Inscripcions tallers Mercat de Tecnologia
Formulari d'inscripció als tallers petits i grans del mercat de tecnologia 2016
Cognoms
Your answer
Nom
Your answer
Grup Classe
Tria de tallers petits
Per la inscripció als tallers petits cal indicar-ne l'ordre de preferència, a cada taller es pot inscriure un màxim de 14 alumnes entre 3r i 4t.
Els tallers tenen una durada d'entre 40 i 50 minuts.
B • BOMBERS: MECÀNICA APLICADA A LES EMERGÈNCIES Descripció del taller: El taller consisteix a demostrar les lleis de la palanca i el funcionament de les politges i altres màquines simples. Farem veure com es pot estalviar molt d’esforç a l’hora de fer un treball. Aquestes demostracions estan relacionades amb moltes de les feines dels bombers. Molta part de la maquinària que utilitzem, des de l’instrument més senzill a l’aparell més complicat, està basada en principis bàsics de mecànica com els que es mostraran en aquest taller. Els alumnes manipularan directament els diferents sistemes mecànics que hi haurà al taller.
Prioritat màxima
Prioritat mínima
D • CRISTAL·LOGRAFIA: Com creixen els cristalls? Descripció del taller: En el taller s’explica què és la matèria cristal·lina i els diferents sistemes cristal·lins que hi ha a la natura. Per veure com es formen els cristalls en temps real, es preparen solucions saturades que permeten observar sota l’objectiu d’un microscopi, com nucleen i creixen els cristalls i com van agafant la seva forma característica.
Prioritat màxima
Prioritat mínima
I • GAMIFICACIÓ: HABILITATS D’EMPRENEDORIA Descripció del taller: En aquest taller s’aprendrà tot un conjunt d’habilitats que tot emprenedor sigui quin sigui el seu àmbit d’actuació ha de tenir per poder assolir amb èxit un procés de creació d’empreses. També es pretén treballar per desenvolupar entre els participants el taller les eines necessàries per despertar d’inquietud per l’emprenedoria. La creativitat, la innovació, el treball en equip, les tècniques de resolució de problemes, habilitat comunicatives, importància de aptitud i actitud a davant de les situacions quotidianes del dia a dia…. són algunes de les habilitat que mitjançant la teoria del joc es pretén aprendre i desenvolupar.
Prioritat màxima
Prioritat mínima
J • GARRINATOR-IV: El repte de construir un robot per a una competició Descripció del taller: Es mostrarà un robot, el Garrinator-IV, creat per l’equip Garrins Metàl·lics de la UVic-UCC que haurà competit de l’1 al 3 d’abril al torneig internacional de robòtica First Tech Challenge 2016 a Eindhoven (Holanda). Presentaran el seu projecte i faran una demostració pràctica del repte que han de resoldre aquesta temporada.
Prioritat màxima
Prioritat mínima
M • L’ENERGIA A CASA NOSTRA Descripció del taller: En el taller s’explicarà com es consumeix l’energia a casa nostre, què hi ha darrera els endolls i interruptor que podem engegar el llum quant volem, i també es parlarà de com podem estalviar. Es farà part teòrica i una part pràctica mostrant consums instantànis d’alguns aparells per tal de veure com podem reduir aquests consums i la importància de reduir-los.
Prioritat màxima
Prioritat mínima
P • MÒBILS I MECATRÒNICA Descripció del taller: En aquest taller es veuran algunes aplicacions pràctiques en què es demostra com els telèfons mòbils es poden utilitzar per a supervisar i controlar diferents elements mecatrònics.
Prioritat màxima
Prioritat mínima
T • SAPS COM FUNCIONA EL TEU COR? Descripció del taller: El cos humà genera multitud de senyals que podem mesurar amb petits dispositius electrònics. Aquests senyals donen molta informació sobre com funciona el nostre cos. En aquest taller s’explicarà com podem adquirir senyals de l’activitat elèctrica del cor, mitjançant uns elèctrodes i un petit sistema electrònic, com podem veure aquests senyals a través de l’ordinador i quina informació ens proporcionen sobre el seu funcionament. Vols veure el teu cor? Sigues voluntari durant el taller.
Prioritat màxima
Prioritat mínima
X • 101 INVENTS QUE HAN CANVIAT EL MÓN Descripció del taller: Discutirem tots plegats quins dels 101 invents d’una llista publicada a Internet ens semblen més importants per a la humanitat. Elaborarem una llista dels “Top-10” i veurem demostracions dels invents més espectaculars.
Prioritat màxima
Prioritat mínima
Tria de tallers XL
Per la inscripció als tallers petits cal indicar-ne l'ordre de preferència, a cada taller es pot inscriure un màxim de 55 alumnes entre 3r i 4t.
Els tallers tenen una durada d'entre 40 i 50 minuts.
XL2 • EL FUTUR ESTÀ FET DE MATERIALS Docent: Núria SalánBreu biografia: Núria Salán és presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (http://blogs.iec.cat/sct/), professora de Materials al Campus de Terrassa de la UPC, membre del Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica, amb formació de Químiques-Metal·lúrgia i doctorat en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica. Coordinadora del Projecte RIMA (Recerca i Innovació en Metodologies d’Aprenentatge), per donar suport a la consolidació de grups de recerca en aquest àmbit a la Politècnica. També és secretària de la Societat Catalana de Tecnologia i de l’Associació d’Amics de la Metal·lúrgia. Professora de la UPC i directora de COMPOLAB. Descripció del taller: Activitat que se centra en una xerrada interactiva i posterior debat sobre l’evolució dels materials en la història. A partir de la taula periòdica, es defineixen els diferents tipus de lligam entre àtoms (tipus d’enllaç), amb les característiques que s’associen a cada tipus d’enllaç. Aquestes característiques tenen un paral·lelisme amb els diferents tipus de materials que s’utilitzen per a les principals aplicacions industrials. A mesura que hem après a conèixer els materials, gràcies a les característiques proporcionals dels seus àtoms, els seus enllaços i la seva distribució, hem après a trobar aplicacions i a fer previsions de comportament, la qual cosa ens ha permès evolucionar cap a solucions més eficaces en diversos àmbits (automoció, energia, aeronàutica). L’explicació teòrica va acompanyada de demostracions in situ de comportaments i particularitats dels materials (característiques magnètiques, memòria de forma, comportaments no newtonians, etc).
Prioritat màxima
Prioritat mínima
XL5 • TECNOLOGIA I MÀGIA: Realitat o ficció Docent: Roger SoldevilaBreu biografia: Roger Soldevila és estudiant de 3r de multimèdia a la UVic, està treballant de Front-end a Tuatara Aplicacions TIC, és soci d’Espillmedia (productora audiovisual i multimèdia) i fa màgia de proximitat i màgia aplicada a les noves tecnologies. Descripció del taller: Fer sortir beguda d’un Ipad, predir el futur, posar un mòbil dins d’una ampolla… Descobreix com la màgia i la tecnologia s’uneixen per donar lloc a il·lusions increïbles. Amb idees originals i amb el desenvolupament d’una aplicació, es pot descobrir un món diferent i divertit i aconseguir sorprendre a la gent amb efectes inesperats. Taller amb casos pràctics.
Prioritat màxima
Prioritat mínima
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms