EVS érdeklődő - jelentkezési lap
Kedves EVS Érdeklődő!
Szia!

Amennyiben érdeklődsz az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) iránt, és a közeljövőben szeretnél csatlakozni a külföldön önkéntes munkát vállaló magyar fiatalok táborához, jó helyen jársz.
Az Erasmus+ Program lehetővé teszi a 17-30 éves fiatalok számára, hogy az Európai Unió pénzügyi támogatásával legfeljebb 12 hónapon át külföldön önkéntes tevékenységet folytassanak.
Az önkéntesek, amellett, hogy a helyi közösség számára hasznos tevékenységet folytatnak, új készségeket és nyelvet tanulnak, és más kultúrákat fedezhetnek fel. A program elősegíti a fiatalok önállósodást, személyiségfejlődését és munkatapasztalat szerzését is.

Néhány sajátos kitétel:

Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy a Fiatalok a Vidékért Egyesület ezen az űrlapon hosszú távú EVS projektekre toboroz résztvevőket. A hosszú távú önkéntesség 2 hónapnál hosszabb, de mi, mint küldő szervezet elsősorban 6-12 hónapos önkéntes projektekkel foglalkozunk. Rövidtávú EVS-re ezen az űrlapon ne jelentkezz!!! Az ilyen projektekre külön felhívást és jelentkezési lapot hozunk létre. Ezeket a felhívásokat "EVS önkéntesek" Facebook oldalunkon találod. Továbbá vedd figyelembe, hogy 3-4 hónapos EVS projektek gyakorlatilag nem léteznek. Ha tehát 1-4 hónapos EVS projektet keresel, ne töltsd ki ezt az űrlapot!!!

A szellemi fogyatékkal élők segítésére irányuló projektekben olyan önkéntesek részvételét támogatjuk csak, akik szakmai végzettséggel vagy gyakorlattal rendelkeznek ezen a sajátos területen, mivel mi nem rendelkezünk megfelelő mentori háttérrel szakmai és lélektani felkészítésüket illetően.

Egyesületünk, mint EVS küldő szervezet, kizárólag programországokba küld EVS önkénteseket (ezek listáját a kérdőívben megtalálod), leszámítva ezek közül Törökországot és Macedóniát, ahová átmenetileg nem küldünk önkénteseket. Ha ezekben az országokban szeretnél önkéntes lenni, ne töltsd ki ezt a jelentkezési lapot!

A FIVE csak a 18. évüket betöltött résztvevőket küldi EVS-re (az önkéntes szolgálat megkezdésének napján legyél legalább 18 éves).

A FIVE, mint Magyarországon bejegyzett és akkreditált EVS küldő szervezet kizárólag Magyarországon élő fiatalokat küldhet EVS önkéntesként külföldre. Ebből következően a résztvevő állampolgársága nem számít.

Fontos tudnod, hogy

- a kérdőív kitöltésével nem kötelezed el magad az EVS program iránt. A válaszadást érdeklődésként értelmezzük, és arra válaszként tájékoztató e-mail-eket küldünk, melyben többek között azt is megírjuk, hogy miben és hogyan tudunk segíteni számodra.

- minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy fogadó szervezetre találj, de ehhez a te aktív közreműködésedre is szükség lesz.

- az EVS-ben való részvétel ingyenes, ezért mi nem kérünk tőled semmilyen részvételi vagy szolgáltatási díjat, sőt az egyesületbe sem kell belépned.

- minden további, köztünk zajló kommunikáció során tegeződünk, így te is bátran tegezz minket ismeretlenül is.

És végezetül egy jó tanács: EVS azokból lesz, akik maguk is tesznek érte!

Friss információ (2017.11.05): Az EVS programot az Európai Bizottság 2018. január 1-től megszünteti. A 2017-ben támogatást nyert projektek még megvalósulnak 2018 és 2019 folyamán. Az EVS szervezetek azonban újabb pályázatokat már nem nyújthatnak be a jövőben. Ez azt jelenti számodra, hogy mostantól már csak last minute EVS lehetőségeket csíphetsz el. Minderről bővebben olvass webhelyünkön: www.fve.hu
Mostantól nem küldünk tájékoztató leveleket (e-mail) az érdeklődők számára. Minden lényeges EVS információ megtalálható weboldalunkon. Egyedi kérdéseket a mokos.bela@fve.hu cím írjatok. Csak olyan kérdésekre válaszolunk, amelyekre nem található válasz weboldalunkon, tehát arra kérünk benneteket, először olvassátok át a www.fve.hu oldalon leírtakat.

Üdvözlettel:

Mokos Béla
Fiatalok a Vidékért Egyesület
EVS koordinátor, elnök

Kérünk, add meg a teljes neved. *
Your answer
Telefonszámod (pl. +3670 331 6423)
Kérjük add meg telefonszámod.
Your answer
Skype címed
Kérjük add meg skype címed (ha van), hogy akár ezen keresztül is felvehessük veled a kapcsolatot.
Your answer
E-mail címed *
Kérjük add meg e-mail címed, hogy felvehessük veled a kapcsolatot.
Your answer
Jelenleg hol élsz? Csak a várost/települést add meg! *
A program szabályainak értelmében magyarországi küldő szervezet csak Magyarországon élő fiatalok számára végezhet EVS küldési tevékenységet. Ha külhoni magyar vagy, akkor NE TÖLTSD KI ezt az űrlapot, nem tudunk segíteni!
Your answer
Születési idő *
A születési idő alapján tudjuk meg, hogy az EVS program szabályai értelmében életkorod alapján beletartozol-e a program 18-30 éves célcsoportjába.
MM
/
DD
/
YYYY
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms