PAPILLOOMAVIRUSROKOTTEEN TUTKIMUS (HPV) 16–45-VUOTIAILLE NAISILLE
Kiitos mielenkiinnosta tutkimustamme kohtaan!
Suurin osa tutkimusryhmistä on jo täynnä, mutta 16-26-vuotiaita mahtuu vielä mukaan joillakin paikakunnilla.
___________________________________________________________________________________________
ITÄ-HELSINGIN ROKOTETUTKIMUSKLINIKALLA tutkimukseen otetaan mukaan vielä 16-26-vuotiaita naisia.

TURUN JA PORIN ROKOTETUTKIMUSKLINIKOILLA tutkimukseen otetaan mukaan vielä 16-21-vuotiaita naisia.

Täytä ja lähetä alla oleva lomake, kun haluat ilmoittautua tutkimukseen tai saada siitä lisätietoa. Rokotetutkimusklinikan terveydenhoitaja ottaa sinuun yhteyttä. Tietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään. Emme luovuta yhteystietojasi muille, eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin kuin tähän tutkimukseen.

HPV-ROKOTTEEN TUTKIMUS
tämä vaiheen III rokotetutkimus on tarkoitettu 16–45-vuotiaille naisille. Tutkimuksella selvitetään jo käytössä olevan Gardasil®9-HPV-rokotteen tehoa 27–45-vuotiailla naisilla verrattuna 16–26-vuotiaisiin naisiin. Kaikki tutkimukseen osallistuvat saavat kolme annosta Gardasil®9-HPV-rokotetta. Rokote on käytössä Yhdysvalloissa ja sillä on myyntilupa Euroopassa.

Gardasil®9-HPV-rokote on laajempitehoinen kuin Suomessa kansallisen rokotusohjelman mukaan 11–13-vuotiaille nuorille annettava HPV-rokote (Cervarix®), joka tehoaa kahteen papillooma-virustyyppiin (16 ja 18). Gardasil®9-rokote tehoaa yhdeksään virustyyppiin (6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 ja 58)), jotka aiheuttavat suurimman osan kohdunkaulan syövistä ja kondyloomista.

Ihmisen papilloomavirus (HPV) on sukupuoliteitse tarttuva virus, jonka saa noin 7 ihmistä 10:stä elämänsä aikana. Suurin osa papilloomaviruksen aiheuttamista infektioista paranee itsestään, mutta tietyt virusmuodot ovat vaarallisia aiheuttaen syöpää ja syövän esiasteita esimerkiksi kohdunkaulassa. Suomessa sairastuu vuosittain n. 160 naista kohdunkaulan syöpään. Toiset virustyypit aiheuttavat visvasyyliä eli kondyloomia. Gardasil®9-rokotteella voidaan ehkäistä valtaosa HPV-tartunnoista, se suojaa myös näiltä kondyloomaa aiheuttavilta virustyypeiltä.

Merck: V503-004
EudraCT: 2015-005093-38

16-26-vuotiaat voivat vielä osallistua tutkimukseen!
Etu- ja sukunimi
Your answer
Ikä
Your answer
Puhelinnumero
Your answer
Sähköposti
Your answer
Lähin rokotetutkimusklinikka
Sain tiedon tutkimuksesta
Palautetta, kysymyksiä?
Mikäli sinulla on tästä tutkimuksesta jotain kysyttävää, kerro se meille, kiitos!
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms