Barokkitanssin tiiviskurssi
Oulun Vanha Musiikki 2019 -festivaalin yhteydessä järjestetään kaksi barokkitanssin tiiviskurssia (90 min). Ensimmäinen kurssi on kaikille avoin ja jälkimmäinen on suunnattu tanssin ammattilaisille ja tanssinopiskelijoille. Molempien CityDancen tiloissa pidettävien kurssien hinta on 30 €/90 min.

Opettajana kursseilla on tanssipedagogi, Nordic Baroque Dancers -ensemblen perustaja ja taiteellinen johtaja Karin Modigh, joka myös esiintyy tanssija-koreografi Noah Hellwigin ja barokkiviulisti Peter Spisskyn luotsaaman Oulun barokkiorkesterin kanssa festivaalin pääkonsertissa Madetojan salissa 10.2.2019 klo 15. (https://www.ticketmaster.fi/event/oulun-vanha-musiikki-2019-barokkitanssin-taikaa-lippuja/248519)

Karin kokee barokkitanssin oman liikkeensä äidinkieleksi. Hän on saanut peruskoulutuksensa Tukholman tanssiyliopistossa ja pyrkiessään löytämään barokkitanssin ytimen ja sydämen jatkoi opintojaan Ranskassa mm. Marie-Geneviève Massén, Françoise Denieaun, Irène Gingerin ja Béatrice Massinin ohjauksessa. Vuodesta 2010 hän on asunut Pariisissa harjoittaen kansainvälistä uraa niin tanssijana, koreografina ja ohjaajana kuin varhaiseen esittämisperinteeseen erikoistuneena opettajana.
Lisää Karinista täällä: http://www.baroquedancers.se/en/karin-modigh/

Kurssiajat:

Kaikille avoin kurssi to 7.2.2019 klo 19.15 - 20.45
Kurssi ammattilaisille/tanssinopiskelijoille pe 8.2.2019 klo 15.15 - 16.45

Kurssien sisällöstä:
Barokkitanssi-nimitystä käytetään niin 1600-1750 -luvuilla muistiin merkityistä koreografioista kuin kyseisen aikakauden tyyliin koreografioidusta nykytanssista. Rebel sävelsi teoksensa Le Caractères de la Danse (tanssin karakterit) vuonna 1715 ja aikakauden kuuluisimmat ballerinat Pariisissa ja Lontoossa tekivät siihen soolokoreografioita ja esittivät niitä. Tämä teos vaatii esittäjiltään (sekä muusikoilta että tanssijoilta) huikeaa muuntautumiskykyä, sillä kymmenessä minuutissa tulee esitellä yksitoista eri karakteria.

Näillä tiiviskursseilla lämmittelyn jälkeen Karin Modigh johdattelee barokkitanssin saloihin muutamien Les Caractères de la Danseen sisältältyvien lyhyiden tanssinumeroiden luonteenomaisten erityispiirteiden avulla. Osallistujat saavat käsityksen niin barokkitanssin yleisimmistä askelista ja liikkeistä kuin myös bourréen, chaconnen ja giguen rytmisistä eroavaisuuksista.
Ammattilaisille/tanssinopiskelijoille suunnatulla kurssilla paneudutaan lisäksi käsien liikkeisiin ja koko vartalon koordinaatioon.

Sitovat ilmoittautumiset 31.1.2019 mennessä, ilmoittautumisajan päätyttyä lähetämme maksutiedot sähköpostilla.

Etunimi *
Your answer
Sukunimi *
Your answer
Sähköposti *
Your answer
Puhelinnumero *
Your answer
Osallistun *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service