Őszi darules 2017. ~ JELENTKEZÉSI LAP
Kedves Túrázni Vágyók! Ezen jelentkezési lap kitöltésével egyszerűen, néhány kattintással 1 perc alatt tudnak jelentkezni a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett darulesre, s itt elolvashatnak minden fontos információt.

A DARULESRŐL: Az őszi madárvonulás idején fél Európa daru-állománya érinti útja során a magyar Alföldet. A Hortobágy felől érkező darvak száma a vonulás tetőpontján eléri a 20-30ezres számot a szegedi Fehér-tón. Ebben az időszakban szervezzük a daruleseket, melyeken a Tisza-völgyi Bemutatóház kiállításán tartott rövid vezetés után a tórendszer ideális pontján várjuk be a darvak érkezését, miközben néhány gyógynövényt és más érdekességeket is bemutatunk.
IDŐTARTAM: A program kb. 3 órás, naplemente után fejeződik be.
TALÁLKOZÓ HELYE: a Tisza-völgyi Bemutatóháznál.
AUTÓVAL: A Bemutatóház az E5-ös út (régi pesti út, más nevén E75-ös számú főút) 157 és 158. számú kilométertáblái között található. Közúti múzeum-tábla jelzi a főút mentén. A főbejárat a főútról nyílik, ahol két pihenőparkoló és két büfé (csak az egyik üzemel) van a két oldalon. A kapun nagy tábla látható "Tisza-völgyi bemutatóház" felirattal, a Kiskunsági Nemzeti Park logójával.
PARKOLÁS: a pihenőparkolókban a főút mellett közvetlenül.
TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: Busszal a "Szatymazi temető" helyközi megállónál kell leszállni, ami a Bemutatóháztól 300 méterre északra található. Vonattal érkezve Szatymaz megállóig kell kérni a jegyet, onnan 20 perc séta a Bemutatóház. Hazafelé szoktunk egymásnak segíteni lehetőség szerint telekocsis rendszerrel.
Menetrendi információ itt található: http://menetrendek.hu/
TÁV: a madarak útvonalától függően 3 - 5 km.
GYEREKEK: Kisgyerekek is jöhetnek, a távot könnyedén teljesíteni szokták.
KUTYUSOK: Kutyák (és egyéb háziállatok) szintén jöhetnek, de csak pórázon vagy szállítótáskában, mivel védett területen is közlekedünk.
AJÁNLOTT ÖLTÖZÉK: Gumicsizmára nincs szükség, inkább túracipő, bármilyen kényelmes cipő ajánlott. Füves ösvényeken sétálunk, a túra során használt utak akár eső után is jól járhatóak.
MIT HOZZUNK? Meleg tea, forralt bor termoszban kellemes lehet. Akinek van távcsöve, hozza magával! (Korlátozott számban tudunk biztosítani távcsövet a túra idejére.) Fényképezőgépet lehet hozni, de kérünk mindenkit, hogy vakut ne használjon.

Jegyárak: Részvételi díj: felnőtt 850 Ft, gyerek 550 Ft, a helyszínen fizetendő. (A jegyár tartalmazza a Bemutatóház kis kiállításának belépőjét is.)

IDŐPONTOK:
2017. november 18. szombat 13,30 óra
2017. november 25. szombat 13,30 óra
(+ külön bejelentkező csoportoknak 20 fő felett egyéni időpontban, a szabad időpontok függvényében)
Amennyiben több túrára is jelentkezik, úgy érdemes az időpontokra külön jelentkezést beküldeni. Köszönjük!

Az alábbi kérdőív kitöltése után további jelentkezés már nem szükséges!
Az előzetes bejelentkezés nem kötelező, de segíti a szervezést.
(Szükség esetén további információ kérhető: Ábrahám Krisztián, abrahamk@knp.hu 30/638-0297)

Jelentkező neve *
Your answer
Melyik időpontra jelentkezik? *
Ha egyéni időpontja van, kérjük, adja meg ennek dátumát!
Your answer
Kérjük, adja meg, hány fővel érkezik! *
Mivel érkezik a túra helyszínére? *
Honnan érkezik? (nem kötelező megadni)
Your answer
Ha szeretne feliratkozni hírlevélre, amelyben túrákról, természeti programokról értesítjük, megosztjuk fotóinkat, kérem adja meg e-mail címét!
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms