RS-viruksen ennaltaehkäisyyn tarkoitetun lääkevalmisteen tutkimus keskoslapsille
Kiitos mielenkiinnosta tutkimustamme kohtaan!

Kun haluat lisätietoa tutkimuksesta, täytä ja lähetä alla oleva lomake. Rokotetutkimusklinikan terveydenhoitaja ottaa sinuun yhteyttä.

Tämä tutkimus on tarkoitettu
ENNENAIKAISESTI 29.–ALLE 36. RASKAUSVIIKOLLA SYNTYNEILLE VAUVOILLE, JOTKA OVAT TUTKIMUKSEEN OSALLLISTUESSAAN IÄLTÄÄN ALLE 8 KUUKAUTTA.

• Tutkimuksella selvitetään, onko uusi lääkevalmiste tehokas hoitovaihtoehto RS-viruksen aiheuttamien keuhkosairauksien ehkäisemisessä.
• Tutkittava valmiste ei ole antibiootti vaan pitkävaikutteinen monoklonaalinen vasta-aine. Vastaava valmiste (Synagis®) on jo käytössä synnytyssairaaloissa, mutta sitä annetaan vain ennen 29. raskausviikkoa syntyneille vauvoille.
• Tutkimus tehdään yhteistyössä Tampereen ja Turun yliopistollisen keskussairaalan kanssa.

RS-virus (respiratory synctial virus) on yleisin vaikeuden alahengitysinfektioiden aiheuttaja imeväisikäisillä lapsilla. Virus aiheuttaa mm. keuhkokuumetta ja ilmatiehyiden tulehdusta (bronkioliitti), myös jälkitaudit, esimerkiksi korvatulehdus, ovat tavallisia. Ensimmäisen elinvuotensa aikana noin puolet kaikista imeväisistä saa RSV-infektion. Kolmen vuoden ikään mennessä lähes kaikki lapset ovat saaneet virusinfektion. Pienillä lapsilla RSV-infektio vaatii usein sairaalahoitoa. Vakavia tautimuotoja esiintyy enemmän ennenaikaisesti syntyneillä vauvoilla. Suomessa RS-virusinfektioita pyritään ehkäisemään antamalla monoklonaalista RSV-vasta-ainetta ennen 29. raskausviikkoa syntyneille vauvoille, joilla on kohonnut riski sairastua RS-viruksen aiheuttamiin sairauksiin. RS-virukseen ei ole olemassa rokotetta.

• Tutkimukseen osallistuvat vauvat saavat rokotusryhmästä riippuen joko uutta tutkimusvalmistetta tai lumelääkettä (2:1)
• Jos lapsi saa hengitystieoireita, häneltä otetaan nenänäyte.
• Tutkimusvalmiste annetaan ennen RSV-epidemiakautta (oletus marraskuu) ja vauvoja seurataan viiden kuukauden ajan epidemiakauden yli.
• Tutkijalääkäri on perheen käytettävissä koko tutkimuksen ajan.
• Tutkimus toteutetaan rokotetutkimusklinikoilla Tampereella jaTurussa.

MEDIMMUNE8897
EudraCT: 2016-001677-33

Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Emme luovuta yhteystietojasi muille, eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin kuin tähän tutkimukseen.

Huoltajan nimi
Your answer
Lapsen syntymäaika
Your answer
Raskausviikko, jolla lapsi on syntynyt
Your answer
Huoltajan puhelinnumero
Your answer
Huoltajan sähköposti
Your answer
Lähin rokotetutkimusklinikka
Sain tiedon tutkimuksesta
Palautetta, kysymyksiä?
Mikäli sinulla on tästä tutkimuksesta jo nyt jotain kysyttävää, niin kerro se meille, kiitos.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms