Buurtteams Zorgzaam Leuven
Vul hieronder je gegevens in indien je interesse hebt om deel uit te maken van één van de zorgzame buurtteams in Groot-Leuven.

Wat is een zorgzaam buurtteam?

Een buurtteam is samengesteld uit eerstelijnszorgverleners die in elkaars buurt werkzaam zijn en voor dezelfde mensen in de buurt zorgen. Momenteel zijn 8 buurtteams actief in Leuven, en we breiden verder uit. De buurtteams richten zich specifiek op chronisch zieken en kwetsbare personen. Een buurtteam is geen zorgteam, maar een netwerk van zorgverleners die samenwerken voor een populatie in de buurt en hierover afspraken maken, op maat van deze populatie.

Waarom deelnemen aan een zorgzaam buurtteam?

De zorgverleners in de buurtteams komen samen op tweemaandelijkse bijeenkomsten, waar ze bespreken wat de specifieke noden zijn van de mensen in de buurt. Een buurtteam kiest vaak een specifieke focus, bijvoorbeeld de zorg voor een groep mensen die aan een chronische aandoening lijden (bv. COPD, hartfalen). Aan de hand van zorgprogramma’s maken de zorgverleners afspraken over rollen en taken, communicatie, gegevensdeling en samenwerking. Kortom, de buurtteams dragen bij aan geïntegreerde zorg. Dit is de toekomst van ons zorgsysteem. Het doel van Zorgzaam Leuven is om alle eerstelijnszorgverstrekkers te betrekken in de buurtteamwerking.

Wens je nog meer informatie over de zorgzame buurtteams? Surf naar: https://www.zorgzaamleuven.be/zorgzame-buurtteams en bekijk waar de acht buurtteams zich momenteel situeren.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Wat is je discipline? *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy