Kan vi snacka om islamofobi?

Vi vill förstå hur islamofobi, otrygghet och rasism påverkar barn och unga. Detta för att kartlägga till vår kommande kampanj om islamofobi. 

Rädda Barnens Ungdomsförbund är ett queerfeministiskt och antirasistiskt förbund av barn, för barn, med verksamhet som bygger på frivilligt engagemang. Vi kämpar för att barns tankar, åsikter och erfarenheter ska tas på allvar i alla lägen och behöver din hjälp med att fylla i följande enkät som underlag för vår kommande kampanj.

Islamofobi är ett begrepp som kan definieras som fördomar och hat mot islam och muslimer genom rasism, diskriminering, trakasserier, våld och liknande. Dessa handlingar och bruk som angriper, exkluderar eller diskriminerar människor på grund av att de är eller antas vara muslimer och associeras till islam betyder islamofobi. 

Läs mer om oss och kolla in vår Instagram @rbuf

Om du har några frågor om enkäten mejla till kampanj@rbuf.se.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
GDPR
När du lämnat in dina svar godkänner du att vi använder dina personuppgifter enligt lagen om GDPR. Din delaktighet är frivillig och du kan närsomhelst avsluta enkäten. Exakt hur vi använder dina uppgifter kan du läsa här: https://rbuf.se/wp-content/uploads/2018/06/Integritetspolicy-RBUF.pdf 
Hjälp oss att sprida vår enkät till barn och unga!
Hur gammal är du? *
Vilket kön har du? Med kön menar vi könsidentitet *
Var bor du? *
Här kan du skriva antingen stad, kommun eller namnet på din landsbygd.
Identifierar du dig som muslim? *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy