Предизвикателства и подходи в преподаването на медийна грамотност в Китай - уебинар с Джослин Форд

В този уебинар американската журналистка и режисьор-документалист Джослин Форд ще сподели своя опит в преподаването на журналистика и медийна грамотност в Китай. Тя ще представи аргументи за спешната необходимост от насърчаване на медийната грамотност като основна човешка компетентност за всички, не само само за гражданите на демократичните общества.

В уебинара ще вземе участие и Ирен У, нейна студентка втори курс, която ще представи независимото си изследване на организациите за проверка на фактите в новини в Китай - държавата, поставена на предпоследно място измежду 180-те страни, класирани от Репортери без граници (Reporters Without Borders) в Индекса за медийна свобода (World Press Freedom Index) за 2023 г. У разкаже за своя опит с медийната грамотност и медийното образование като обучаем в китайската образователна система.

Кога: на 12 октомври 2023 г. от 17:00 часа
Къде: Zoom (ще получите линк за присъединяване в най-малко две писма от Коалицията за медийна грамотност) с наближаване на датата на провеждане на уебинара

Този уебинар се организира от Коалицията за медийна грамотност в рамките на кампанията "Дни на медийна грамотност 2023". Провеждането ѝ за шести път става възможно благодарение на подкрепата на Американското посолство в България с финансиране по програма "Малки грантове"
Име
*
Адрес на електронна поща
*
Професия
*
Можете да отговорите с "предпочитам да не отговарям на този въпрос"
Възраст *
Участвали ли сте досега в събитие, организирано от Коалицията за медийна грамотност?
*
Участвахте ли в някой/и от останалите уебинари, организирани от Коалицията за медийна грамотност в рамките на кампанията "Дни на медийна грамотност"?
*
Откъде научихте за този уебинар
*
Декларация за съгласие за обработване на лични данни
*
Коалицията за медийна грамотност, в качеството на администратор на лични данни по смисъла на Регламент 2016/679 (ЕС), обработва лични данни на своите потребители, събрани чрез информирано съгласие, предоставени доброволно и единствено за определени цели (като регистрация за бюлетин или за участие в събитие). Данните не се предоставят на трети лица при никакви условия, в т.ч. на организациите, които финансират и подкрепят информационно инициативите, във връзка с които са събрани личните данни на потребителите. Данните за потребителите се съхраняват в електронен формат при прилагане на всички необходими технически и оперативни мерки за тяхната надеждна защита от външен достъп и се използват единствено с цел осигуряване на достъп и комуникация с конкретния потребител във връзка със събитие, организирано от Коалицията за медийна грамотност и/или партньорски организации, и единствено за отчетна цел. Всеки потребил, предоставил свои лични данни, може да поиска от Коалицията за медийна грамотност и ще получи отчет за всички данни, събрани за него, както и да оттегли съгласието си за съхраняването им по всяко време.
Ако желаете, можете да отговорите на още няколко въпроса, свързани с темата на този уебинар.
*
Отговорите, които ще дадете, няма да бъдат публикувани и свързани с името Ви никъде. Тези въпроси имат за цел единствено да ни позволяват да придобием по-добра представа за опита и нагласите на участниците в това събитие. Нито един от тях не е задължителен - можете да ги прегледате, без да отговаряте, и направо да се регистрирате за уебинара на 12 октомври.
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy