EVS érdeklődő - jelentkezési lap
Kedves EVS Érdeklődő!
Szia!

Ha ezt az űrlapot korábban bármikor már kitöltötted, akkor ne töltsd ki újra!

Amennyiben érdeklődsz az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) iránt, és a közeljövőben szeretnél csatlakozni a külföldön önkéntes munkát vállaló magyar fiatalok táborához, jó helyen jársz.
Az Erasmus+ Program lehetővé teszi a 17-30 éves fiatalok számára, hogy az Európai Unió pénzügyi támogatásával legfeljebb 12 hónapon át külföldön önkéntes tevékenységet folytassanak.
Az önkéntesek, amellett, hogy a helyi közösség számára hasznos tevékenységet folytatnak, új készségeket és nyelvet tanulnak, és más kultúrákat fedezhetnek fel. A program elősegíti a fiatalok önállósodást, személyiségfejlődését és munkatapasztalat szerzését is.

Néhány sajátos kitétel:

Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy a Fiatalok a Vidékért Egyesület ezen az űrlapon hosszú távú EVS projektekre toboroz résztvevőket. A hosszú távú önkéntesség 2 hónapnál hosszabb, de mi, mint küldő szervezet elsősorban 6-12 hónapos önkéntes projektekkel foglalkozunk. Rövidtávú EVS-re ezen az űrlapon ne jelentkezz!!! Az ilyen projektekre külön felhívást és jelentkezési lapot hozunk létre. Ezeket a felhívásokat "EVS önkéntesek" Facebook oldalunkon találod.

A szellemi fogyatékkal élők segítésére irányuló projektekben olyan önkéntesek részvételét támogatjuk csak, akik szakmai végzettséggel vagy gyakorlattal rendelkeznek ezen a sajátos területen, mivel mi nem rendelkezünk megfelelő mentori háttérrel szakmai és lélektani felkészítésüket illetően.

Egyesületünk, mint EVS küldő szervezet, kizárólag programországokba küld önkénteseket (EU országok + Norvégia, Liechtenstein és Izland). A szintén programországnak számító Törökországba és Macedóniába nem küldünk önkénteseket. Ha a fent megadott programországokon kívül szeretnél önkéntes lenni, ne töltsd ki ezt a jelentkezési lapot!

A FIVE csak a 18. évüket betöltött résztvevőket küldi EVS-re (az önkéntes szolgálat megkezdésének napján legyél legalább 18 éves).

Fontos tudnod, hogy

- a kérdőív kitöltésével nem kötelezed el magad az EVS program iránt. A válaszadást érdeklődésként értelmezzük, és arra válaszként tájékoztató e-mail-eket küldünk, melyben többek között azt is megírjuk, hogy miben és hogyan tudunk segíteni számodra.

- annak érdekében, hogy fogadó szervezetre találj, a te aktív közreműködésedre is szükség lesz;

- az EVS-ben való részvétel ingyenes, ezért mi nem kérünk tőled semmilyen részvételi vagy szolgáltatási díjat, sőt az egyesületbe sem kell belépned;

- minden további, köztünk zajló kommunikáció során tegeződünk, így te is bátran tegezz minket ismeretlenül is;

- ezt az űrlapot csak egyszer töltsd ki, még akkor is, ha több, általunk hirdetett EVS projektre jelentkezel.

És végezetül egy jó tanács: EVS azokból lesz, akik maguk is tesznek érte!


Üdvözlettel:

Mokos Béla
Fiatalok a Vidékért Egyesület
elnök

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Additional Terms