2017.május 23. (kedd) 10-13h. Mobilisesme fórumra jelentkezési lap
Meghívó

2017.május 23-án (kedden) 10-13h. A Mobilisesme külföldi tapasztalatszerzési programban való részvételre felkészítő fórum. Helyszín: Bp.VI.ker. Bajza u.54. Nemzetek Háza

Program: A”Mobilisesme” uniós KKV kiutazási program bemutatása, személyes konzultáció és a regisztráció és nemzetközi partnerkeresés segítése. (A nemzetközi online regisztrációhoz laptopot, tabletet vagy okostelefont hozzon magával.)

Mi az a Mobilisesme KKV-program, amelyben eu-s támogatással utazhat cégünk dolgozója másik uniós országba?

A Mobilisesme program keretében a cégek EU-támogatással küldhetik külföldre alkalmazottjukat, ill.a mikrovállalatoknál (max. 9 főig) a cég tulajdonos-ügyvezetője is utazhat. Hova? Bármely EU 28 és a 5 csatlakozó országba, 2-4 hetes szakmai tapasztalatot szerezni. (Nem munkavállalás!) Koncepciójában hasonló az egyetemisták Erasmus programjához, de a Mobilisesme a cégeknek nyújt külföldi tapasztalatszerzési lehetőséget. Olyan mértékű idegen nyelvismeret szükséges, amely a szakmai program előkészítéséhez és megvalósításhoz szükséges. Értelemszerűen, a szakmai gyakorlat önálló előkészítéséhez és megvalósításához idegen nyelvismeret szükséges, a legelőnyösebb az angol.

A MobiliseSME uniós kísérleti projekt célja, a tanulás, a vállalatok közötti kapcsolatok javítása, az alkalmazottak szaktudásának elmélyítése. A külföldi út eredményeként a KKV-k növelik versenyképességüket az együttműködés, és új üzleti lehetőségek megnyitása révén, míg a szakképzett munkavállalóik új készségeket és tudást sajátítanak el a nemzetközi tapasztalat során. A programba beregisztrált külföldi cégekhez lehet kiutazni más országokba. A kiküldött magyar dolgozónak a PÁTOSZ, a hazai Nemzeti Kapcsolattartó Szervezet folyósítja a támogatást, miközben a küldő munkahelye a kiküldés alatt is folyósítja neki a fizetését. Amennyiben Ön egy már jelenleg is létező üzleti partneréhez szeretne kiutazni, az is megoldható, amennyiben a fogadó vállalat is beregisztrál a Mobilisesme program nemzetközi rendszerébe. Mind a küldő, mind a fogadó cégnek be kell regisztrálni a kifejezetten erre a célra létrehozott nemzetközi rendszerbe. http://matchmaking.mobilisesme.eu/

Fontos! 2017.június 30-ig haza kell érni a külföldi szakmai gyakorlatról!

A támogatás mértéke célország-függő, 800-1,200 €uro között, (a konkrét listát lásd www.patosz.hu -n) Az összeg elegendő a takarékos utazásra, szállásra és megélhetésre (20%-kal több, mint más, hasonló eu-s csereprogramban.) Az ösztöndíj 30-50% indulás előtt /közben, a másik 50%-át a zárójelentés leadását és elfogadását követően kapja meg a kiküldött.

Részletes feltételek: A PÁTOSZ oldaláról (www.patosz.hu) letölthetők "MobiliseSME" tájékoztató dokumentumai, a részletes feltételek és a jelentkezők által a PÁTOSZ magyar Nemzeti Kapcsolattartó Szervezethez beküldendő dokumentumok és jogosultságot igazoló iratok.

A 33 országot átfogó nemzetközi KKV program hazai vezetője a Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ), amely a - saját csatornáin kívül - a legrangosabb hazai KKV-szövetségek, kamarák és más szervezetek közreműködésével nyit lehetőséget a hazai mikro-, kis-, és középvállalatoknak a nemzetközi kapcsolatépítésre és szakmai tapasztalatok megszerzésére. (Nem munkavállalásra!) Ha az Ön cége szeretne részt venni ebben a nemzetközi KKV- programban, akkor regisztráljon a május 15-i tájékoztató rendezvényre. Max. 40 fő! Várjuk jelentkezését!
Részletes információ: Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) www.patosz.hu

További információ: mobilisesme@patosz.hu, mobilisesme@gmail.com,
Maróczi Imre projektmenedzser (-30-940-3240
dr. Borbély Szilvia projekt asszisztens (-30-268-6997)

1. Mi az Ön neve? *
2. Az Ön emailcíme? *
3. Mi az Ön mobilszáma?
4. A kiküldő cég neve?
5. Mennyi időre utazna ki?
6. Melyik országba utazna?
7. Van-e olyan partnercég, amelyik Önt/alkalmazottját fogadná?
8. Melyik ágazatba sorolja a cégét- keres partnert?
9. Egyéb észrevétel?
A programmal kapcsolatos kérdésekre majd a május.15-i fórumon válaszolunk!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy