Kérdőív kis és középvállalkozások részére
Cím nélküli
KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ
Az üzleti világban a várakozások erőteljesen kapcsolatban állnak a jövőbeli bizonytalanságok kezelési módjával. A jelen kérdőív a magyarországi KKV-k várakozásokhoz kötődő megítélését és a jövőbeli bizonytalanság kezelési mechanizmusát, valamint az alkalmazott, hagyományostól eltérő, gyakorlati finanszírozási eszköztárukat (bootstrap finanszírozás) vizsgálja, különös tekintettel a támogatás- orientált stratégiák jellemzőire.
A kérdőív első szakasza a pénzügyi és gazdasági válságot megelőző, valamint a 2008-2010 során alkalmazott bizonytalanságkezelési stratégiákkal foglalkozik. A második szakasz azt vizsgálja, hogy a válságot követően hogyan változott a válaszadók hozzáállása az egyéb bizonytalanságok és kockázatok kezelését illetően, illetve milyen finanszírozási megoldásokat alkalmaznak a gyakorlatban. A kérdőív harmadik szakaszában a vizsgált vállalatok által esetlegesen követett támogatás-orientált finanszírozási stratégiák jellemzőit vizsgáljuk.
KUTATÁSI KÉRDÉSEK
A magyarországi üzleti szereplők várakozásokhoz kötődő megítélését és a jövőbeli bizonytalanság kezelési módja hogyan változott a válságot követő években? Milyen hasonlóságok és eltérések tapasztalhatók a bizonytalanság kezelése tekintetében a már működő és az újonnan alakult vállalkozások között?
A követett támogatás-orientált vállalati finanszírozási stratégiák és az ennek során alkalmazott szemlélet hogyan befolyásolja a vállalat rövidtávú működési, középtávú operatív, valamint a közép-, hosszú távú stratégiaalkotási képességét?
H1: A magyar KKV-k gyakrabban követnek támogatás-orientált finanszírozási stratégiákat.
H2: A támogatás-orientált szemlélet korlátozza a vállalatok stratégiaalkotási képességét.
H3: A rövid távra fókuszáló vállalatok erőteljesebben kiszolgáltatottak a politika és gazdasági környezeti tényezőknek.
H4: A magyar KKV-k bizonytalanság kezelési mechanizmusai nem változtak jelentős mértékben a válságot követően.
H5: A válság után létrehozott szervezetek a bizonytalanságokra adott válaszai piac- és működésorientáltak. A már a válság előtt működő szervezetek a bizonytalanságokra adott válaszai erőteljesebben megjelennek stratégia és humán területeken.

Követelmény a válaszadó személyét illetően: kompetens döntéshozó pénzügyi/vezetési/stratégiai területeken; ügyvezető, ügyvezető helyettes, igazgató, közreműködő tulajdonos

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service