Enquête: Is quinoateelt iets voor jou?

In 2019 ging het project ‘Quinoa Lokaal’ van start. ILVO, Inagro en Praktijkpunt Landbouw sloegen de handen in elkaar om quinoateelt ruimer ingang te doen vinden in Vlaanderen. Sindsdien steeg het areaal van circa 25 naar bijna 50 hectare quinoa. We geloven dat deze nieuwe teelt voor nog meer Vlaamse landbouwers kansen inhoudt. Zo ligt er al lokale quinoa in twee grootwarenhuisketens, maar bieden de meeste supermarkten enkel importproduct aan. En voor verkoop in de korte keten heb je met quinoa een product in handen dat veel minder verkooppunten heeft dan bijvoorbeeld aardappelen of groenten. Of is het daarentegen contractteelt dat akkerbouwers kan motiveren om quinoa in hun teeltplan in te lassen? Laat ons weten waarom je de teelt van quinoa wel of niet overweegt.

Sign in to Google to save your progress. Learn more

Heb jij al gehoord van de lokale teelt van quinoa?

*
Required

De teelt van quinoa wordt vanuit het Europees en Vlaams landbouwbeleid ondersteund via de (pre-)ecoregeling. Doet een subsidie van maximaal 600 euro per hectare jou nadenken over quinoateelt?

*
Required
Wat is de reden dat jij tot op heden nog niet koos voor quinoa? 
*
Required
Wat zou jou de teelt van quinoa doen overwegen?
Bij gebrek aan erkende herbiciden moet de onkruidbestrijding voor quinoa door wiedeggen en schoffelen gebeuren. Hoe kijk je daar tegenaan?
*
Required
Voor het drogen en schonen van quinoa moet de oogst naar Wallonië of Nederland vervoerd worden, en vervolgens gaat de geschoonde partij weer op transport. Is dat een drempel?
*
Required
Denk je dat het veranderend klimaat de lokale teelt van quinoa een duw in de rug gaat geven?
*
Required
Wat kunnen de projectpartners nog doen ter ondersteuning van quinoateelt?
*
Required

Heb jij interesse in quinoateelt en mogen we jou contacteren? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan brengen we jou onder meer op de hoogte van de groepsaankoop zaaizaad voor quinoa.

Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy