INSTÄLLD! Båttur till islomsvatten 17 mars 2018
BÅTTUREN INSTÄLLD!
------
I samband med Club300:s årsmöte i Varberg anordnar föreningen en båttur med M/S Clipper ut till viktiga övervintringsområden för många sjöfåglar. I området ute vid Fladen och Lilla Middelgrund övervintrar lommar, tretåiga måsar, alkor och en del dykänder. Vi försöker på bästa sätt utforska och finkamma områdena i jakt på islommar, spetsbergsgrisslor och överraskningar.

Vi tar oss också söderut, mot den danska ön Anholt, och närmar oss de grund där såväl vitnäbbade som svartnäbbade islommar övervintrar varje år. Danska skådare har vid ett antal båtturer till områdena lyckats se flertalet vitnäsor och enstaka svartnäsor. Vi hoppas förstås på liknande resultat!

Mars är knappast den bästa tiden på året för att söka efter havsfåglar som stormsvalor, liror och labbar som annars brukar vara målet med liknande båtturer. Men självklart gör vi ändå ett försök med chumming, det vill säga att med "bete" beståendes av fiskrens, fiskolja med mera locka till sig havsfåglar.

Båten avgår från Varbergs hamn under morgonen 17 mars och siktar på att vara ute till havs under 6-8 timmar. Åter i land välkomnar vi alla till Folkets hus i Varberg kl 15:30 för Club300:s årsmöte med efterföljande pub där nya kryss eller dippar kan avhandlas. Båtturen är öppen för alla Club300-medlemmar men kräver anmälan, det finns 30 platser och priset är satt till 300 kr per person (specialpris vid detta tillfälle). Det är förstås först till kvarn - tider, samlingsplats och mer information om turen skickas ut till anmälda!

På båten finns en enklare servering där smörgåsar, korv med bröd, läsk och annan lättare förtäring erbjuds. Kaffe/te ingår i avgiften under hela turen medan övrigt är något man får stå för själv. Det finns även möjlighet att på förhand beställa lunchbaguetter för 85 kr samt revbensspjäll med potatissallad för 120 kr - notera att förbeställning krävs vilket görs i formuläret nedan! Medhavd mat är förstås helt okej att äta på båten.

Det finns möjlighet att gå in och vara inomhus under turen, även om vi förstås hoppas att så många som möjligt hjälper till att spana av horisonten...

Turen ställs in vid vindar på över 10 m/s, vid för höga vågor eller vid andra mycket besvärande omständigheter. Detta meddelas senast 24 timmar före avgång och sker per sms till respektive mobilnummer ni lämnar i anmälningsformuläret. Vill ni mot förmodan avanmäla ert intresse sker detta senast en vecka före avfärd, då lämnas platsen över till nästa på tur anmälda person.

Namn (för- och efternamn) *
Your answer
Medlemsnummer *
Your answer
Mejladress *
Your answer
Mobilnummer *
Your answer
Mat på båten?
Korv med bröd samt fika finns på båten, kräver ej förbeställning.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.