Miért (nem) leszek pedagógus? - vendégünk dr. Szontagh Pál!
Márciusban is kitűnő szakemberrel és nagyszerű előadással folytatódik a Mentor(h)áló Pedagógiáról másképp c. sorozata Szegeden, a Somogyi-könyvtárban.

Következő vendégünk Dr. Szontagh Pál, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója, a Károli Gáspár Református Egyetem főiskolai docense!

Az előadás időpontja: 2022. március 10. csütörtök 17.00-18.30
Az előadás címe: Miért (nem) leszek pedagógus?
Az előadás helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, 6720 Szeged, Dóm tér 1-4.

Az előadáson való részvétel most is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Figyelem: erre az előadásra kizárólag azok jelentkezését várjuk, akik személyesen részt tudnak venni a programon!

"A pedagóguspálya vonzereje, a pályára kerülők száma, színvonala, motivációja évtizedek óta foglalkoztatja a nemzetközi és hazai szakmai nyilvánosságot. Mára már a szélesebb társadalmi közbeszédnek is tárgya a pedagógushiány, és ezzel összefüggésben a pedagógus-utánpótlás kérdése.

Dr. Szontagh Pál pályáját általános iskolai tanárként kezdte, igazgatóhelyettesként majd igazgatóként folytatta. 2013 óta a szaktanácsadással, továbbképzéssel foglalkozik, 2014 óta vesz részt a pedagógusképzésben.
A Református Pedagógiai Intézet igazgatója, a Károli Gáspár Református Egyetem főiskolai docense, az ELTE PPK óraadó oktatója.

Hipotézise szerint napjainkban a pedagógus pálya (beleértve annak egzisztenciális, szervezeti és infrastrukturális feltételeit is) iránti motiváció eltér a nevelés-oktatás hivatása iránti elkötelezettség mértékétől (amely megélhető informális, vagy a köznevelési intézményrendszeren kívüli formában is).

Miért (nem) leszek pedagógus? című monográfiájában összesen 792 pedagógushallgató megkérdezésével gyűjtött adatokat az alsófokú pedagógusképző felsőoktatásban tanulók pálya- és hivatásmotivációjáról. Kutatásának eredményei figyelemre méltó társadalmi és oktatásszervezési összefüggésekre mutatnak rá."

Dr. Szontagh Pál nagyszerű előadó, s nem mellesleg széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az oktatási rendszer (ezen belül is a pedagógusok képzésének) különböző szintjeiről, területeiről.

Az előadáson való részvétel most is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

FIGYELEM!
Regisztrációmmal előzetes hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy az alábbiakban megadott e-mailcímemre a rendezvény szervezője, az SZTE JGYPK Mentor(h)áló Pedagógiai Szolgáltató Központ (6725 Szeged, Hattyas u. 10.) a későbbiekben hírleveleket küldjön. A hírlevélről - külön kérés/jelzés esetén - le lehet iratkozni.


Sign in to Google to save your progress. Learn more
A résztvevő neve (minden jelentkezőt kérünk külön regisztrálni!) *
A résztvevő intézménye *
A résztvevő beosztása *
E-mail: *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy