Arsen (Obala hrvatske mornarice 1, 22000, Šibenik)


Veselimo ti se!


Dob (radi određivanja radionica za tebe:) *
MM
/
DD
/
YYYY
Ime i Prezime *
Prijava za radionicu:

Tijelo i glas - Lana Hosni

25.8.2022. - četvrtak

10-13h

Tjelesno-vokalne radionice okupljaju sve one zainteresirane za pokret, tijelo, rad s glasom, zajedničko pjevanje i samoobrazovanje.
Kroz radionicu ćemo se posvetiti upoznavanju, otvaranju i masiranju središnjeg kanala* glasom i dahom.
*središji kanal - anatomska/ emotivna/ energetska/ geometrijska linija koja prolazi od dna zdjelice (i dalje) do vrha glave (i dalje), i obratno. 

Prvi dio susreta posvetit ćemo se osvještavanju daha kroz meditativne sesije i mobilizirati dijelove tijela bitnih za proizvodnju glasa (rezonantne kutije, kukovi, prsni koš, vilica, grlo..)
U drugom dijelu ući ćemo u eksploraciju glasa kroz tijelo i pokret uz individualni i grupni rad. Glas je medij koji svojom vibracijom može doprijeti do kosti, tkiva i tekućina u tijelu te, iako ga često povezujemo s nečim što se manifestira kao zvukovna ekstenzija tijela u prostor koji je izvan nas samih, ima ogroman potencijal paralelno hraniti i sam unutrašnji, intiman prostor tijela. 

U zadnjem dijelu integriramo iskustvo kroz zajedničko (falš friendly) pjevanje višeglasnih melodija.

Kotizacija: 100kn

Clear selection
Prijava za radionicu: 

Tijelo kao tekstura - Roberta Milevoj 

26.-27.8.2022 - petak/subota

10-13h

Tematske radionice suvremenog plesa i pokreta / TRSPP osmišljene su u formi kreativnih (plesnih) susreta u kojima se polaznici različitih dobnih skupina i iskustava upoznaju sa stvaralačkim procesima u radu s tijelom. Radionice su raspoređene u kombinacije različitih tematskih jedinica (pažnja, dah, oblik, prostor, ritam, i dr.) s pažnjom upravo na odnose koje stvaraju takvi pristupi u kretanju. Svaki od navedenih plesnih parametara promatra se kao potencijal za razvijanje plesnog vokabulara s namjerom osvještavanja svjesnog promišljanja o tijelu, pokretu i plesu. 

Radionica na zadanu temu Tijelo kao tekstura započinje s upoznavanjem i postupnim osvještavanjem tjelesnih veza ( s naglaskom na skeletni i mišićni sustav ) koje koristimo kao uporište za cjelovito kretanje u plesu. Umnožavanjem informacija koje potiču povećanu pažnju naspram vlastitog tijela te primanjem imaginativnih, taktilnih i verbalnih uputa, polaznici postupno stavljaju pažnju na doživljaj primljene informacije te razvijaju vlastitu interpretaciju naspram dobivenih informacija putem odabira različitih 'tekstura' u vlastitom kretanju. Teksture označavaju promjene oblikovanja pokreta, upotrebu dinamičkih promjena te raznolikost primjene pojedinih dijelova tijela. Kroz istraživački pristup i improvizacijske alate namjera je postići osviještenost u plesu upotrebljavajući razne mogućnosti pokreta te njegovog oblikovanja unutar tijela, kinesfere i vanjskog prostora. 

Kotizacija: 200kn (dva dana)

Clear selection
PRIJAVA ZA RADIONICU:

ContaKids - Ana Kreitmeyer 

28.8.2022. - nedjelja

10 - 11 h

ContaKids je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja.
Vrijednost same metode je višestruka: dijete razvija motoričke vještine i povjerenje u sebe, dok roditelj razvija povjerenje u svoje dijete i njegove vještine, ali istovremeno uči o vlastitiom tijelu. Stvara se prostor, prilika u kojem se uloge izmjenjuju, u kojem se odrasli mogu prisjetiti što znači biti dijete makar i na trenutak, u kojem roditelj makar i na trenutak pažnju posvjećuje sebi i svom tijelu. I ono što je najvažnije, dijete i roditelj su u procesu učenja zajedno i ravnopravno! 

ContaKids sat se sastoji od niza jednostavnih vježbi koje potiču kordinaciju i orijentaciju u prostoru, razvijaju povjerenje, potiču i razvijaju svijest o vlastitom, ali i drugim tijelima u prostoru, jačaju zajedništvo i grupnu povezanost.
Metoda se namijenjena djeci u dobi od 3-5 godina (iznimno i do 6.g, pogotovo ako je dijete manjeg rasta ili su roditelji/odrasli dovoljno raspoloženi za dizanja i nošenja, tada dapače). 

Kotizacija: 60kn (za par roditelj-dijete)

Clear selection
Rezervacija mjesta za predstavu:

"Sve četiri za jedno
Na rubu dodira i kaosa"

28.8.2022. 19h

Ovaj rad plesne umjetnice Ana Kreitmeyer nastaje u suradnji s izvođačicama Petrom Chel\i, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić, i kasnije u izvedbu ulazi i Marta Krešić; a bavi se idejom koreografije kao zajedničkih mjesta susreta, te načinima (samo)organizacija koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja i odustajanja i otpora.
Unatoč tome, pitamo se kako misliti ples i koreografiju kao naš zajednički prostor i rad?
Kako dijelimo odgovornost za zajedničko?

Autorica: Ana Kreitmeyer
Koreogra\ija i izvedba: Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Martina Tomić i Ana Kreitmeyer/Marta Krešić
Dramaturgija: Mila Pavićević
Prostor: Igor Pauška
Glazba: Hrvoslava Brkušić i Igor Pauška
Vizualno oblikovanje: Igor Pauška
Kostimi: sve zajedno
Koprodukcija: Festival Perforacije

Clear selection

VAŽNO!

Rezervacija mjesta će se potvrditi  tek nakon uplate kotizacije prijenosom sredstava na račun (radi smanjenja mogućnosti otkazivanja dolaska u zadnji tren):

OBRT

HR0723400091160616646 


OPIS:

”Plesna radionica Tijelo i glas” - 100kn

”Plesna radionica Tijelo kao tekstura” - 200kn

"Plesna radionica Contakids" - 60kn

"Plesna radionica paket" - 250kn (Tijelo i glas + Tijelo kao tekstura)

*
Required
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy